Lijek ne mora biti gorak i ružan. Bundeva s medom je izuzetno ukusan proizvod koji liječi cijelo tijelo, obnavlja rad crijeva, pomaže kod anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbira u organizmu i predstavlja ključnu hranu za bebe. Ovaj med možete koristiti i kao dodatak jelima.

atma.hr – 52
Kao što znate, med je jedan od najmoćnijih imuno-stimulirajućih sredstava koji se bore protiv svih vrsta virusa i bakterija, a preporučuje se i kod gastrointestinalnih bolesti.

Ako pomiješate bundevu s medom, dobit ćete pripravak koji ima zaista ljekovit učinak na tijelo. Tako se korisna svojstva bundeve s medom mogu koristiti u borbi protiv kamenca u bubregu i pijeska u žuči.

Kako napraviti bundevin med

Uzmite veliku bundevu, tešku oko 9 kg, ogulite je i sameljite je na mlinu zajedno s jezgrom i sjemenkama. U dobivenu kašu dodajte 5 kg meda i izmiješajte. Ostavite da odstoji 10 dana, na tamnom mjestu i to uz redovno miješanje. Jedanaesti dan procijedite tekućinu kroz gazu, a kašu bacite. Sok pijemo po 50 ml, tri puta dnevno i to 30 minuta prije obroka.

Ovaj lijek se koristi za obnovu jetre nakon teške bolesti ili nakon upotrebe jakih lijekova.

atma.hr – 52
Drugi način pravljenja meda

Uzmite bundevu srednje veličine. Odrežite joj vrh, toliko da možete doći do središnjeg dijela bundeve. Očistite je od sjemenki. U njenu utrobu ulijte bagremov med pa onim vrhom poklopite bundevu.

Ostavite je na tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi 10 dana. Jedanaesti dan započnite liječenje 1 žlicom i to 3 puta dnevno, pola sata prije jela. Konzumirajte bundevin med 20 dana.

Da biste obnovili rad crijeva, uklonili toksine iz organizma, možete koristiti ovaj med kao dodatak jelima. Bundeva u kombinaciji s medom pomoći će vam da se nosite s nesanicom i povećanim mentalnim stresom.

Lijek ne mora biti gorak i ružan. Bundeva s medom je izuzetno ukusan proizvod koji liječi cijelo tijelo. Bundeva se još koristi i kod liječenja anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbira u organizmu i predstavlja ključnu hranu za bebe.

stil.kurir

banner za knjige detoks