Art: Eduardo Rodriguez Calzado / EduardoRodriguezCalzado.com

Već ste dovoljni, ne treba vam nitko da vas kompletira. Vaš partner vam može pomoći da budete bolja osoba i izvučete najbolje iz sebe. Zajedno možete započeti projekt zajedničkog života. Možete rasti ruku pod ruku, ali ako ovisite o njemu i/ili on ovisi o vama, osuđeni ste da povlačite jedno drugo za sobom. Ljubav neće ući u vaš život zahvaljujući nekome: vi ćete ju privući kada se počne rađati u vama.

atma.hr – 52
Pronaći ljubav znači pronaći sebe

Mnogi ljudi žele upoznati ljubav svog života, ali nisu svjesni da je potrebno prvo pronaći sebe da bi je pronašli.

Imati partnera neće riješiti nijedan od vaših problema, dapače, to ih može čak i pogoršati.

Izgradnja odnosa sa stajališta suovisnosti može dovesti samo do sentimentalnog neuspjeha.

“Veze nemaju funkciju da nas usrećuju, već da nas osvještavaju”. – Raimon Samsó

Prava ljubav se rađa u nama

Osoba koja voli sebe zrači ljubavlju i dobiva ljubav. Ne možete privući nešto u svoj život što nemate.

“Pravi način da pronađete ljubav je smatrati se stvorenim od ljubavi i odlučiti je podijeliti s ostatkom svijeta bez očekivanja.” – A. Moreno

Ako ne osjećate da ste sazdani od ljubavi, vjerovat ćete da vas treba upotpuniti netko drugi; međutim, s tom potrebom da se dovršite, na kraju ćete pokušati posjedovati drugu osobu i osjećati se ništavno bez njega/nje. Ovo je vrlo sebično ponašanje, a ljubav i sebičnost nisu kompatibilni pojmovi.

Ako se trudite biti i izgledati kao ono što niste, nećete upoznati autentične ljude. Ako ne pokažete pravu ljubav i pravo poštovanje prema sebi, naći ćete nekoga tko ne voli i ne poštuje ni sebe ni vas.

“Pronaći ljubav ne znači pronaći drugu osobu, već pronaći sebe, jer vi ste sama ljubav. Kada prihvatite da već postoji ljubav u vama, tada ćete manifestirati ljubav u svom životu. I ona će biti iste kvalitete i intenziteta kako je i sami osjećate.” – A. Moreno

atma.hr – 52
Nikada nije kasno

Nikada nije kasno pronaći sebe, početi njegovati svoje “ja” iznutra, umjesto da mahnito tražite ljubav.

Pozitivan aspekt ove vizije ljubavi je da više nećete trebati nikoga da biste se osjećali potpuni, više nećete ovisiti o potrazi za ljubavlju.

“Što se više slažete sami sa sobom, život vam je bolji. Ne ovisi o tome kako vas drugi vide.” – A. Moreno

Ne treba vam netko tko će vas upotpuniti

Već ste dovoljni, ne treba vam nitko da vas kompletira. Vaš partner vam može pomoći da budete bolja osoba i izvučete najbolje iz sebe. Zajedno možete započeti projekt zajedničkog života.

Možete rasti ruku pod ruku, ali ako ovisite o njemu i/ili on ovisi o vama, osuđeni ste da povlačite jedno drugo za sobom.

Ljubav neće ući u vaš život zahvaljujući nekome: vi ćete ju privući kada se počne rađati u vama.

banner za knjige zene koje previse vole 1

Ako vjerujete da ste dovoljno vrijedni da stvorite ljubav u svom životu, izbjeći ćete rasipanje energije na beskorisna ponašanja kao što je život u pokušaju da udovoljite drugima ili kretanje prema željama ili težnjama drugih.

Ako pokušavate biti netko tko niste, nećete usrećiti ni sebe ni svog partnera.

Pomislite da ćete se, ako vam je prioritet usrećiti drugoga, ne razmišljajući o svojim potrebama, na kraju osjećati još praznije i nepotpunije.

lamenteemeravigliosa.it/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr