Foto: pixabay.com

Puno je obrambenih sistema koji naizgled izgledaju kao nesretni slučajevi, a ustvari su strah od promjene koja zna biti golema. Rušenje starih pogleda na svijet toliko je mnogim ljudima preteško da su loši scenariji prihvatljiviji od viđenja stvarnih uzroka.

atma.hr – 78
Ono što nije popularno govoriti o alibijima koji služe kao obrambeni sistemi kako se ne bi rješavali problemi. Kvantna fizika je dokazala da su svijest i materija povezani. To je jako duboka činjenica kako ustvari stvaramo stvarnost i oko sebe činimo velike zidove obrane od života.

Ovo je inače tabu tema, jer se bavi onim skrivenim alibijima i potpuno se mijenja percepcija gledanja na događaje koji nam se događaju u životu. Tako gubimo smisao i okrećemo se naivnim rješenjima  i odgovorima kada nam se događa nešto loše. Primjerice, nečija smrt nije samo karma, ona nosi u sebi alibi.

Recimo, otac koji je napustio obitelj u ranoj dobi, Ivani je djelovalo traumatično. Kasnije, u ljubavnim odnosima Ivana je napuštala partnere svaki put kada bi osjetila da joj se emotivno partner približava.

atma.hr – 39

Natalna karta je govorila o oštećenjima majčinskog principa od kojeg je bježala. Njena majka bila je poput muškarca, ona je prezirala ženski pasivni stav i nesvjesno se okrenula Animusu i moći ili ženi hobotnici, gdje je djecu držala pod staklenim zvonom, ali je tražila zauzvrat odanost koja se sastojala od nepovjerenja prema muškarcima.

Iz snova se vidjelo da Ivana ustvari nema svoj stav o odnosima pa se automatski vraća u djetinjstvo i stavove svoje majke.

Kada nemamo svoje stavove – preuzimamo stavove roditelja. Dječji svijet je ispunjen bajkama i krivnjama zbog nedonošenja odluka. U tom svijetu muškarac je objekt, produžena ruka obitelji i obratno, kod ovakvih primjera muškarca, majke su kraljice, a žene objekti.

Ivana je u Jungovim aktivnim imaginacijama polako otkrivala svoje stavove koji su kreirali njene emotivne odnose.

atma.hr – 75
Sada je mogla napokon raditi na novim stavovima koji su joj donijeli zdravu vezu u kojoj je vidjela svoje stavove koji su je doveli do krivih pogleda ili alibija s kojima je nesvjesno bježala od rješenja.

Puno je takvih obrambenih sistema koji naizgled izgledaju kao nesretni slučajevi, a ustvari su strah od promjene koja zna biti golema, ali rušenje starih pogleda na svijet toliko je mnogim ljudima preteško da su loši scenariji prihvatljiviji od viđenja stvarnih uzroka.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaLagali su te…
Slijedeća objavaZavoljeti sebe je prihvatiti se kakav jesi, jer ti si izdanak Božje volje
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.