Designed by Freepik

Dosta žena pati od bolesti ili oboljenja koja su ovdje navedena. One ih onemogućavaju da normalno funkcioniraju, a kako bi se svaka od bolesti i oboljenja izbjegla ili izliječila potrebno je usvojiti zdrave navike života. Hrana je možda najznačajnija stvar na kojoj se treba raditi, a uz pametan odabir čajeva i ljekovitog bilja gotovo da ni nema bolesti koja se ne može izliječiti.

atma.hr – 78
Za žene se govore da su ljepši i u neku ruku slabiji spol. U posljednje vrijeme su sprovedena istraživanja koja možda dokazuju i suprotno. Žene su možda fizički slabije, odnosno ne mogu napraviti svaki muški posao, ali zato imaju neke stvari koje su kod muškaraca nezamislive, a to su period menstruacije i porođaj.

Te dvije stvari, odnosno takva vrsta bolova je nemoguća kod muškaraca, a znanstvenici su se pozabavili i napravili su neke mašine koje su uspjele izazvati osjećaj bolova i na muškarce. Postoji i teorija da porođaj nijedan muškarac ne bi mogao preživjeti.

Liječenje bolnih menstruacija

Tijekom velikih bolova u periodu menstruacija preporučeno je da se piju čajevi od biljaka koje sadrže dosta tanina. Također, čajevi koji se preporučuju su od sljedećih ljekovitih biljaka: hajdučke trave, kantariona i od žalfije.

Čak i žene koje pade od neplodnosti prelaskom na ljekovito bilje s drugih medicinskih preparata na kraju ostanu trudne. Također, za bolne menstruacije se preporučuje i mačja trava, koja se isto može konzumirati kao čaj.

Poremećaj menstruacije

Uslijed stresnog života koji se danas vodi i raznih drugih životnih problema, kod žena se često može javiti problem neredovne menstruacije, odnosno da menstruacija kasni više nego što treba, ili da se javlja prijevremeno.

Za takve vidove poremećaja menstruacije se preporučuju vrkuta, 3 do 5 šalica čaja dnevno, rusomača – 2 do 3 šalice čaja na dan, ali treba napomenuti da se ona pije 2 do 8 dana prije pojave menstruacije, stolisnik – 2 do 3 šalice čaja isto, s tim što se prva šalica pije ujutro na prazan stomak, kamilica – 2 do 3 šalice na dnevnom nivou, majčina dušica – također 2 do 3 šalice čaja su preporučene da se piju tijekom dana.

atma.hr – 39

Miomi na materici

Za ovu žensku boljku blagotvorno djeluju trava virak i rosnica.

U kombinaciji s koprivom se pokazalo kao pravi ratnik u borbi protiv mioma.

Ljekovito bilje protiv neplodnosti

One žene koje žele zatrudnjeti trebaju konzumirati sljedeće:

Čestoslavica – malu žlicu ove biljke staviti u vrelu vodu, treba odstajati 5 minuta, poslije se procijedi i može se piti 3 šalice čaja dnevno.

Marulja – ovo je ta famozna macina trava – u litru vrele vode ubaciti jednu žlicu marulje, može se poklopiti nečim, a konzumira se tijekom čitavog dana umjesto vode. Terapija maruljom traje 40 dana i ne smije se prekidati. A počinje se odmah nakon završetka menstruacije.

Imela – nakon buđenja na prazan želudac konzumirati 30 do 35 kapi soka od imele, isti proces ponoviti navečer pred spavanje.

Protiv upale jajnika

Ukoliko imate problema s upalom jajnika koristite sljedeće stvari: obloge od preslice, čaj od preslice, čajnu mješavinu od 300 grama nevena, 100 grama stolisnika i 100 grama koprive.

Na dan se može popiti 2 litre čaja.

atma.hr – 75
Problem bijelog pranja

Kada dođe do nekih zaraza ili napada gljivica kod vagine se javlja iscjedak koji se može  zaustaviti pomoću: čaja od stolisnika, čajem od vrkute – 3 do 5 šalica čaja dnevno. Možete napraviti kupku od uvarka od oraha – listove oraha ubacite u hladnu vodu, u hladnoj vodi treba odstajati bar 12 sati, nakon toga se dobro ugrije i njime se operete.

Ako ste sigurni da su gljivice uzročnici, onda vam može pomoći i kupka od nevena, u 5 litara hladne vode ubacite 100 grama nevena, također ostavite da odstoji bar 12 sati. Kupanje mora trajati bar 20 minuta. Kupke pomoću nevena prakticirajte 3 puta tjedno, sve dok iscjedak iz vagine ne nestane potpuno.

Hormonalne smetnje

Prilikom ove vrste oboljenja ili bolesti treba koristiti sljedeći čaj: u 3 šalice hladne vode ubacite 3 pune čajne žlice imele, ostavite da odstoji 12 sati, kasnije zagrijte, procijedite i ulijte je u neku termos bocu.

Čaj konzumirajte ujutro, negdje tijekom dana i navečer pred spavanje.

Protiv upala mokraćnog mjehura

U liječenju ovog nezgodnog oboljenja će Vam pomoći:

Čaj od kukuruzne svile – u šalicu vrele vode ubaciti punu čajnu žlicu svile od kukuruza. Kasnije procijedite, stavite u termos bocu, a onda na svaka dva sata uzimajte po gutljaj ovog čaja.

Mrtva kopriva – od ove ljekovite biljke treba se napraviti kupka. 100 grama žute ili bijele mrtve koprive ubaciti u 5 litara hladne vode. Treba odstajati 12 sati, kasnije se podgrijava. Ubacite u neku posudu odakle ćete je preliti kako biste odradili sjedeću kupku. I ova kupka treba trajati bar 20 minuta, kasnije se nemojte brisati, nego tako legnite u krevet, kako bi se to upilo.

Preslica – ova kupka se sprema na identičan način kao i kupka od mrtve koprive.

Crvotočina – napravite jastuk od nje, pogrijte je na najobičnijoj peći, a tijekom noći stavite na stranu gdje Vas boli mjehur.

atma.hr – 78
Anemija

Anemija se mnogo češće javlja kod žena nego kod muškaraca pa se zato s pravom može svrstati u ženske bolesti.

To je vrsta neobjašnjivog umora povezana s tugom. Anemija je usko povezana s nedostatkom željeza u organizmu. Jedite više voća i povrća koje je bogato vitaminom C.

Anoreksija

Povezana je sa teškim poremećajem prehrane. Do poremećaja dolazi zbog poremećene percepcije kako sebe vide te žene.

Kod liječenja anoreksije je cilj da se počne prvenstveno redovno jesti, ali je ovo i bolest psihe pa je potrebno više od same prehrane kako bi se dotična žena/djevojka dovela u red.

Osteoporoza

To je zapravo smanjenje gustoće kostiju i tada sama kost postaje krhka. Pretežno se odmah primijeti kod ženskih leđa. Liječenje je takvo da je neophodno u prehranu ubaciti dosta hrane s vitaminom D kao i unošenje kalcija.

Dosta žena pati od bolesti ili oboljenja koje su gore navedene. One ih onemogućavaju da normalno funkcioniraju, a kako bi se svaka od bolesti i oboljenja izbjegla ili izliječila potrebno je usvojiti zdrave navike života. Hrana je možda najznačajnija stvar na kojoj se treba raditi, a uz pametan odabir čajeva i ljekovitog bilja gotovo da ni nema bolesti koja se ne može izliječiti. Ako ne baš doslovno izliječiti, onda se makar može spriječiti da do nje dođe.

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST