anita
Anita Moorjani

Naša draga Anita Moorjani nedavno je proslavila svoj rođendan. Ovim putem želimo joj i mi sretan i blagoslovljen život. Da ga zna blagoslivljati i cijeniti i njegovati vrlo dobro smo saznali u njezinim dvjema knjigama “Ponovno rođena” i “A što ako je ovo raj?”. Upravo ću danas pisati o onome što je iznijela u toj svojoj drugoj knjizi u kojoj je predstavila kako se oslobodila uvjerenja koja su ju sputavala. Nakon što ih se riješila, uistinu je počela živjeti.

Kako je ljubav glavni pokretač ovoga svijeta, ma što god drugi mislili o tome, pisat ću kako je Anita nakon svog iskustva s blizinom smrti počela doživljavati ljubav na novoj razini. Oni koji prate njezinu priču i njezin rad, znaju da je Anita u braku s Dannyjem, koji ju tako vjerno prati od samog početka. I sama govori kako se Danny prema njoj uvijek odnosi s puno ljubavi. No, prije nego što je upoznala njega, imala je nekoliko veza u kojima su se muškarci loše odnosili prema njoj. Iako ju nisu fizički zlostavljali, zlostavljali su ju mentalno i emocionalno.

atma.hr – 39

Nažalost, mnogo žena se može poistovjetiti s ovim osjećajem tijekom kojeg su se osijećale manje vrijednima. Anita je puno toga podnosila u tim vezama, jer nije htjela ostati bez njih. Vjerovala je kako je bolje biti u vezi, makar i lošoj, nego biti sama.

Poznato?

Nakon što je Anita iskreno progovorila o tom razdoblju života, počeli su joj se javljati ljudi koji su doživjeli slične situacije. Evo par primjera koja su navedena u knjizi “A što ako je ovo raj?”. Osoba koja je hodala s muškarcem koji ju već zaprosio, zatekla je kako se ljubi s jednom od njezinih prijateljica. Ipak je nakon toga ostala s njim, jer brak joj je bio bitan. U drugom primjeru ženi je muškarac dao na znanje da će nakon braka njezina uloga biti uloga domaćice. Očekivao je da će ona kuhati za njega. Čak je tijekom hodanja želio da od njegove majke nauči pripremati njegova najdraža jela. Ona je to poprilično dugo podnosila, iako uopće nije htjela tako živjeti. Uz sve to, pitala se što to nije u redu s njom kada ne želi ostati kod kuće i biti domaćica.

Anita je, saslušavši ove primjere, iskreno odgovorila što je ljubav. Govoreći kako je tek nakon iskustva blizu smrti shvatila da je vrijedna ljubavi i da to ne mora TEK postati. Nakon te velike spoznaje stvari su se počele mijenjati. Shvatila je da ne samo da se u životu nije bezuvjetno voljela, nego da je sebi upravo zbog toga slala poruku da nije vrijedna ljubavi. Time nije ni drugima dopuštala da ju bezuvjetno vole.

atma.hr – 39

Njezina spoznaja preobrazila je i njezinu vezu s Dannyjem, jer je shvatila da slobodno može biti ono što jest i da više ne mora biti ono što je mislila da Danny želi. Budući da je bila u stanju potpuno prihvatiti sebe, ne osjećajući potrebu da se mijenja, bila je u stanju i Dannyja potpuno prihvatiti i ne osjećati potrebu da ga mijenja. Što je više sebe prihvaćala, to se je manje osuđivala, a time je manje osuđivala i Dannyja. Među njima je došlo do razmjene energije koja i dan danas prirodno teče između njih. Danas se puno smiju. Zaista često! Smiju se jedno s drugim, a smiju se i sami sebi, onome što bi drugi smatrali njihovim nedostatcima, ali umjesto te riječi, Anita govori da je riječ o humanosti. Nikada se međusobno ne kritiziraju. I kroz svoj odnos govore jedno drugome što im se sviđa na onom drugome.

Stoga, sljedeći put kada budete bili u lošoj vezi ili već jeste, znajte da korijen takve veze je to što dovoljno sebe ne volite ili mislite da ne zavređujete ljubav. Kad se tako osjećate, teško da ćete primiti ljubav, a kamoli pružiti ju drugima. To je vrlo iscrpljujuće i nikako dobro za vaš daljnji razvoj.

Očekivati da će se drugi promijeniti i dati nam onoliko koliko mi njima dajemo, a da pri tome ne volimo sebe, je patnja. Tada nastaje zamjeranje i nefunkcionalni odnosi?

Osamimo se na onoliko vremena koliko nam je potrebno, napravimo reviziju svojih odnosa, iskreno si odgovorimo na pitanja koja nas pritišću i priznajmo si da smo vrijedni ljubavi.

Tada će započeti onaj dio života, novi život koji nam je svima od početka darovan. Život ispunjen bezuvjetnom ljubavi.

http://alternativainformacije.com/2017/11/pocele-su-prijave-za-dogadaj-godine-anita-moorjani-ponovo-u-zagrebu/

Tajana Ćosić, tajanacosic2205.wixsite.com

atma.hr – 75