Nitko osim nas nije odgovoran! Kada shvatimo i prihvatimo ovaj pristup, poduzimamo prvi i najznačajniji korak prema iscjeljenju. Mi smo sami izazvali svoja loša stanja i bolesti krivim odlukama (bilo u prošlim ili u ovom životu), u svim situacijama kada smo pucali od ljutnje i stresa, povrjeđivali druga bića i konzumirali stvari koje su zagadile naša tijela.

atma.hr – 52
Kad obolite, počinjete tragati za izlječenjem posjećujući terapeute, liječnike i iscjelitelje. I bit ćete sretni pronađete li iscjelitelja koji bi pokušava iscijeliti vas, dušu, a ne samo fizičko tijelo.

Iscijeliti prije svega treba suptilna tijela. Pojedinačno rečeno, vaše emocionalno tijelo, vaše eterično tijelo i vaše mentalno tijelo. Upravo su ta tijela, koja su sastavni dio vas, napadnuta i uništena negativnim mislima i osjećajima.

Smetnje i bolesti fizičkoga tijela samo su posljedica razaranja i bolesti vaših suptilnih tijela. Stoga je duša prvo što treba iscijeliti. Netko vas mora voditi k razumijevanju da kroz svoja pogrešna djela, misli i osjećaje štetite svom fizičkom tijelu.

Mnogi od vas još u svome srcu drže agresiju te krive za svoje zdravlje liječnike, rođake, poslove i šefove, obitelj itd. Takav je pristup pogrešan.

atma.hr – 52
Prvi vaš korak prema izlječenju trebalo bi biti vaše razumijevanje činjenice da ste vi jedini krivci za svoje bolesti. Nitko osim vas nije odgovoran. Vi ste sami izazvali svoja loša stanja i bolesti krivim odlukama (bilo u prošlom ili ovom životu), situacijama kada ste se ljutili, povrjeđivali druge ljude, proklinjali, konzumirali hranu i pića koja su zagadila vaša tijela.

Vi ste jedini uzrok i razlog svojih oboljenja. Kada shvatite i prihvatite ovaj pristup, poduzimate prvi i najznačajniji korak prema svome iscjeljenju.

Vas je sljedeći korak, mora biti odluka da više ne ponavljate ona djela koja su vas vodila u vašu bolest. Za neke od vas to znači odbaciti negativne misli, za druge pak negativne osjećaje, dok je za neke opet druge riječ o odbacivanju negativnih radnji.

Trebate odbaciti sve što je uzrokovalo bolest vašega tijela i vas, duše. Samo ste tada spremni za sljedeći korak. Sljedeći je korak iskreno i čistih namjera obraćanje Bogu da podari izlječenje vašem fizičkome tijelu i vama, duši.

No neki su od vas u tako jadnome stanju da se vaše fizičko tijelo više ne može iscijeliti u ovome životu. Ali ipak možete donijeti mir sebi spoznavanjem uzroka vaše bolesti te prilagođavanjem ispravnim ponašanjem i razmišljanjem.

Tada ćete tijekom narednoga života razumjeti mnogo brže uzrok vaših bolesti i nećete skrbiti samo o svome fizičkome tijelu, već ćete od mladih dana brinuti i o svojim mislima i osjećajima.

atma.hr – 52
Nije tako često da osoba samostalno spozna vezu između svojih bolesti i svojih postupaka u mladosti i zreloj dobi. I kada bi vam bila pokazana djela koja ste počinili, tada bi neki od vas bili duboko iznenađeni i šokirani koliko bi to izgledalo necivilizirano.

Ali cjelokupna je naša civilizacija, nažalost, usmjerena na uništavanje duše.

Možete prekinuti ovaj začarani krug u bilo kojem trenutku. Sve što trebate učiniti jest donijeti odluku, živjeti i djelovati u skladu s božanskim načelima u svakodnevnome životu.

Božica Glavač/magicus.info