atma.hr – 52
Ljepota ima mnogo aspekata. Zahvalnost je jedan takav aspekt ljepote. Osjećate zahvalnost kada nemate osjećaj nedostatka. Ne možete biti zahvalni i osjećati nedostatak. Možda možete doživjeti oboje, ali u različito vrijeme.

Kada osjetite nedostatak, u nekom unutarnjem kutku započinje jadikovanje. Za one koji nemaju znanje o ovome, ne postoji način da se oslobode tog jadikovanja. Oni osjećaju neki nedostatak i danas i sutra, neprestano osjećaju kako nešto nedostaje. Tome nema kraja. Um više ne razmišlja jasno, niti funkcionira ispravno.

Zato je Isus rekao: “Onima koji imaju dati će se još više. A onima koji nemaju, čak će se uzeti i ono malo što imaju.” Ako ste zahvalni, više će stvari teći prema vama. A kad se žalite i gunđate, čak i ono malo radosti, mira ili ljubavi na koje ste naišli u ovom svijetu, bit će izgubljeno.

To objašnjava zašto bake u Indiji imaju naviku govoriti: “Sve je puno.” Čak iako je nešto prazno, one nikada ne kažu: “Mi nemamo toga.” Oni govore: “Imamo puno ovoga.” Kad da se osjećate ispunjenim u svom umu, ispunjenost uvijek raste.

Neimaština je samo stav; to smjer u kojem se krećete. Sijete sjeme i ono raste. Ako samo sijete sjeme nedostatka, samo nedostatak će i rasti. Otvorite oči i promotrite sve što ste dobili! U takvoj zahvalnosti sve raste, život raste.

Ljubav je na svom vrhuncu kada ne postoji potražnja, niti želje za njom. Ako želite biti u blizini nekoga, prvo počnite osjećati da su već blizu vas. Kad god pitate ljude imaju li povjerenja u vas, vi već sumnjate u njihovo povjerenje. Nema kraja uvjeravanju nečije ljubavi prema vama, nečijeg povjerenja u vas.

Zahvalnost dolazi sa znanjem. Znanje da vas Bog voli i brine za vas, to je razlog zašto je i stvorio ovaj lijepi svijet. Budite zahvalni svemu što vam je Priroda darovala. Imajte vjeru da vas cijela Kreacija voli. Kada imate vjeru, život postaje ispunjen.

Budite zahvalni i vidjet ćete kako sve teče prema vama.