Foto: unsplash.com

“Ne postoji vrijeme ili mjesto za pravu ljubav. Ona se događa slučajno, u otkucaju srca, u jednom bljeskovitom pulsirajućem momentu.” – Sarah Dessen

atma.hr – 52
Neuzvraćena ljubav nije neophodno neuobičajena pojava. Iznenadili biste se kako je istinski rijetko da dijelite savršenu ljubav s nekim s kim ste kompatibilni. Morate znati da kad se istinska ljubav pojavi, ona stvara bezbrojne kapljice svjetlucave čarolije.

Naravno, možda poričete cijelu stvar. Možda mislite da stvari trenutno ne funkcioniraju samo zato što zvijezde nisu usklađene; ili možda nije pravi trenutak da budete zajedno. No, duboko u vašoj srži, znate pravu istinu – jednostavno vam nije suđeno i sve vaše samozavaravanje neće vas odvesti nigdje.

Znate to bez obzira kako se zvijezde i planeti poravnavaju; bez obzira na vremensko razdoblje situacije; bez obzira na spremnost ljudi koji su uključeni, znate da ako je suđeno da budete zajedno, tada biste zasigurno bili zajedno u ovom trenutku. Pa ipak, niste.

Stvari nisu onakve kakvima ste se nadali i teško ćete prihvatiti tu činjenicu. Ali, i dalje, to je činjenica vašeg života sviđalo se to vama ili ne.

Ništa ne priječi put sudbini. Morate zapamtiti – ako sudbina odluči da ćete biti jedan drugome u zagrljaju, bit ćete. Ako sudbina odluči da ćete se ludo zaljubiti jedno u drugo, tada ćete se definitivno zaljubiti. Na ovoj zemlji ima vrlo malo sila koje mogu zaustaviti srce koje pokreće sudbina.

atma.hr – 52
Zapravo, možda ga ništa ne može zaustaviti. Sudbinski predodređena ljubav je nezaustavljiva sila koja nikada ne smije biti podcijenjena. Nema prepreka u životu koje mogu promijeniti smjer sudbine. Nikakve poteškoće nikad neće moći spriječiti brzinu sudbine.

Kada dođe pravo vrijeme da se dvije osobe zaljube, onda one to učine. Ali kada ljubav osobama nije zapisana u kartama, onda ne postoji način da se ikada može stvoriti odnos u kojem sudbina nema život.

Na kraju dana, ako stvarno učini nemilosrdan napor kako bi mogao biti s vama upravo sada, onda ga ništa neće moći zaustaviti. On bi bio tamo uz vas, bez pitanja. Pa ipak, on nije s vama. Niste zajedno. Ne osjeća ljubav, onakvu kakvu želite. I koliko god vas ta činjenica može uzrujati, morat ćete to prihvatiti.

Nema apsolutno nikakvog uvjerljivog razloga zašto on trenutno ne bi bio uz vas, osim sudbine. Pustite sve vaše unaprijed stvorene pojmove kontrole. Nemate moć upravljati sa svakom pojedinom stvari koja se događa u vašem životu. Ponekad, bez obzira na to koliko želite da se nešto dogodi, to jednostavno neće ispasti onako kako želite; i to je normalno.

Bit će bolno. Odbijanje uvijek boli i nitko nije imun na takvu bol. Zapravo, na ovoj zemlji ima vrlo malo stvari koje bole više od odbacivanja i uskraćivanja ljubavi koju želite cijelim svojim srcem.

Postoji uznemirujući osjećaj bespomoćnosti i žalosti kada shvatite da postoje neke stvari u životu koje su izvan vaše kontrole. I ne mora uvijek biti vaša krivnja. Ne mora biti ničija krivnja.

U stvari, ne mora postojati nikakav razlog. Ponekad su stvari takve kakve jesu, nevezano za razum ili logiku.

U ovim teškim vremenima, imate izbor. Možete odabrati da se valjate u vlastitim deluzijama i još uvijek se nadati nečemu što se nikad neće dogoditi. Ili možete krenuti dalje i pronaći put do mjesta gdje sudbina želi da budete.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić