Poruka današnjeg dana je “mentalni preokret”.

Kad postanemo svjesni negativnog obrasca i odlučimo ga se osloboditi, trebali bismo ostati uravnoteženi kako bismo izbjegli njegovo ponavljanje. Povratku u stare obrasce razmišljanja i ponašanja najpodložniji smo kada nas negativnost izbaci iz ravnoteže.

Jedan od najboljih načina uspostavljanja ravnoteže u životu jest svakodnevno uklanjanje negativnosti putem onoga što nazivamo mentalni preokret. Zamijenimo li negativne misli i vjerovanja pozitivnima, svjesno ćemo reprogramirati svoj podsvijesni um. Kad steknemo naviku odbacivanja negativnosti te njihova nadomještanja pozitivnim mislima i vjerovanjima, lakše ćemo rješavati probleme i napredovati u životu.

atma.hr – 52
Ako svojem podsvjesnom umu svjesno ne naredimo da promijeni stare, negativne podatke koji su u njemu pohranjeni, oni će ondje zauvijek ostati pohranjeni, a mi ćemo ponavljati iste negativne obrasce koji za sobom opetovano povlače negativne postupke i posljedice. Nije li strašno pomisliti da je naše nezadovoljstvo posljedica loše navike?

Prihvatimo se takvima kakvi jesmo, ali ne dopustimo da negativne misli i samokritika crpe našu energiju i uništavaju naše samopouzdanje. Budimo strpljivi i tolerantni prema sebi te usvojimo pozitivan rječnik za unutarnje dijaloge. Obratimo pozornost na način na koji razgovaramo sa samim sobom i izvedimo mentalni preokret, negativno promijenimo u pozitivno. Kad god pomislimo: “Ne mogu, recimo “Mogu”, a kad pomislimo: “Ne znam”, zaustavimo se i pomislimo: “Znam”.

atma.hr – 52
Kad god osjetimo negativnu emociju ili počnemo djelovati na temelju negativne emocije, zaustavimo se i razmislimo kako možemo izvesti emocionalni preokret. Ako smo frustrirani, pretvorimo frustraciju u strpljenje. Kada osjetimo ljutnju, pretvorimo je u osjećaj smirenosti i prihvaćanja.

Na taj način uspjeti ćemo promijeniti negativne obrasce koji nas sputavaju i koji privlače u naše živote različite vrste negativnosti.

Zauzvrat u život će nam započeti dolaziti pozitivni ljudi i događaji jer smo promijenili sebe!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

Prethodna objavaUtjecaj roditeljskog ogorčenja i blagoslova na dijete – religijska perspektiva
Slijedeća objavaTEST: Odaberite poklon – u njemu se krije tajna vaše ljubavne sudbine!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.