Misao jest misao. Bilo da je neka misao sjećanje, primjerice naše prošlosti. Ili nešto što još nismo doživjeli. Ili pak je misao nešto što se ne događa nama. I koliko god usko jest naše poimanje da za njih moramo biti usko vezani, to nikako ne treba biti slučaj.

atma.hr – 78
Mnogi od nas susreli su se sa sindromom „nelagodne“ prošlosti, što znači ukoliko trenutno ne proživljavamo neka iskustva, da ih stalno u umnim obrascima trebamo njegovati.

Isto je sa lijepim mislima sa kojima su nas okruživale u životu. Njima želimo biti što više okruženi i njih njegovati, jer je mnogo lakše sa lijepim mislima živjeti i biti u balansu sa stvarima koje su sastavni dio puta na zemlji.

Osobne misli koje nosimo možemo podijeliti u iskustva koja su nam te misli donijele. Kao i emocije koje smo imali vežući se uz određene misli ili umne obrasce koje smo kreirali po tom toku misli.

Dakle misli mogu biti u našoj prošlosti, mogu postojati u sadašnjem trenu, kao i mogu biti misli koje se nisu još dogodile, jer naš osobni život još teče. Svatko ima svoju paletu misli, kao i samog umnog procesa koji njeguje sa sobom. Tako da onog trena kada odlučimo odbaciti klasičnog remetitelja našeg unutarnjeg mira, pod nazivom ego, mi možemo uspjeti isčitavati i vibrirati u harmoniji sa mislima, koje ustvari želimo.

atma.hr – 39

Svakako je snaga uma velika i ne moramo se bojati obojati svoj um ljepšim umnim obrascima, tokom misli ili bilo čim što bi nam moglo pomoći da budemo punija i sretnija osoba.

Mnoge su vježbe koje se njeguju još od davnina i koje daju velike rezultate u kreiranju ljepšeg i kreativnijeg misaonog procesa, koji će nas više usrećiti. Mnogo više će nas usrećiti nego isprazno trošenje misli, na nešto što niti trebao biti dio našeg puta. Pogotovo ako nam je netko nanio nekakvu bol ili patnju, ako se ona dakle sada ne događa, zaista nismo primorani njegovati 30 loših neugodnih iskustva koje nam mogu poremetiti cijeli životni put, koji priželjkujemo.

Ne vjerujem da ima baš osobe koja voli namjerno misliti loše misli koje su mu se dogodile, ali također takve osobe najčešće pomisle da su bespomoćne. Te da nemaju utjecaj na ishod misli koji im se može kreirati u umu, potom nastaniti u tijelu, a također i izbaciti cijeli energetski sustav iz balansa.

atma.hr – 39

Misli same po sebi nose jedinicu elektro-magnetske vibracije, pa samim time i izbor misli može uvelike utjecati na ishod okruženja u kojem vibriramo. Kada sam se prvi put upustila u vode meditacije našla sam trik koji mi je bio super u ondašnjem trenutku, jer mi je pomogao da zaustavim misli jako brzo.

Kod mene je palilo da kada se nepoželjne misli pojave, u umu okinem “njihovu” fotku. Dakle kada mi se misao pojavila, a nije mi trebala tog trena, iste sam je sekunde pretvorila u imaginarnu fotografiju. Tako i drugu i 5. i desetu misao koja je naišla, dok nije ostao samo smiren um i duh u tijelu.

Svatko ima neki svoj način, koja mu može pomoći da se izbaci na pozitivne i visoko vibrantne misli. Samo treba naći što pali baš kod samog sebe. Sve je to uvelike lakše ako ego nije u nama, kao ni razna uvjerenja koja smo, opet mislili – da trebamo imati.

Nera Crnčić

60 OSHO – STRAH

banner za knjige osho strah

Prethodna objavaOdakle izvire stvarnost koju živimo?
Slijedeća objavaRazorna moć podcjenjivanja
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.