Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Kad suptilno tijelo u usnulom stanju putuje izvan fizičkog tijela, to se iskustvo ponekad opisuje kao lucidno sanjanje.

Kad metafizičari to čine po vlastitoj volji, ta se pojava naziva astralna projekcija ili astralno putovanje: sposobnost svjesnog napuštanja fizičkog tijela i projiciranja suptilnog tijela izvan njegovih fizičkih granica.

75Neki sustavi nastali iz drevnih škola, kao što su vedska i egipatska tradicija, to poučavaju kao egzaktnu znanost.

Studenti se uče da se kreću iznad granica fizičkoga tijela kako bi se uskladili sa suptilnijim razinama. Takvo stajalište stavlja naglasak na činjenicu da je čovjek više od tijela i da postoje brojne razine stvarnosti koje omogućavaju uspostavljanje mnogo viših veza.

U dodiru sa suptilnim područjima ima i ljepote i opasnosti. Ljepota je u tome što možete doživjeti spoznaje, otkrića i iskustva koja možete prenijeti u budno stanje.

Opasnost je u tome što se možete izložiti negativnim utjecajima. Postoje mnoga pozitivna kao i negativna bića koja prodiru u čovjekovu svjesnost dok sanja ili ga uznemiruju tijekom astralnoga putovanja.

Često se pojavljuju u obliku članova obitelji ili bliskih prijatelja. Na suptilnoj razini postoje i bića koja običavaju navesti usnulu osobu na seksualnu djelatnost.

Duhovi, neutjelovljena bića, predstavljaju jednu vrstu negativnog uznemirenja.

Duh je živo biće koje je preuranjeno napustilo prethodno tijelo zbog samoubojstva ili ubojstva te mu je onemogućen pristup fizičkom tijelu.

Budući da je želja za uživanjem osnovna odlika duše, suptilno tijelo traga za prilikom da nastani fizičko tijelo kako bi zadovoljilo svoje grube želje za osjetilnim uživanjem.

Kad ljudi djelatnostima kao što su drogiranje i opijanje dopuste da im aura vibrira na nižim frekvencijama, najvjerojatnije postaju kandidati za dodir s tim neutjelovljenim bićima.

75Kako se duhovno otvarate, vaše suptilno tijelo ima određen sjaj koji privlači bića iz božanskih i iz negativnih područja. Postajete senzitivniji i svjesniji svega. Postajete intuitivniji i doživljavate više iskustava dok sanjate.

Ako trebate primiti neke poruke, uvijek ćete imati dojmove, čak i kad spavate, i djelovat ćete u skladu s njima, a da i niste svjesni toga.

Ako je komunikacija doista namijenjena vašem rastu, čak i ako je zaboravite ili ne shvaćate njezin značaj, ipak će utjecati na vašu svjesnost.

Konačno, i pozitivna i negativna iskustva su “testovi” koji provjeravaju stupanj vaše iskrenosti.

Bhakti Tirtha Swami, korišteni dijelovi iz knjige “Duhovni Ratnik 1 – Otkrivanje duhovnih istina u nadnaravnim pojavama”

Prethodna objavaKažu da je ovo najbolji piling za lice – Indijski piling od kurkume
Slijedeća objava8 kozmičkih razloga zašto Svemir šalje ljude u naše živote
Bhakti Tirtha Swami
Bhakti Tirtha Swami (1950 – 2005), duhovni učitelj, diplomirani student psihologije i politike na Princetonu, autor serijala knjiga Duhovni Ratnik, Prosjak, Vodič za doba više svjesnosti, Osvrti na vedska učenja, stručnjak za međunarodne odnose i rješavanje sukoba, duhovni savjetnik mnogih visokih članova Ujedinjenih naroda i svjetskih vođa. Bio je predsjednik studentskog odbora na Princetone Sveučilištu te predsjednik Koalicije trećeg svijeta. U zapadnoj Africi je okrunjen kao tradicionalan vladar, a u SAD-u je bio osnivač i ravnatelj Instituta za primijenjenu duhovnu tehnologiju. Bio je član je Instituta za noetičke znanosti, Centra za informacije obrane, Saveza Ujedinjenih naroda za Ameriku, Zaklade Nacionalnog mirovnog instituta, Društva za budućnost svijeta te Globalnog foruma duhovnih i parlamentarnih vođa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.