Foto: pixabay.com

Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira. Samo neke od mnogih dobrobiti su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija probave i metabolizma, hidratacija tijela i kože, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sustava, nestanak nesanice, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge.

atma.hr – 52
Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Znanstvenici se slažu da čaša posoljene tople vode iznimno povoljno utječe na ljudsko tijelo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene tople vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom solju. U tom je slučaju njezin zdrav učinak zajamčen (himalajska, cvijet soli…).

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sustava, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge.

Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i stoga što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sve što trebate učiniti jest uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu čajnu žličicu soli. Savjet: Ako vam je neugodno popiti slanu vodu, stavite sol u prazne kapsule. Preporuča se himalayska sol ili cvijet soli.

Ovo je tek nekoliko razloga zašto biste to trebali učiniti:

atma.hr – 52
1. Hidratacija

Nutricionist Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tekućinom.

Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.

2. Probava

Imate li problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt.

Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju živčani sustav.

Stoga, imate li problema s nesanicom, ova će časa blagotvorno utjecati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski.

Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom.

atma.hr – 52
6. Blagotvoran utjecaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, posolite čašu vode i ne oklijevajte.

Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima.

Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

ATMA