Neki koraci njege kože zajednički su svima, neovisno o spolu. Da bismo zadržali zdrav i svjež izgled, moramo pripaziti na čistoću, ali i vlažnost kože te se pozabaviti svojstvenim problemima naše kože. Doduše, neki su koraci specifični za spol i često se zanemaruju u razgovoru u njezi kože. Osim toga, njega kože specifična je za svako godišnje doba pa je zato važno naučiti kako se brinuti o vlastitom licu tijekom cijele godine.

U nastavku otkrijte neke savjete za njegu muške kože u vrućem ljetnom razdoblju. Radi se o dobu godine kad vanjski uvjeti zahtijevaju znatne promjene u njezi kože, a to posebno vrijedi za muškarce zbog specifičnih svojstava kože, ali i održavanja brade ili brkova.

Održavajte higijenu brade i brkova

Ljetni uvjeti znače visoke temperature i veliku vlažnost kože zbog znojenja. Tako nastaje idealna podloga za razvoj bakterija koje mogu uzrokovati neugodne mirise ili čak infekcije. Muškarci su pogotovo skloni nastanku bakterija na licu zbog brade i brkova u kojima se one mogu sakriti.

Zato je važno razraditi rutinu za bradu i brkove; najbolje bi bilo prvo koristiti šampon za bradu, a zatim proizvode za njegu i stiliziranje. Kao i kod kože, najbolja podloga je čista podloga.

2

Dodatno čistite kožu

Mnogi muškarci čiste kožu utoliko što se umiju vodom. To ni kroz ostatak godine nije dovoljno, već je potrebno koristiti se posebnim čistačima. Dobar prijedlog su micelarne vode koje će „zarobiti“ nečistoće i ulja te ih nježno odstraniti s vašeg lica. Čišćenje je iznimno važan korak u muškoj njezi kože jer su muškarci u pravilu skloniji jačem znojenju i lice će im brže dobiti karakterističan sjaj.

Spojite to s ljetnim uvjetima i primijetit ćete da nakon kratkog izlaska na Sunce ili neke aktivnosti imate mastan sjaj lica. Zato je važno svakodnevno ujutro i navečer čistiti kožu, a preporučuje se i nakon svake fizički zahtjevne aktivnosti ili kad osjetite da vam se lice „masti“.

Prilagodite raspored brijanja

Dok se kroz ostatak godine možete brijati u bilo koje doba dana, ljeti je pametno osmisliti poseban raspored. Budući da je vaša koža nadražena i osjetljiva nakon brijanja, bilo bi dobro preskočiti kupanje u moru ili izlaganje direktnom Suncu 24 sata nakon brijanja.

Isto vrijedi za kožu na licu i na ostatku tijela. Osim izbjegavanja nadražaja Suncem i morskom soli, ljeti je potrebno dodatno hidratizirati kožu nakon brijanja. Uvedite kvalitetne i hranjive proizvode za kožu koji će je zaštititi od nadražaja – najveću ponudu možete pronaći na Summer Black Friday.

3

Nemojte preskakati kremu za Sunce

Mnogi muškarci zaboravljaju koristiti kremu protiv Sunca na svim dijelovima tijela izloženima Suncu pa umjesto toga mažu samo ruke i ramena. Od velike je važnosti namazati cijelo lice i vrat kao i ostatak tijela kako bi vaša koža ostala zdrava i zaštićena. Danas postoji široka ponuda krema za Sunce prilagođenih svakom tipu kože te nema razloga ne koristiti ih.

Dakle, čišćenje, hidratacija i zaštita od Sunca glavni su koraci svake ljetne rutine za njegu lica pa tako i muške.