Image By stockgiu

8. travnja/aprila događa se potpuna pomrčina Sunca u znaku Ovna. Ovo je jedan od najsnažnijih kozmičkih događaja u godini i oblikovat će put kojim ćemo hodati sljedećih 18 mjeseci. Ova pomrčina Sunca u znaku Ovna također je pomrčina sjevernog čvora, što znači da je njena energija ukorijenjena u budućnosti. To je pomrčina za gledanje naprijed i prihvaćanje vremena koja se mijenjaju. Ovo nije vrijeme za gledanje unatrag ili ponavljanje prošlosti, ovo je vrijeme za gledanje naprijed i uvid u potencijal novog poglavlja.

atma.hr – 52
Pomrčine su uvijek vrlo transformativna vremena, a ova je pomrčina, budući da je potpuna pomrčina Sunca, na najvećoj razini snage. Pomrčina Sunca uvijek pada na mladi Mjesec, tako da ovo možete zamisliti kao supernabijen, super aktiviran, super intenzivan mladi Mjesec.

Mladi Mjeseci predstavljaju početak novog ciklusa, tako da ova pomrčina Sunca povećava tu energiju, otvarajući vrata, čisteći puteve i tjerajući nas da se pomaknemo u novom smjeru. Činjenica da ova pomrčina Sunca pada u Ovnu to samo pojačava jer je Ovan znak novih početaka.

Očekujte neke nove informacije, novi način postojanja ili novi put koji će vam se otvoriti pod ovom pomrčinom. Budući da je ova pomrčina tako snažna, ova nova prilika ili početak može se vidjeti čak i do mjesec dana nakon što je ova pomrčina dosegla svoj vrhunac.

Također bi moglo biti da ova pomrčina Sunca potiče novi način postojanja koji zatim mijenja smjer ili tijek vašeg života. U početku se može činiti suptilno, ali kada pogledate unatrag u ovo vrijeme, moći ćete vidjeti koliko se toga promijenilo i transformiralo tijekom ovog mjeseca u godini.

Dok energije pomrčine mogu biti suptilne, ponekad mogu biti glasne. Pod ovom pomrčinom možemo biti dočekani s iznenađujućom prilikom ili otvaranjem vrata koja će nas odvesti neočekivanim putem.

Kaže se da pomrčine donose sudbonosne događaje koji nas pokreću u više stanje svijesti, stoga vjerujte onome što se odvija i pokušajte dopustiti da vas se vodi umjesto da pokušavate kontrolirati.

Dok pomrčine Sunca imaju tendenciju potaknuti sudbonosne događaje i postaviti nas tamo gdje trebamo biti, ovu energiju možemo koristiti za postavljanje namjera i vježbanje naših sukreativnih sposobnosti.

Mi smo kokreatori ovog Svemira, tako da sastavljanje popisa namjera i isticanje onoga što želimo privući može biti moćna vježba koju treba učiniti pod ovim energijama pomrčine.

atma.hr – 52
Ova pomrčina Sunca u znaku Ovna također je pomrčina sjevernog čvora, što znači da je njena energija ukorijenjena u budućnosti. To je pomrčina za gledanje naprijed i prihvaćanje vremena koja se mijenjaju. Ovo nije vrijeme za gledanje unatrag ili ponavljanje prošlosti, ovo je vrijeme za gledanje naprijed i uvid u potencijal novog poglavlja.

To će biti vrijedno imati na umu kada je u pitanju stvaranje vaših namjera. Pokušajte ih učiniti svježima i novima. Pokušajte ne tražiti iste stvari, već pronađite novi način da pristupite onome što želite. Izađite iz svoje zone udobnosti i sanjajte veliko!

Budući da je energija oko ove pomrčine tako jaka, imat ćete dovoljno vremena da odredite svoje namjere i možete raditi s ovom energijom nekoliko tjedana nakon što prođe. Zapravo, ponekad je bolje pričekati i vidjeti što je “preuzeto” prije nego što postavite svoje namjere.

U vrijeme ove pomrčine imamo Sunce i Mjesec, kao i Veneru, Kiron, Erisu i retrogradni Merkur, u znaku Ovna. Ovo stvara snažno polje snage Ovna, koje će nas potaknuti da iskoračimo, pronađemo svoje sposobnosti vodstva i aktiviramo snažnog ratnika u sebi.

Ako se nađemo suočeni sa situacijama koje su teške ili izazovne, ova energija će dati poticaj motivacije i samopouzdanja kako bi nam pomogla da prođemo kroz njih.

Od svih planeta koji lebde u Ovnu u vrijeme ove pomrčine, Kiron se ističe kao jedan od najdominantnijih zbog svoje blizine mladom Mjesecu.

Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj. Predstavlja naše traume i rane koje nasljeđujemo iz prošlih i sadašnjih vremenskih linija. Te su rane tako duboke da nas oblikuju i oblikuju u ono što jesmo. Te nas rane zapravo nikada ne napuštaju, nego ostaju s nama.

Kiron nas uči da iz svojih rana možemo proizvesti snagu, mudrost i iscjeljenje. Njegova nas energija potiče da gledamo na svoje rane kao na portale moći i poduke za vođenje i pomoć sebi i drugima.

U mitu o Kironu, njegovo vlastito ranjavanje zbog toga što je napušten pri rođenju omogućilo mu je da pronađe svoju ulogu učitelja, vidovnjaka i iscjelitelja. Kroz svoje je rane pronašao svoje darove.

atma.hr – 52
Svi se mi možemo povezati s elementima ove priče, a pod ovom ovom pomrčinom, možda to osjećamo ili postajemo svjesniji kako se ta energija odvija u našim životima.

Ako ste bili na putu iscjeljivanja ili ste se suočili licem u lice sa svojim ranama, ova pomrčina Sunca bit će moćno vrijeme za transcendiranje i prijelaz na sljedeće poglavlje vašeg putovanja iscjeljenja.

Pod ovom pomrčinom Sunca, rane mogu izaći na površinu ili se možemo naći u situaciji da crpimo snagu i mudrost iz trauma koje su nas nekoć držale ukočenim ili sputanim.

Pod ovom pomrčinom postoji snažna osnažujuća energija koju možemo iskoristiti da se poguramo naprijed i maksimalno iskoristimo vrijeme koje nam je dano.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić