Image by svetlanasokolova on Freepik

Atmosfera kod kućnih Bikova bit će vruća i napeta, stoga ćete bježati u posao u kojem ćete tražiti mir i smirivanje živaca. Usredotočenost na svoju karijeru isplatit će se i uskoro će donijeti opipljive koristi. Škorpioni, slaganje okolnosti omogućuje vam da proširite svoje znanje, podignete svoje vještine i razjasnite svoje težnje. Prihvaćanjem mnoštva prilika koje se pojavljuju, pozicionirate se za priznanje, nove izglede za karijeru i općenito poboljšanu financijsku situaciju.

atma.hr – 52
Ožujak/mart 2024. donosi mnoge promjene i izazove, ali i prilike za rast i napredak. Evo što zvijezde predviđaju za svaki horoskopski znak u ovom uzbudljivom mjesecu.

Ovan

Ožujak/mart je mjesec kada ćete osjetiti potrebu za akcijom. Mars, vaš vladajući planet, podstiče vas na hrabrost i odlučnost. Iskoristite ovu energiju za ostvarenje ciljeva. Međutim, pazite na impulzivne odluke koje bi mogle imati dugoročne posljedice.

Bitno je da budete strpljivi, donosite promišljene odluke i izbjegavate impulzivne radnje tijekom ovog dinamičnog razdoblja. Čineći to, moći ćete iskoristiti prilike koje vam se ukažu i postići značajan napredak u karijeri.

Također, u ožujku/martu 2024. morate se pozabaviti odnosima sa svojim voljenima, fokusiranje na život kod kuće bit će vrlo važno. Posao bi mogao otići u drugi plan jer će ožujak/mart biti prilično miran i bez većih izazova na tom polju.

Obratite pažnju – impulzivna aktivnost mogla bi vas koštati 9.3. Ljudima će se svidjeti ono što imate za reći 11. i 12..

Bik

Ožujak/mart 2024. eksplodirat će iznenađenjima i novim iskustvima za obično suzdržane Bikove. Imat ćete jedinstvenu priliku uživati u profesionalnim trijumfima, društvenom utjecaju i nizu obogaćujućih aktivnosti. Ključ za svladavanje ove brze plime je zadržati upornost, zadržati pogled na cilju i dopustiti sebi da se prepustite užicima neočekivanog uspjeha bez gubljenja glave u vrtoglavom vrtlogu.

Vrijeme je za razmišljanje o financijama i materijalnoj sigurnosti. Najvažniji će biti vaši profesionalni ciljevi. Atmosfera kod kućnih Bikova bit će vruća i napeta, stoga ćete bježati u posao u kojem ćete tražiti mir i smirivanje živaca. Usredotočenost na svoju karijeru isplatit će se i uskoro će donijeti opipljive koristi.

Venera, vaš vladajući planet, naglašava važnost harmonije u međuljudskim odnosima, stoga je ovo dobro vrijeme za rješavanje bilo kakvih neriješenih pitanja s bliskim osobama.

Obratite pažnju – nestrpljivost bi mogla negativno utjecati na vaš posao 10.3. Osobito ste sretni i popularni među svojim prijateljima 24.3. Jaka intuicija 28.3.

atma.hr – 52
Blizanci

Komunikacija je ključna riječ za Blizance u mjesecu ožujku/martu. Merkur, vaš vladajući planet, potiče vas na jasno izražavanje misli i ideja. Ovo je odličan mjesec za za postavljanje novih ciljeva, pokretanje novih projekata, posebno onih koji zahtijevaju timski rad.

Ožujak/mart  bit će odlučujući mjesec za vas, označavajući ključnu točku koja određuje ton cijele godine. Iako bi pospanost i zadovoljstvo, koje bi mogli iskusiti, potencijalno mogli utjecati na vašu uobičajenu dinamičnost, morat ćete ustrajati u izgradnji čvrstih temelja za ostatak godine. Kako se pojave nepredviđene prepreke, agilno razmišljanje i proaktivan angažman bit će ključni. Sa spremnošću da aktivno tražite i iskoristite prilike, možete postaviti temelje za uspješnu godinu.

Također ćete osjećati snažnu potrebu za obnovom obiteljskih veza i viđanjem rodbine koju godinama niste posjećivali. Zahvaljujući brojnim sastancima moći ćete poboljšati komunikacijske vještine i steći više samopouzdanja.

Obratite pažnju – san na dan 6.3. mogao bi donijeti neke uvide o poboljšanju vaše karijere. 8.3. očekujte provalu kreativnosti. Vaši prijatelji su posebno prijemčivi za vaše ideje 10.3.

Rak

Rakovi će se u ožujku/martu suočiti s emocionalnim izazovima i problemima u obitelji, domu, što će se, nažalost, odraziti i na probleme na poslu. A to će zauzvrat pogoršati vaše psihičko stanje, ali predaja nije opcija jer će se samo sve posložiti. Prvo riješite probleme kod kuće, a zatim ostalo. Najvažnija je obitelj.

Mjesec, vaš vladajući planet, potiče introspekciju i samopouzdanje. Iskoristite ovaj period za rad na osobnom razvoju i emocionalnoj stabilnosti.

Ovo razdoblje vas poziva da iskoračite iz svojih zona udobnosti, uspostavite tempo koji je zadao život i prilagodite se zadržavajući svoju intelektualnu racionalnost. Prihvaćanje ovih promjena uz promišljeno promišljanje i praktičnu objektivnost moglo bi vas odvesti na neistražene staze.

Obratite pažnju – putovanja mame i mogla bi biti vrlo zabavna 10.3. Prošle radnje mogu donijeti sadašnje rezultate, posebno s vašim prijateljima 10. Povoljni dani su 17. i 18.3.

atma.hr – 52
Lav

Za Lavove, ožujak/mart je mjesec kreativnosti i zabave. Sunce, vaš vladajući planet, daje vam dodatnu energiju i sjaj. Iskoristite svoj prirodni šarm i iskoriste ga kao moćno oruđe u svojim profesionalnim i osobnim nastojanjima.

Priznajte svoje jedinstvene snage i potencijal koji posjedujete u sebi i ne bojte se istaknuti i pokazati svoje talente. Svemir vas podsjeća da prigrlite svoju urođenu hrabrost, kvalitete vodstva i asertivnost. Ove karakteristike, zajedno s vašom neusporedivom karizmom, čine temelj uspjeha.

Odbacite sumnju u sebe i prigrlite svoje pravo mjesto u središtu pozornosti. Potpuno vjerujući u svoje sposobnosti, otključat ćete puni potencijal ovog transformativnog mjeseca. Slatki okus uspjeha motivirat će vas i potaknuti prema daljnjim postignućima, osiguravajući vam uzlaznu putanju u svim aspektima života. Samo pazite na pretjerani ponos koji bi mogao odbiti druge.

Budite vrlo fleksibilni. Vaše će odluke utjecati na druge. Ne dopustite sebi da otvoreno kritizirate živote drugih; možete upasti u nevolje.

Obratite pažnju – vaša intuicija će biti povećana 9.3. Pozitivna promjena bi se mogla dogoditi u vašoj karijeri 21.3.

Djevica

Ožujak/mart za Djevice je uzbudljivo poglavlje profesionalne evolucije i osobne transformacije. Merkur, vaš vladajući planet, potiče vas na organizaciju i efikasnost.

Ovo je razdoblje koje karakterizira povišen osjećaj profesionalne ispunjenosti, povećano samoodređenje i složeni izbori. Primjenom rigoroznog intelektualnog pristupa i krčenjem puta koji njeguje njihovu kreativnost i ambiciju, spremni ste pronaći toliko željenu slobodu i osloboditi niz novih prilika za rast i uspjeh.

Također, ovo će biti vrijeme za rezimiranje i izvlačenje zaključaka iz neuspjeha. Fokusirat ćete se na sebe i konačno se obračunati s prošlošću.

Planeti će vam dati izvrsnu intuiciju koja će vam pomoći da se izvučete iz nevolje. Pronaći ćete prave riječi i izaći kao pobjednik iz važne rasprave. Bit ćete asertivni i osjećat ćete se dobro.

Ovo je idealno vrijeme za početak novih zdravstvenih režima ili preispitivanje radnih navika.

Obratite pažnju – ne vjerujte svemu što čujete 8.3. Promjene vam idu u prilog 10.3.

atma.hr – 52
Vaga

Ožujak/mart predstavlja izvanrednu priliku za pojedince rođene u znaku Vage da ispolje svoje želje i težnje. Venera, vaš vladajući planet, naglašava važnost ravnoteže i harmonije. Ovo transformativno razdoblje karakteriziraju povoljna kozmička usklađivanja, osiguravajući da su projekti započeti tijekom ovog vremena predodređeni za trijumf i prosperitet.

Kako bi u potpunosti iskoristili svoj potencijal, trebate nadvladati sve sklonosti prema lijenosti i sumnji. Umjesto toga, trebali bi usmjeriti svoju intelektualnu energiju, odlučno iskoristiti svaku priliku i njegovati proaktivan način razmišljanja.

Čineći to, ne samo da ćete uživati u uspješnom ožujku/martu, već ćete i postaviti put za osobna i profesionalna postignuća koja odjekuju daleko izvan ovog jedinstvenog mjeseca.

Snažno ćete se fokusirati na svoju karijeru i prestati preuzimati obiteljske stvari ili osobne dileme. Stručno usavršavanje bit će na prvom mjestu. Bit ćete snažni i sposobni donositi samostalne odluke bez vanjske pomoći. Ovo je odličan period za rješavanje bilo kakvih konflikata.

Obratite pažnju – Na poslu 21.3. očekujte zavrzlame. Stvari vam se materijalno poboljšavaju 24.3.

Škorpion

Ožujak/mart predstavlja vrata za profesionalni i osobni rast za Škorpione. Pluton, vaš vladajući planet, potiče duboke promjene i obnovu. Slaganje okolnosti omogućuje vam da proširite svoje znanje, podignete svoje vještine i razjasnite svoje težnje.

Prihvaćanjem mnoštva prilika koje se pojavljuju, pozicionirate se za priznanje, nove izglede za karijeru i općenito poboljšanu financijsku situaciju. Kroz proaktivan i usredotočen pristup možete otključati puni potencijal ovog transformativnog razdoblja.

Ovo je vrijeme za otpuštanje onoga što vam više ne služi i usvajanje novih, pozitivnijih obrazaca ponašanja.

Napravite male ustupke onim ljudima koji su vam važni. Oni će pokazati da imate dobru volju i spremnost na suradnju. Također, očekujte puno novih poznanstava s vrlo zanimljivim ljudima: intelektualcima, umjetnicima, ljubiteljima kulture…

Obratite pažnju – Oko 10.3. mogli bi riješiti stari osobni problem. Potražite neke pozitivne promjene na poslu 21.3.

atma.hr – 52
Strijelac

Za Strijelce, ožujak/mart je mjesec avanture i učenja. Jupiter, vaš vladajući planet, potiče vas na širenje vidika. Ovo je idealno vrijeme za putovanja, učenje novih vještina ili istraživanje novih filozofija.

Ovo razdoblje daje vam slobodu da prigrlite svoje autentično ja, uključite se u smislene aktivnosti i izrazite svoje prave misli. Iako se mogu pojaviti izazovne prepreke, one su vanjske, tako da ćete zadržati unutarnju energiju i slobodu.

Preuzimanjem odgovornosti i hvatanjem u koštac s izazovima kroz jasnije leće, ostvarit ćete značajan napredak u osobnim poslovima i odnosima. S lucidnim ciljem kojem trebate težiti, spremni ste za duboku promjenu u svom procesu razmišljanja i značajno podizanje svog društvenog statusa.

Također, razmislit ćete o svojim prioritetima i zaključiti da vaša sreća prvenstveno ovisi o tome jesu li vaši najmiliji dobro i nema li među vama sukoba i podcjenjivanja. Dakle, svoju karijeru pomičete u drugi plan kako biste se pobrinuli za osobne stvari, a posao će vam postati sredstvo.

Obratite pažnju – znat ćete što reći i kako to reći 2. i 3.3. Imat ćete neke dobre ideje o popravljanju svog doma 24.3.

Jarac

Jarci će u ožujku/martu raditi na karijeri i postavljanju dugoročnih ciljeva. Saturn, vaš vladajući planet, daje vam disciplinu i strpljenje potrebne za uspjeh. Ovo je vrijeme za ozbiljno planiranje i marljiv rad.

Potaknuti vanjskim utjecajima, prihvatit ćete novootkrivenu asertivnost, angažirajući se u nastojanjima koja zahtijevaju vaše osobno sudjelovanje. Iskorištavanjem svoje odlučnosti stvorit ćete opipljiva postignuća koja će odjekivati u vašim životima.

Ožujak/mart bit će vam urezan u sjećanje kao monumentalna prekretnica na  putu prema osobnom ispunjenju.

Također, napokon ćete uspjeti uskladiti poslovne i privatne stvari. Prvo će vam biti važno početkom mjeseca, a kasnije ćete se usredotočiti na potonje. Vaša volja i hrabri postupci pomoći će vam da ostvarite svoje ciljeve.

Obratite pažnju – komunikacijski tijek je posebno jak za vas 13.3. Ne vjerujte svemu što vam drugi govore 21.3.

atma.hr – 52
Vodenjak

Ožujak/mart predstavlja Vodenjacima priliku da ojačaju svoje komunikacijske veze, iako u okruženju nabijenom povećanom društvenom agresijom. Uran, vaš vladajući planet, potiče vas na originalnost i nekonvencionalnost. Vježbanjem skepticizma, korištenjem racionalnog prosuđivanja i oslanjanjem na osobna iskustva i načela, možete se snalaziti u izazovima dok donosite informirane odluke.

Naposljetku, vaša upornost i pronicljivost potaknut će vas da postignete izvanredan uspjeh u svojim profesionalnim i osobnim nastojanjima. Ožujak/mart nudi vam neusporedivo zadovoljstvo prkoseći očekivanjima i trijumfirajući protiv svih izgleda.

Također, bit će važna fleksibilnost i sposobnost suradnje. Rad u timu pomoći će vam da postignete uspjeh i to mnogo brže nego što ste očekivali. Ali pazite da netko vaš rad i trud ne pripiše sebi. Zbog napornog posla problemi u kući će vam se činiti beznačajnima, ali ne smijete krivo izračunati jer će vam se obiti o glavu.

Obratite pažnju – impulzivno ponašanje moglo bi vas dovesti u nevolje 3.3. Imat ćete dobre ideje kako zaraditi više novca 28.3.

Ribe

Ožujak/mart Ribama donosi osobnu revoluciju, izlazak iz zona udobnosti i uspješno snalaženje u izazovnim situacijama. Ovo transformativno razdoblje osnažit će Ribe da u potpunosti prihvate svoje profesionalne sposobnosti, asimiliraju nove vještine i ostvare svoje najambicioznije želje. Temeljit pristup naglasit će vašu odlučnost, a spremnost na učenje i prilagodbu osigurava da izazove pretvorite u prilike.

Iskoristite energije planeta kako biste napravili pozitivne promjene u svom životu. Ovaj mjesec ostat će vam urezan u sjećanje kao razdoblje značajnog osobnog rasta i profesionalnog uspjeha.

Također, usredotočit ćete se i na obiteljske, privatne stvari. Zaključit ćete da su voljeni najvažniji, a vaša sreća neraskidivo je povezana s njihovim zadovoljstvom. Vi ćete se sada pobrinuti za prijateljsku atmosferu u svom domu. Oko sebe ćete okupiti drage ljude koji vas podržavaju i žele vam dobro

Obratite pažnju – ljudi jedva čekaju čuti što imate za reći 8. i 9.3. Pažljivo trošite novac 17.3.

Suzana Dulčić/ATMA