Zahvaljujući Mirzakarim Norbekovu, ogroman broj ljudi diljem svijeta popravili su svoj vid i zauvijek se oslobodili naočala. Norbekov je razradio seriju vježbi koje daju odlične rezultate u liječenju kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

atma.hr – 52
Osnovni princip njegove metode je psihološko oslobađanje od navike smatrati sebe bolesnom, slabom, nemoćnom i nesigurnom osobom.

Ali ne može se reći da se ova metoda oporavka vida zasniva isljučivo na autosugestiji.

Norbekov je razradio seriju vježbi koje daju odlične rezultate u liječenju kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

Ali, izlječenje bolesti kao što su katarakta, glaukom, optička atrofija i makularrna degeneracija ne treba očekivati, mada autor metode pokušava dokazati učinkovitost svoje metode i kod ovih oboljenja organa vida.

Izvodeći vježbe za oči po metodi Norbekova, neophodno je održavati mišiće: ispravljena ramena, ravna leđa i raditi sve s osmijehom i pozitivnim emocijama.

Ovu gimnastiku za oči autor preporuča raditi u tri etape:

Prva faza – izvođenje vježbi s otvorenim očima,

Druga faza – sa zatvorenim očima,

Treća faza – mentalno ponavljanje.

Prema Mirzakarimu Norbekovu, u svakom procesu liječenja glavna stvar je stav prema zdravlju. Važno je da sebe ne vidite kao osobu koja se liječi, već kao osobu koja je već zdrava.

atma.hr – 52
Međutim, nije lako doći do takvog stava, no to je moguće. I, prije svega, održavanjem lijepog emocionalnog stanja, pravilnog držanja i percepcije svijeta kao prijateljskog okruženja.

Valja istaknuti značenje pravilnog držanja ili, kako Norbekov to zove “mišićni korzet”. Cijela gimnastika (za oči i tjelo) prema Norbekovu temelji se na tezi o važnoj ulozi zdrave kralježnice u funkcioniranju cijelog organizma.

U videu koji slijedi vidjet ćete kako se pravilno izvode ove vježbe za oči.

uspesnazena.com