Ona ne smatra da joj bilo tko duguje bilo što ili da joj je zagarantiran divan život, čak i ako su mama i tata bili divni, a djetinjstvo idilično. Ona se uzda u vlastite napore, mogućnosti i sposobnosti.

1) Neovisna je u svakom smislu te riječi (prije svega financijski)

Ovakve žene obično od rane mladosti razmišljaju kako će i gdje zarađivati za život. One odlučuju rano napustiti roditeljski dom, ne plaše se otići u drugi grad ili zemlju kako bi se školovale, razvijale i rasle.

atma.hr – 52
Takve žene do 25. godine života već imaju jasan plan karijere, neke već imaju značajno radno iskustvo i napravile su nešto u životu. Njihovo djelovanje se ne zaustavlja na pukom planiranju i nalaženju objašnjenja zašto im nešto ne ide od ruke – one rade na svojoj budućnosti!

2) Od malih nogu je naučila uzdati se samo u sebe

Ona ne smatra da joj bilo tko duguje bilo što ili da joj je zagarantiran divan život, čak i ako su mama i tata bili divni, a djetinjstvo idilično.

Ona se uzda u vlastite napore, mogućnosti i sposobnosti.

3) Ona ne traži pomoć

Možda će je i zatražiti ali to znači da je već sve pokušala: analizirala je situaciju, pokušala je nekoliko puta sama doći do rješenja i kada se konačno uvjerila da ne može sama riješiti problem, odlučuje potražiti nekoga tko bi joj pomogao. I ima pravo.

Zanimljivo je da se ova osobina obično ispoljava još u školi. Djevojčica, suočena s nerješivim zadatkom iz matematike, sjedi nad knjigom cijeli dan i tek navečer se obraća mami ili tati s molbom da joj pomognu. U budućnosti ne tako uspješne žene ponašaju se drugačije: kod prve teškoće kukaju i mole da netko drugi preuzme problem na sebe.

atma.hr – 52
4) Ona ne pravi kompromise

One ne strepe da neće uspjeti, da neće same izaći na kraj sa nečim i nije im potrebno odobrenje drugih. Ove žene napuštaju aktivnosti koje ih ne ispunjavaju, u tinejdžerskom dobu same odlučuju što će biti kad porastu i koju školu će upisati, one kao studenti ne kupuju seminarske radove, jer ih interesira smjer koji su odabrale. One se ne viđaju s momcima koji ih ne poštuju.

Suprotno glasinama zavidnih ljudi, dobivaju posao, muža i život kakav žele. Beskompromisno se ophode i prema poslu. One će zauzeti stav o eventualnom problemu na poslu, a ako se ništa ne promijeni, prijeći će na drugo radno mjesto, u drugi sektor ili u drugu kompaniju.

atma.hr – 52
5) Ona se nikada i ni s kim ne uspoređuje

Ona se ne odmjerava s prijateljicama, ni s rođacima ni s kolegama po svojim dostignućima, financijama ili društvenom statusu. Vrlo je svjesna toga da će se uvijek naći neka mlađa, zgodnija, bogatija, uspješnija, glamuroznija, možda s titulom vojvotkinje.

Ona se uspoređuje sa samom sobom, onom od jučer ili onom od prošle godine i ocjenjuje isključivo svoja dostignuća u tom periodu.

6) Ona je zadovoljna svojim izgledom

Ne želi operirati nos, ne povećava usne i grudi, nije stalno na dijeti i ne brine se što je pojela dva komada torte.

Ona se njeguje, vodi računa o izgledu i ne žali se da nije dovoljno lijepa. Ona brine o svojoj vanjštini bez namjere da je promijeni.

7) Ona ne prihvaća nejednakost

Načelo „muškarac je hranitelj“ za nju je potpuno nezamisliv. S njom možete komunicirati samo na ravnopravnoj osnovi, i nije važno tko je bogatiji, autoritativniji ili zauzima višu poziciju.

Ona će razgovarati s direktorom državne korporacije kao i s blagajnicom u trgovini, nikada neće dozvoliti sebi da bude nepristojna prema konobaru, ali neće tolerirati ničije nepoštovanje.

stil.kurir/detinjarije