Mladi Mjesec u Blizancima se odvija 6. lipnja/juna na 16′ Blizanaca. Ovaj Mlađak donosi sjeme nečeg novog, ali isto tako i poziv za završetak. Nebeski zagrljaj Sunca, Venere i Mjeseca u Blizancima obećava puno toga. Znatiželja, istraživanje, prikupljanje informacija, važan susret ili razgovor, učenje, promet, kretanje, odnosi s bliskim rođacima, kao i način na koji razmišljamo i dijelimo svoje ideje i misli s drugima mogu biti neke od tema. Tu su i bliski odnosi te događanja na polju ljubavi.

atma.hr – 52
Nekad nas nešto zaustavi, ispriječi se na putu koji se doima obećavajuće. Skloni smo tu prepreku doživjeti kao problem, osjetiti zabrinutost, reagirati burno, upasti u dramu i na tom mjestu zaglaviti, osobito ako se fokusiramo na ono što nije u redu, a ne na rješenje.

No koliko se često u takvoj situaciji zapitamo, ima li ta prepreka ili nemogućnost neku poruku za nas? Donosi li ona sa sobom neku skrivenu dobit koju treba bolje vidjeti i razumjeti kako bismo mogli postupiti na ispravan način? Vrlo često je tako.

Možda je samo riječ da put kojim smo krenuli nije dobar za nas ili je pak potrebno nešto uskladiti, poboljšati, dati mu pravo mjesto kako bismo mogli nastaviti.

O tome priča ovaj mladi Mjesec u Blizancima koji se odvija 6. lipnja/juna na 16′ Blizanaca. Nebeski zagrljaj Sunca, Venere i Mjeseca u Blizancima obećava puno toga. Znatiželja, istraživanje, prikupljanje informacija, važan susret ili razgovor, učenje, promet, kretanje, odnosi s bliskim rođacima, kao i način na koji razmišljamo i dijelimo svoje ideje i misli s drugima mogu biti neke od tema. Tu su i bliski odnosi te događanja na polju ljubavi.

Riječ je i o spoju muške i ženske energije u Blizancima koji donosi neka nova iskustva.

Riječ je o jakoj mentalnoj energiji koja nas potiče na razmišljanje. No dok puno pričamo i previše razmišljamo, postoji mogućnost da se udaljimo se od istine, od suštine stvari. Previše razmišljanja i previše riječi mogu biti i distrakcija. Zato gledajte kako osjetiti ono što se događa. Poslušati i svoje osjećaje. Nekad je logično dovoljno, a često nije.

Ovaj Mlađak donosi sjeme nečeg novog, ali isto tako i poziv za završetak. I da se vratimo na početak priče. Postoji mogućnost da zapnemo i nadam se i potražimo, pronađemo adekvatno rješenje.

Saturn koji radi izazovan aspekt na Sunce, Veneru i Mjesec želi nam pokazati nešto što nije stabilno, riješeno i namireno. Možda još uvijek živi u našoj prošlosti.

atma.hr – 52
O čemu je riječ može više pokazati vaš osobni horoskop, no općenito govoreći, možda trebamo namiriti odnos s bratom ili sestrom, ostaviti prošlost iza sebe kako bismo mogli ići dalje bez tereta.

Neki će kroz iskustva u svom životu shvatiti da nose terete koji zapravo pripadaju negdje drugdje i nekom iz njihove bliske okoline.

Saturn staje na kočnicu, zaustavlja nas, suočava nas s onim što jest. I treba imati hrabrosti pogledati u istinu. Ignoriranjem, zapadamo dublje u problem.

Zapravo imamo priliku u narednim tjednima nešto dobiti iz jednog problema. Naučiti, shvatiti, opustiti, zauzeti se za sebe, okončati i dobiti više sigurnosti na tom mjestu.

Nije sve onako kako nam se čini na prvi dojam. Dajte si vremena i budite strpljivi dok ne vidite bolje situaciju u kojoj se nalazite.

Julijana Oremović