Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Veza našeg mentalnih sadržaja i izvanjskih posljedica naslućuje se već i iz naoko bezazlenih fraza. Um i tijelo su povezani i jedno utječe na drugo. Jezik je podsvijesti bizaran, ali dostižan.

atma.hr – 52
Misaoni blokovi se mogu odraziti na zdravlje tijela pa treba paziti da se opetovano ne ponavljaju negativne formulacije.

Nastajanje karcinoma, degenerativnih bolesti, ali i strahova i depresija vezano je uz bukvalno desetine milijardi kemijskih reakcija neshvatljive brzine. Postoje čitavi slojevi obrambenih biokemijskih mehanizama sanacije nastalih šteta u organizmu ako one nisu ekstremno razorne, poput, recimo, jakog radioaktivnog zračenja.

Tako da je gotovo nemoguće zamisliti da se poremećaji koji dovode do fatalnih i trajnih grešaka u organizmu svode samo na molekule.

Fantastična koordiniranost u kemiji nastajanja raka može se naslućivati i u utjecaju inteligencije višeg reda za što je nužan faktor – svijest. Kako svjesno nitko ne donosi odluku da želi biti bolestan na djelu je očito podsvijest koja je za razliku od svijesti, aktivna 24 sata na dan i upravlja sa čak 95% našeg života.

17362725 1138896992885415 7279484703053750858 n
Složenost svijeta neurona je potpuno neshvatljiva. Da bismo pobrojali sva stanja moguća među njima trebali bismo iza broja 1 pisati nule neprekidno cijeli jedan život!

Zašto svijest? Da bismo stekli makar površnu ideju o moći te najveće enigme svih vremena recimo da je broj atoma u cijelom vidljivom svemiru 1 sa još 80 nula. Ako dodamo samo 6 nula dobiti ćemo broj atoma u milion svemira! Da bismo dobili broj mogućih rasporeda zvijezda u tom svemiru ili broj stanja u neuronima našeg mozga trebalo bi iza broja 1 ispisivati nule neprekidno cijeli jedan ljudski život!

Koji su potencijalni impulsi koji mogu potaknuti proces prolongiranog samouništenja prema saznanjima sljedbenika teorije o povezanosti sudbine tijela i stresa sahranjenog duboko u nesvjesnom dijelu naše osobnosti?

atma.hr – 52
Svaki organ ima svoj odgovor u našoj psihi koja nerijetko upravo preko njega pokreće reakciju na okolnosti u kojima se nalazi neko vrijeme.

Koža je organ koji se nalazi na granici između nas i vanjskog svijeta. Prema ovom shvaćanju, poremećaj u našoj komunikaciji s okolinom i nemoć adaptacije na nove vanjske izazove možebitno dovodi kod nekih osoba do kožnih bolesti poput melanoma. Koji se usedmerostručio u zadnjih par godina što možda više govori o situaciji u društvu i ljudskoj svijesti nego opasnosti od sunca i zagađenja.

Zašto je strahovito u porastu karcinom dojke? Kako sam latinski naziv za taj organ „mama“ govori, u podsvijesti bi se moglo raditi o gubitku zdrave emocionalne veze s majčinskim, nježnim, jin principom. Kako neki kažu u udaljavanju od Kozmičke Majke, osnovnog ženskog principa.

Plućne bolesti kao karcinom kod osoba koje nikada nisu pušile, astma, KOPB mogu svoj okidač imati u simboličnom osjećaju da čovjeka „okolina guši“ i da „su pritisci takovi da ne može disati“. Tako se bolesti želuca i crijeva vežu uz definiciju životne situacije izraženu u uobičajenoj formuli „ja to ne mogu probaviti“.

banner za knjige BUDENJE TIGRA

Jezik i grlo su organi verbalne komunikacije pa se tako smetnje koje se pojavljuju na tim lokacijama barem djelomično mogu objasniti rastućom nemoći razumijevanja sredine. Istočnjaci to zovu „blokadom vishuddhi čakre“ mada se ja s tom definicijiom ne slažem. Nerijetko se srčani problemi povezuju s nesvjesnim autodestruktivnim stavovima vezanima uz ljubav kao „mene nitko ne voli“ ili „ja ne zavređujem ljubav“.

U značajnom su porastu bolesti prostate i štitnjače. U prvom je slučaju riječ o osjećaju „biološke suvišnosti“, a u drugome samo ime govori sve. Dominira prolongirani osjećaj nezaštićenosti zbog recimo, mobbinga na poslu ili neizvjesnog braka.

Ovako ili onako, veza našeg mentalnih sadržaja i izvanjskih posljedica naslućuje se već i iz naoko bezazlenih fraza. Um i tijelo su povezani i jedno utječe na drugo. Jezik je podsvijesti bizaran, ali dostižan.

Protivno raširenom uvjerenju, složeni rečenični sklopovi i afirmacije, binauralni otkucaji, nužnost spominjanja „ja“ na prvom mjestu, dominacija alfa valova su nedovoljno djelotvorni pristupi kada je podsvijest u pitanju. Mada se po inerciji koriste i dalje u svjesnim i subliminalnim formulama.

atma.hr – 52
17361856 1138896556218792 6659258943650121597 n
Svaki i najmanji dijelić mozga u Vedama je označen posebnim zvukom.

Najnovija pak saznanja upućuju na to da geni reagiraju najbolje na ne-verbalne podražaje, jednu riječ ili vibraciju. Maharishi je smatrao da manifestacija impulsa uz najdublje razine svijesti na razini organa zahtijeva 15 sekundi, a osnovna mjera kojom se barata u Vedama je 144 sekunde. Ipak, najjače djelovanje se postiže kada su ritmovi vibracija na nesvjesnoj razini podudarni s nekim nizovima prirodnih brojeva.

Pogodi li se to na razini individue, moguća su ozdravljenja od teških bolesti i razrješenja najtežih kriza, a u perspektivi je i preventiva protiv bolesti koje dolaze uslijed gore navedenih uvriježenih misaonih otisaka.

Drago Plečko

Prethodna objavaPoruka Dana 05.07.2022.
Slijedeća objavaNajkraći savjet jednog milijardera za sve koji žele uspjeh!
Drago Plečko
Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima. Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao. Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novog doba“. „Moji susreti s jogijima“ i koautor prvog hrvatskog subliminalnog CD-a „Moć podsvijesti“. Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu. Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.