Prvi dan ljeta označava se ljetnim solsticijem, koji se ove godine događa 21. lipnja/juna u 11:13h. Solsticij donosi iscjeljujuće i skladne energije, koje nam pomažu da pristupimo višim dimenzijama i višoj svijesti. Kombinacija planetarne energije stvorit će polje sile, pomažući nam da zakoračimo u svoju moć. Potaknuti smo da zakoračimo u vodeću ulogu, preuzmemo vodstvo i ostanemo čvrsti i vjerni onome u što vjerujemo.

atma.hr – 52
Ljetni solsticij označava početak ljeta, koji se ove godine događa 21. lipnja/juna u 11:13h. Riječ solsticij proizlazi iz Sol (Sunce) + sistere (stoji mirno). Zapravo, njegov relativni položaj prema Zemlji ne mijenja se mnogo, zato dolazi do ove iluzije.

Iz našeg vidikovca na sjevernoj hemisferi, Sunce završava svoj put prema sjeveru i kreće se prema jugu, donoseći nam raskošno ljeto.

Ljetni solsticij uvodi tromjesečno razdoblje za razumijevanje odnosa i povezivanje s ljudima na osobnoj razini.

Vjeruje se da je na Solsticij veo između svjetova tanak i postaje lakše povezati se s duhovima prirode i iscjeliteljskim energijama planeta. To je također vrijeme u kojem možemo osjetiti svoju unutarnju povezanost s Majkom Zemljom i svime što je naseljava.

Dan prije Solsticija također je vrijeme u kojem se energetska mreža planeta poravnava s istom frekvencijom, stvarajući valove harmonije, mira i iscjeljenja širom planete.

Te skladne frekvencije zadržavaju se nekoliko dana, pomažući nam da pristupimo višim dimenzijama i višoj svijesti. Jednostavan način da iskoristite ovu energiju je provoditi vrijeme u prirodi.

Dopustite si da postanete jedno sa Zemljom. Dopustite si usklađivanje s otkucajima srca naše planete.

atma.hr – 52
Sunce prelazi u Raka u isto vrijeme kada se događa Solsticij. Na Solsticij formira se blistava linija planeta u znaku Ovna. Ova grupa planeta poznata je kao stelij. Stelij je moćan i rezultira zbirkom energija koja se spaja u jedan izvor energije!

Kozmička tijela uključena u ovaj stelij Ovna uključuju Mjesec, Jupiter, Hiron, Mars i Erisu. Ova kombinacija planetarne energije stvorit će polje sile, pomažući nam da zakoračimo u svoju moć.

Potaknuti smo da zakoračimo u vodeću ulogu, preuzmemo vodstvo i ostanemo čvrsti i vjerni onome u što vjerujemo.

Ovih pet kozmičkih tijela u kardinalnom vatrenom znaku Ovna i Sunca koji se kreću u kardinalni vodeni znak Raka također podržava ovu snažnu energiju vodstva. Možda se osjećamo pozvani da zakoračimo u vodeću ulogu, ili možemo biti pozvani preuzeti vladavinu i usmjeriti svoje živote na novi način.

BHAGAVAD GITA

Osjećajte se utješeno znajući da je vaša duša odabrala ovaj planet upravo u ovom trenutku, jer on je mjesto gdje pripadate. Dopustite da se vaša zahvalnost podigne. Ispunite se njome, a zatim je pružite svijetu.

Povežite se s prirodom, proširite svoj um i otvorite svoje vidike. Dopustite prihvaćanju da opere vaše biće. Dopustite si da u svakom trenutku osjetite suosjećanje i ljubav prema vama koja zrači s ovog planeta.

Pozdravite ovu energiju i pustite da ljubav teče svuda oko vas.

Slijedite svoje srce i dopustite sebi da imate iskustva koja vas čine sretnim i voljenim.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić