Većina ljudi koji se bave meditacijom čine to kako bi pronašli i dostigli mir. To je u redu. Međutim, savršenstvo života nije neutralno stanje mira, već ljubav. Ljubav je spremnost žrtvovanja sebe za zadovoljstvo voljene osobe. To je poput odnosa majke i djeteta. Brine li se majka da je mir u kući ili se želi lijepo brinuti o svom djetetu. Kada majka ima malu bebu, praktički nema mira u kući. Beba može plakati cijelu noć. Gdje god da beba krene ona djeluje kako joj priroda nalaže. Beba svugdje traži kako nešto staviti u usta i razbiti štogod joj dođe nadohvat ruke.

Majka može dijete jednostavno dati nekome i reći: ” Ti se sada brini o bebi, mene to više ne zanima.” Ali ipak onda to ne čini već trči unaokolo pokušavajući se brinuti o djetetu. Neki put cijelu noć ostaje budna. Brine se hoće li se dijete ozlijediti. To je ljubav.

Ljubav je iznad mira zato što se u toj ljubavi nalazi vječni mir. Ne mir uma, već mir duše.

Ljubav znači žrtvovanje čak i našeg vlastitog mira za zadovoljstvo voljene osobe.

atma.hr – 52
Prethodna objavaAyurvedska njega i tipovi kože
Slijedeća objavaHavarija
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".