1) Neovisna je u svakom smislu te riječi (prije svega financijski)

Ovakve žene obično od rane mladosti razmišljaju kako će i gdje zarađivati za život. One odlučuju rano napustiti roditeljski dom, ne plaše se otići u drugi grad ili zemlju kako bi se školovale, razvijale i rasle.

Uvijek govori dobro o drugima…
Takve žene do 25. godine života već imaju jasan plan karijere, neke već imaju značajno radno iskustvo i napravile su nešto u životu. Njihovo djelovanje se ne zaustavlja na pukom planiranju i nalaženju objašnjenja zašto im nešto ne ide od ruke – one rade na svojoj budućnosti!

2) Od malih nogu je naučila uzdati se samo u sebe

Ona ne smatra da joj bilo tko duguje bilo što ili da joj je zagarantiran divan život, čak i ako su mama i tata bili divni, a djetinjstvo idilično.

Ona se uzda u vlastite napore, mogućnosti i sposobnosti.

3) Ona ne traži pomoć

Možda će je i zatražiti ali to znači da je već sve pokušala: analizirala je situaciju, pokušala je nekoliko puta sama doći do rješenja i kada se konačno uvjerila da ne može sama riješiti problem, odlučuje potražiti nekoga tko bi joj pomogao. I ima pravo.

Zanimljivo je da se ova osobina obično ispoljava još u školi. Djevojčica, suočena s nerješivim zadatkom iz matematike, sjedi nad knjigom cijeli dan i tek navečer se obraća mami ili tati s molbom da joj pomognu. U budućnosti ne tako uspješne žene ponašaju se drugačije: kod prve teškoće kukaju i mole da netko drugi preuzme problem na sebe.

Ne vjeruj svemu što misliš…

4) Ona ne pravi kompromise

One ne strepe da neće uspjeti, da neće same izaći na kraj sa nečim i nije im potrebno odobrenje drugih. Ove žene napuštaju aktivnosti koje ih ne ispunjavaju, u tinejdžerskom dobu same odlučuju što će biti kad porastu i koju školu će upisati, one kao studenti ne kupuju seminarske radove, jer ih interesira smjer koji su odabrale. One se ne viđaju s momcima koji ih ne poštuju.

Suprotno glasinama zavidnih ljudi, dobivaju posao, muža i život kakav žele. Beskompromisno se ophode i prema poslu. One će zauzeti stav o eventualnom problemu na poslu, a ako se ništa ne promijeni, prijeći će na drugo radno mjesto, u drugi sektor ili u drugu kompaniju.

77

5) Ona se nikada i ni s kim ne uspoređuje

Ona se ne odmjerava s prijateljicama, ni s rođacima ni s kolegama po svojim dostignućima, financijama ili društvenom statusu. Vrlo je svjesna toga da će se uvijek naći neka mlađa, zgodnija, bogatija, uspješnija, glamuroznija, možda s titulom vojvotkinje.

Ona se uspoređuje sa samom sobom, onom od jučer ili onom od prošle godine i ocjenjuje isključivo svoja dostignuća u tom periodu.

6) Ona je zadovoljna svojim izgledom

Ne želi operirati nos, ne povećava usne i grudi, nije stalno na dijeti i ne brine se što je pojela dva komada torte.

Ona se njeguje, vodi računa o izgledu i ne žali se da nije dovoljno lijepa. Ona brine o svojoj vanjštini bez namjere da je promijeni.

Uvijek govori dobro o drugima…
7) Ona ne prihvaća nejednakost

Načelo „muškarac je hranitelj“ za nju je potpuno nezamisliv. S njom možete komunicirati samo na ravnopravnoj osnovi, i nije važno tko je bogatiji, autoritativniji ili zauzima višu poziciju.

Ona će razgovarati s direktorom državne korporacije kao i s blagajnicom u trgovini, nikada neće dozvoliti sebi da bude nepristojna prema konobaru, ali neće tolerirati ničije nepoštovanje.

stil.kurir/detinjarije

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST

Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja

S pravom možemo reći da je ova knjiga biblija ženskog zdravlja. Ona budi iscjeljenje, samopoštovanje i razumijevanje na najdubljim razinama i pomaže nam da se oslobodimo strahova uzrokovanih pogrešnim predodžbama.

Dr. Northrup ukazuje na istinsko iscjeljenje: povezivanje tjelesnog i duhovnog, psihe i some u skladnu cjelinu. U tome nas treba voditi unutarnji glas i mudrost tijela koju medicina, nažalost, sustavno zanemaruje.

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.