Foto: pixabay.com

Planeti su spoj mnogih karakteristika pokazujući da ljubav nije jednostavan proces, dubok je i ne može se shvaćati jednoznačno kao niti život. Alkemija planeta tumači kroz metale koji se spajaju i tale, što znači da smo svi u alkemijskom procesu, do prosvjetljenja je nemoguće stići ako osoba nije ujedinila suprotnosti.

atma.hr – 78
Kada se susretnu Mars i Venera nastaje zaljubljenost, svatko sa svojom projekcijom kreće u odnos i dolazi do dubokih konflikata. Oni koji imaju ovu kombinaciju u jyotishu svjesni su kako su u mladosti intenzivno i impulzivno osjećali ovaj susret i kako su se razočarali. Neki toliko da nakon takvog susreta više nikada ne uđu u vezu, jer tu snagu susreta tumače kao idealan susret, a sve ostale odnose nakon toga osjećaju kao mlake i smatraju da nemaju tu snagu.

Oni koji su nastavili ovaj odnos, susreli su Mjesec i Sunce ili majku i oca, postali su roditelji. Kada se susretnu Sunce i Mjesec u ljubavi rađa se Merkur ili dijete. Dakle, odnos postaje kompliciraniji, jer Marsu i Veneri se pridaju Sunce i Mjesec, a onda i Merkur. Par je sa Suncem i Mjesecom prihvatio odgovornost roditeljstva, a Merkur im služi da razgovaraju.

Tek kad su mislili da su se smirili dolazi drugi dio života i Saturn kao Sjena pokazuje tamu te veze. Svaka veza utjelovljuje ono najslabije u odnosu, Saturn će to sigurno izvući kao problem.

Saturn napada Mjesec i Sunce i da bi se izvukli iz tog obruča, dolazi Jupiter ili znanje da rasvijetli situaciju. Saturn izvlači ono tamno u ženi, više nije Venera, centar svijeta, sada mora sam postati svijet iznutra.

Saturn izvlači Sjenu Mjesecu, kod nekih žena to je post depresivno stanje nakon rođenja djeteta. Tada dolazi do buđenja i žena se mora oslanjati na sebe. Saturn Suncu nameće odgovornost, muškarac više ne može biti lav bez pokrića, Saturn mu nameće razvijanje sposobnosti, ili Jupitera kroz inteligenciju, učenje tjera ga na razvoj.

atma.hr – 52
Merkur sada nije slijep i koristi Jupitera da bi rasvijetlio Sjenu Sunca i Mjeseca ili roditeljstva. Što se skriva ispod? Jesu li parovi doista spremni na ljubav ili su u vezi radi društva ili navike?

Saturn Marsu pokazuje da nije pravi muškarac ako se ne bori za obitelj, Veneri da mora dokazati svoju mladenačku ljubav. Voli li ili je zaljubljena sama u sebe? Suncu i Mjesecu jesu li pravi roditelji ili to rade radi društvenih pravila?

Jupiteru da ne idealizira moć znanja ako nema svojeg utemeljenja, a Merkuru da je bezvrijedan u racionalizaciji ako nema dubine Jupitera. Merkur na kraju spaja partnere razgovorom, on dvije strane ujedinjuje u vjenčanju muškog i ženskog gdje postaju alkemijski kraljevski par.

Kako vidimo, planeti su spoj mnogih karakteristika pokazujući da ljubav nije jednostavan proces, dubok je i ne može se shvaćati jednoznačno kao niti život. Alkemija planeta tumači kroz metale koji se spajaju i tale, što znači da smo svi u alkemijskom procesu, do prosvjetljenja je nemoguće stići ako osoba nije ujedinila spomenute suprotnosti.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja