Designed by Freepik

160×600 text-47 lijevo

Autori knjiga za samopomoć, „životni treneri“ i predavači najrazličitijih radionica za osobni razvoj imaju isti cilj: pomoći vam da steknete više samopouzdanja.

Ali, što ako vam ono nije urođeno?

Što ako vas i najmanja greška tjera da se tresete? Znači li to da nikada nećete biti uspješni poduzetnik?

I dok je zaista točno da ćete, ukoliko pokažete da posjedujete samopouzdanje, lakše pridobiti ljude, to nije jedini put do uspjeha.

Mnogi uspješni poduzetnici su bili nesigurni u sebe. Evo kako su oni postigli uspjeh:

1. Prekinite kriviti sebe jer ste uplašeni

U jednom intervjuu u novinama, jedan uspješan poslovni čovjek je rekao: „Morate vjerovati u svoj posao u potpunosti.

Ako čak i malo sumnjate, nećete uspjeti. To je prilično velika obaveza koju sebi možete nametnuti. Ako vaš posao ne uspije, hoće li to zaista biti zbog toga što ste vi u jednom trenutku posumnjali u njega?

Naravno da ne.  Ulazak u rizik je obavezan dio.”

2. Iskoristite strah u svoju dobit

Problem sa strahom je što nas nekada sprječava da poduzmemo akciju i često nam dolazi prerušen u vidu racionalizacije i kao: „Moram sve prvo dobro istražiti“ ili „za nekoliko mjeseci će tržište biti bolje“.

Počnite tako što ćete odlučiti da vas strah neće paralizirati i zapamtiti da donošenje odluke (pa čak i one pogrešne) je skoro uvijek bolje od nedonošenja nikakve.

Međutim, ako mu dopustite, strah vas može usmjeriti u pravom smjeru. Ukoliko brinete da nećete imati dovoljno novca da isplatite plaće, to vas može natjerati da pozovete stare klijente da kupe vaš proizvod, iako se plašite odbijanja.

Dakle, kada god možete, pretvorite vaš strah u motivaciju kako biste više učinili ili postali pametniji. To možda ne bude najugodniji put ka uspješnom poslovanju, ali ćete postići cilj.

3. Ponašajte se kao da ste neko drugi

Nekada je najbolji način da se nosite s manjkom samopouzdanja da zamislite što bi samopouzdana osoba učinila na vašem mjestu.

4. Napravite domaći

Ako vam nedostaje samopouzdanja, ne pravite stvari gorim jer ste nepripremljeni za izazove s kojima ćete se susretati.

Provedite onoliko vremena koliko možete kako biste naučili sve što je relevantno za vašu profesiju i određene projekte na kojima radite. Što ste spremniji, to ćete imati manje vremena da se bojite.

5. Vježba

Što češće radite stvari koje se nalaze izvan vaše zone komfora, manje ćete se osjećati ograničenim.

Što više vremena provedete radeći zadatke koji vam izgledaju lako i neizazovno, teže će vam biti učiniti nešto neočekivano.

bizlife

23 POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaJeste li biće sjene ili biće svjetla? Prije buđenja, čovjek jako ČEZNE za OVIM!
Slijedeća objavaVeliki ljudi ne kompliciraju stvari!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here