Designed by Freepik

Svaki nepovoljan prostor emitira otrovne strelice. Dužim boravkom ili spavanjem u takvoj prostoriji mi se izlažemo djelovanju tih strelica i s vremenom se počinju javljati posljedice u vidu narušenog zdravlja, nervoze, depresije, glavobolje i sl. Svu tu energiju mi upijamo poput spužve i u konačnici postajemo slika prostora u kome boravimo, svaki nedostatak ili nepravilnost odražava se na našem izgledu, zdravlju i općem raspoloženju, koje se najbolje očituje u jutarnjem buđenju što je glavno mjerilo koje nam govori da li spavamo u povoljnom ili nepovoljnom položaju.

atma.hr – 78
Sigurno smo se svi našli u situacijama da se u jednom prostoru osjećamo ugodno i spokojno, a u nekom drugom nelagodno i depresivno. Činjenica je da prostor u kome boravimo, stanujemo ili radimo može biti zdrav ili bolestan, mada često nije u pitanju cijeli prostor već njegovi pojedini segmenti.

Postoje različiti čimbenici koji utječu na energiju prostora.

Prema prirodnoj hijerarhiji, postoje niža, elementarna bića, koja obitavaju u biljkama i prostoru, to su različite astralne razine koje se isprepliću s našim energijama i koje nisu prepoznatljive na fizičkoj razini, ali ih na energetskoj itekako osjećamo. Tako, svaki prostor ima svoj elementarni duh, pa često možemo čuti za neku kuću da je ukleta ili da se u njoj događaju čudne sudbine, bolesti ukućana i sl.

Prostor također obilježava energija ukućana koji u njoj borave, pa tako, kada kupujemo kuću ili stan trebamo se dobro raspitati o tome tko je prije nas tu živio.

Postoje i karmičke spone i sudbinska predodređenost za boravak u odgovarajućem prostoru, čija će energija aktivirati određene karmičke elemente našeg postojanja, kao što je npr. bolest.

S druge strane, svako zemljište ima svoju geomorfološku strukturu koja stvara specifično zračenje ovisno o nizu faktora, kao što su prisustvo određenih mineralnih spojeva, podzemnih voda, podzemnih spilja, Hartmanove mreže, Kerijeve mreže, dalekovoda, trafo-stanica, radio-stanica, kanalizacijskih odvoda, groblja, smetlišta i sl. Oblik i konfiguracija terena također utječu na opću energiju kojom prostor zrači.

Svaki nepovoljan prostor emitira otrovne strelice. Dužim boravkom ili spavanjem u takvoj prostoriji mi se izlažemo djelovanju tih strelica i s vremenom se počinju javljati posljedice u vidu narušenog zdravlja, nervoze, depresije, glavobolje i sl., dok stručnjaci koji se bave otkrivanjem patogenih geomagnetskih zračenja tvrde da, ukoliko spavamo na mjestima gdje postoje takva zračenja dolazi do obolijevanja organa koji pokriva geopatogenu točku te da su takva zračenja glavni uzročnik kancerogenih oboljenja.

atma.hr – 75
Ono što također emitira štetnu energiju su elektronski uređaji kojima smo svakodnevno izloženi. Naš živčani sustav konstantno registrira energetske impulse prostora u kome se nalazimo i reagira na njih na način koji mi doživljavamo kao loše vrijeme, težak dan, neraspoloženje, nesanica. U zdravom prostoru reakcija živčanog sustava bit će potpuno drugačija, zato se nećemo isto osjećati u seoskoj kući napravljenoj od drva, okruženoj jorgovanima i voćnjacima, bez unutrašnjih instalacija vode, struje i kanalizacije, bez elektičnih aparata ili u stambenoj zgradi od betona i čelika koji stvaraju učinak Faradayevog kaveza s obzirom da takav prostor stvara jednu sterilnu i neprobojnu atmosferu, što znači da nema razmjene energije niti otpuštanja nakupljene negativne energije unutar prostora.

Svu tu energiju mi upijamo poput spužve i u konačnici postajemo slika prostora u kome boravimo, svaki nedostatak ili nepravilnost odražava se na našem izgledu, zdravlju i općem raspoloženju, koje se najbolje očituje u jutarnjem buđenju što je glavno mjerilo koje nam govori da li spavamo u povoljnom ili nepovoljnom položaju.

Jutarnja mrzovolja, depresivnost i teško razbuđivanje govore o prisustvu elemenata koji štetno utječu na naše energetsko polje. Prema feng-shui praksi, prostor mogu povrjeđivati oštre linije namještaja, špicasti predmeti ili recimo kaktusi s bodljama, kao i agresivni motivi na slikama, zračenje električnih aparata, prenatrpanost prostora, oštećeni dijelovi pokućstva i sl., dok se pozitivne energetske vibracije mogu stvoriti pomoću jantri, sakralnih simbola, boja, kristala, biljaka ili jakog osvjetljenja zatamnjenih kuteva koji isijavaju nepovoljnu energiju.

S vanjskog aspekta, na naš se stambeni prostor može obrušavati negativna energija ukoliko se objekt sučeljava s dalekovodom, grobljem, zatvorom, bolnicom, smetlištem, radionicom u kojoj je buka, tvornicom koja ispušta različite kemijske supstance, ukoliko u blizini objekta protječe kanalizacijski odvod, plinovod i sl.

atma.hr – 39

Iz navedenog vidljivo je da je skoro nemoguće u potpunosti se zaštititi od nepovoljnih utjecaja, posebno u urbanim sredinama koje su uveliko postale sterilne kada je u pitanju pozitivan duh i pozitivna energija. Dobro je poznato da svaki grad, koji ima svoje staro jezgro, predstavlja magnet za ljude, ono daje poseban duh jednom gradu, dok metalno-staklene grdosije poslovnih i trgovačkih centara služe samo za isisavanje energije i novca, gdje slobodno možemo reći da dušu ostavljamo vani i predajemo se trci za raznim preparatima i proizvodima koji nam uglavnom ne trebaju ili ne unaprjeđuju zdravlje.

Pariz npr leži na vapnencu i kažu da je to jedan od razloga zašto ovaj grad emitira posebnu energiju. Naši preci su svjesno ili instinktivno, znali stvoriti zdrav stambeni prostor izgrađen od prirodnih materijala, čiji su zidovi premazivani prirodnim krečom, a ne akrilnim bojama, stvarajući optimalne uslove za “disanje” prostora, prostor u koji slobodno ušeta seoska mačka i “pokupi” negativnu energiju jer mačka je prirodni detektor negativne energije i ona će zaspati točno na mjestu gdje postoje podzemna zračenja i tako neutralizirati njihov utjecaj u prostoru.

Također, toaleti i sve otpadne energije nalazile su se izvan stambenog prostora, život bez električne energije i raznih perilica, sušilica i deterdženata je imao ogromne prednosti. Zapravo, današnji život je suviše sterilan i teži ka pretjeranoj civiliziranosti koja dezintegrira njegov izvorni duh.

S obzirom da boravkom u Faradayevom kavezu, izloženi patogenim geomagnetskim zračenjima, predstavljamo podlogu za upijanje štetnih energija, mi trebamo voditi računa o tome da se takve energije oslobode iz našeg tijela. Najbolji način za to je povremeni boravak na selu, u prirodi, na moru, bavljenje hortikulturom, vrtlarstvom i sl., u protivnom, dugotrajan dodir s patogenim strujanjima bez njihovog eliminiranja predstavlja siguran put u bolest.

atma.hr – 78
Vrlo je važno, kada krenemo kući s posla ili s puta, kupovine i sl., da ne unosimo u svoj životni prostor nakupljene frustracije i negativne utiske. Elementarni duh prostora predstavlja određenu vrstu slijepe inteligencije koja ne prosuđuje je li nešto dobro ili loše, već kao začaran održava razinu energije koja se emitira u prostoru – iz biljaka, TV prijemnika, elektronike, namještaja, ukućana, hrane i sl. koji stvaraju specifičnu energetsku mješavinu koja je različita u svakom prostoru.

Ako se u nekom prostoru često obavljaju meditacije, duhovna predavanja i molitve, kao što su hramovi ili sakralni objekti, elementarni duh takvog prostora bit će pod snažnim nabojem duhovne energije koja će djelovati iscjeljujuće i pročišćavajuće na naš duh.

Ukoliko naš prostor ukazuje na prisustvo nepoželjnih oblika energije, trebamo se zapitati kakvo je naše učešće u tome i što možemo učiniti da ga izliječimo i harmoniziramo.

duhovni-razvoj.blogspot.com

23 TESLINA PLOČA