Uživali smo u nula velikih retrogradnih planeta u proteklih mjesec dana, ali Merkur će 18.3. početi usporavati u pripremi za svoju retrogradnost 1. travnja/aprila. Dok će energija za početak biti suptilna, htjet ćemo obratiti pozornost na znakove i poruke svemira oko ovog vremena. No 19.3. imamo jedan je od najmoćnijih i najčarobnijih dana u godini! Pozdravljamo početak astrološke nove godine i početak sezone Ovna kao i Ekvinocij! Energetska mreža planeta bit će živa i zdrava dok slavimo jednake sate noći i dana i početak proljeća. Sezona pomrčina počinje 25.3. s lunarnom pomrčinom u znaku Vage. Velike se šanse da su u ovom razdoblju i pred nadolazećom pomrčinom Sunca 6. travnja/aprila, neke velike promjene i pomaci u tijeku.

atma.hr – 52
3. ožujak/mart – Venera kvadrat Uran

Venera u Vodenjaku doći će u kvadrat s Uranom u Biku. Ovo je potencijalno nestabilna kombinacija koja može potaknuti dublje misli i osjećaje kada su u pitanju naši odnosi.

Možda se osjećamo zbunjeno oko pitanja srca ili možemo doživjeti buđenje kada je u pitanju ljubav. Ova energija je suptilna, ali će se vjerojatno povećati kako budemo dolazili do pomrčine Mjeseca u Vagi na kraju mjeseca.

8. ožujak/mart – Merkur u konjunkciji s Neptunom u Ribama

Kakva sanjiva, kreativna energija za rad! Merkur i Neptun koji se spajaju u Ribama donose veliku dozu kreativnog nadahnuća koje može pomoći u poticanju naše mašte.

Iskoristite ovu energiju za rad na kreativnim projektima ili za sebe sanjajte nova i uzbudljiva iskustva. Također možete koristiti ovu energiju za produbljivanje svoje duhovne prakse i intuicije.

9. ožujak/mart – Merkur u Ovnu

Merkur prelazi iz sanjivih, intuitivnih Riba u vatreni znak Ovna.

Osjećat ćemo se usmjerenije i jasnije o tome kako se osjećamo i kako se želimo izraziti.

atma.hr – 52
9. ožujak/mart – Mars kvadrat Uran

Mars u Vodenjaku će imati kvadrat s Uranom u Biku. To može stvoriti napetu energiju i pojačati osjećaj razdražljivosti.

Ako u našim životima postoji neka napetost, ova planetarna kombinacija može uzrokovati da se stvari prevrnu. No, kad god je Mars uključen, stvari se brzo zahuktaju, ali se i brzo riješe.

10. ožujak/mart – Mlad Mjesec u Ribama

Mlad Mjesec u Ribama je sanjiv i romantičan! Prekrasna energija teče iz ovog mladog Mjeseca, dopuštajući nam stvaranje, produbljivanje duhovne prakse i rad u eteričnim carstvima. Oko ovog mladog Mjeseca postoji energija koja podržava kreativan rad i naša sposobnost manifestiranja bit će visoka.

Koristite ovaj mladi Mjesec da postavite namjere i vizualizirate ono što želite prizvati. Zapravo, ovo je jedan od najsnažnijih mladih Mjeseca koje ćemo imati tijekom cijele godine za rad na vizualizaciji.

Zatvorite oči i zamislite scenarij iz snova. Vidite u svojoj mašti posao koji želite, život koji želite i dopustite svojim iskrenim osjećajima da teku kao i vi. Ovaj mladi Mjesec također je dobro vrijeme da izađete iz svog uma u svoje tijelo. Osjetite svoj put kroz energije.

11. ožujak/mart – Venera u Ribama

Venera prelazi u vodene Ribe, čineći da se osjećamo romantičnije i u dodiru s našim unutarnjim osjećajima. Ovo je dobro vrijeme da istražimo naš odnos s ljubavlju i kako odlučujemo davati i primati ljubav u našim životima.

Naši odnosi s drugima također mogu biti na umu. Možda se osjećamo mekše i suosjećajnije.

atma.hr – 52
17. ožujak/mart – Sunce u konjunkciji s Neptunom

Još jedan kreativan i inspirativan dan! U prvoj polovici mjeseca definitivno se sprema tema kroz koju teče sva ova sanjiva, kreativna i eterična energija. Neptun koji se poravnava sa Suncem u Ribama može nam donijeti valove kreativne inspiracije, ali moramo voditi računa o tim ružičastim naočalama.

Stvari se mogu činiti previše dobrima da bi bile istinite ili možda ne gledamo cijelu sliku. Dopustite svojoj kreativnosti da preuzme vodstvo, ali vodite računa o donošenju dugotrajnih odluka ovog dana. Vjerujte svojoj intuiciji, a ako vam nešto nije u redu, poslušajte.

18. ožujak/mart – Merkur ulazi u fazu sjene

Uživali smo u nula velikih retrogradnih planeta u proteklih mjesec dana, ali sada će Merkur početi usporavati u pripremi za svoju retrogradnost 1. travnja/aprila.

Dok će energija za početak biti suptilna, htjet ćemo obratiti pozornost na znakove i poruke svemira oko ovog vremena.

Ako se bavite pregovorima oko ugovora ili komunikacijskim problemima, napravite domaću zadaću jer će vjerojatno više informacija izaći na vidjelo.

19. ožujak/mart – Ekvinocij + početak astrološke godine + počinje sezona Ovna

Jedan je od najmoćnijih i najčarobnijih dana u godini! Pozdravljamo početak astrološke nove godine i početak sezone Ovna kao i Ekvinocija! Energetska mreža planeta bit će živa i zdrava danas dok slavimo jednake sate noći i dana i početak proljeća.

Sa sezonom Ovna koja također počinje danas, energija novih početaka bit će jaka, ohrabrujući nas da počnemo ispočetka i obrišemo ploču.

Kako započinjemo novu astrološku godinu, također je vrijeme za postavljanje ciljeva i namjera za novi ciklus koji je pred nama.

atma.hr – 52
21. ožujak/mart – Venera u konjunkciji sa Saturnom

Ovo je značajno vrijeme da shvatimo kako se osjećamo.

Moramo zauzeti praktičan pristup kada je riječ o stvarima srca i možda pojačati i preuzeti odgovornost za svoje postupke i našu trenutnu situaciju.

22. ožujak/mart – Mars u Ribama

Mars sada ulazi u sneni znak Riba, pomažući da se ublaže sve napete ili pojačane emocije. Iako ovu energiju možemo koristiti za aktiviranje svoje smirenosti, ona ponekad može dovesti i do tromosti ili nedostatka motivacije.

Ne opterećujte se previše pod ovom energijom; dopustite sebi da tečete.

25. ožujak/mart – Pun Mjesec, pomrčina Mjeseca u Vagi

Sezona pomrčina počinje punim Mjesecom, lunarnom pomrčinom u znaku Vage. Tema ove pomrčine odnosi se na naše odnose i dinamiku moći unutar njih. Možda ćemo se morati osloboditi ili eliminirati borbe za moć u našim odnosima ili dinamiku odnosa zbog kojih se osjećamo nemoćno.

Budući da je ovo pomrčina Mjeseca i pomrčina južnog čvora, čini se da će doći do kraja. Ovaj kraj može biti velik, ali može biti i suptilniji, poput završetka misaonog obrasca ili dinamike.

Pomrčine su uvijek vrlo transformativno vrijeme, tako da su šanse da su u ovom razdoblju i pred nadolazećom pomrčinom Sunca 6. travnja/aprila, neke velike promjene i pomaci u tijeku.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić