Blizanci, Vaga, Vodenjak, Ovan i Lav su znakovi koji će imati najviše koristi od mladog Mjeseca u Blizancima. Pod neharmoničnim utjecajem mladog Mjeseca u Blizancima bit će Djevica, Strijelac i Ribe.

atma.hr – 52
Nadolazeći mladi Mjesec odvija se u inteligentnim, društvenim i prilagodljivim Blizancima, ističući naše komunikacijske stilove i našu potragu za znanjem i vezom. Sada je vrijeme da udahnete svježi zrak i smišljate nove ideje pa si dajte prostora za stvaranje, istraživanje i učenje. Ovo je lijepo vrijeme za zabavu, društvene i intelektualne puteve života.

Često se svaki mjesec okrećemo istim namjerama, ograničavajući svoj potencijal i maštu. Mladi Mjesec u Blizancima je vrijeme da razbijemo kalup onoga što smo radili u prošlosti.

Mladi Mjesec u Blizancima donosi nam mnogo aktivne energije u mentalnom području. Možda ćete osjećati da vam um luta u mnogo smjerova ili da je vaše tijelo nemirno i nestrpljivo. Prije postavljanja bilo kakvih namjera ili prakticiranja rituala mladog Mjeseca, svakako uzemljite sebe i svoju energiju. Uskladite se s vježbama disanja ili vježbajte jogu kako biste usredotočili sebe i svoj um.

Također, primijetite osjećate li se nervozno ili tjeskobno u ovom periodu. Ovi osjećaji mogu biti nuspojava energije Blizanaca. Priznajte to, ali ne dopustite da vama vladaju. Usredotočite se na svoj dah i upotrijebite ga da potisnete mnoge misli svog uma.

Što se tiče vaših osjećaja, oni idu u dva smjera za vrijeme ovog mladog Mjeseca. Blizanci vole racionalizirati. Ova energija nas može natjerati da razmišljamo, a u tom razmišljanju izbjegavamo osjećaje. Blizanci nas mogu prevariti da upotrijebimo um kako bismo izbjegli emocije. Također može pretjerano naglasiti logične odgovore u našim životima, ističući ih na ovaj dan i odvraćajući nas od naše intuicije.

Nasuprot tome, energija Blizanaca može učiniti da previše osjećamo i da nas preplave emocije. Možda ne znamo koji su osjećaji valjani, a koji su jednostavno potaknuti snažnom vibracijom Blizanaca. Osjećaj previše može dovesti do želje da se ti osjećaji umrtve.

Oba ova načina nas tjeraju da odvratimo pažnju od svojih osjećaja trikovima, iluzijama i društvenim angažmanima. Budite svjesni ako upadnete u bilo koju od ovih ekstremnih strana Blizanaca i potrudite se vratiti se u središte, gdje možete osjetiti svoje emocije i intuiciju, a da pritom ne budete preopterećeni ili ne morate sebi odvlačiti pažnju.

atma.hr – 52
Ovo je doba prilika za preoblikovanje naših života. To je prilika da postanemo svjesni kako naša očekivanja i uvjerenja utječu na našu sposobnost da manifestiramo svoje vizije. Također je vrijeme za pronalaženje dobrih stvari i neočekivanih rezultata mnogih životnih izazova.

Mladi Mjesec u Blizancima prilika je da izrazite svoju ljubav prema sebi i drugima. Uostalom, Blizanci su znak komunikacije pa komunicirajte srcem na ovaj dan. Pitajte ga što želi. Pitajte ga o životu koji želi iskusiti. Neka vaše srce vodi vaše namjere. Zatim izrazite svoje srce drugima.

Ako želite izlaziti s nekim, priznati ljubav ili sudjelovati u aktivnostima koje donose radost, tada ovaj mladi Mjesec ukazuje na povoljno vrijeme. Trenutno stanje vaših odnosa može imati značajne implikacije u budućnosti.

Dok se energija ovog mladog Mjeseca suočava sa Saturnom, neka izazove pitanja o vašim obvezama. Usmjeravate li svoju energiju prema svojim najvišim vizijama? Postoje li obveze koje vas odvlače od vašeg srca ili vašeg najvišeg ja?

Neka vam ovaj mladi Mjesec u Blizancima pomogne otkriti koje vam obveze možda više ne služe. Ponekad se morate otrgnuti od odgovornosti kako biste napravili mjesta za ono što vam je potrebno.

Dajte sebi dopuštenje da se mijenjate i rastete. Uz evoluciju, vaša će se predanost možda morati promijeniti kako biste mogli ostati posvećeni svojoj budućnosti umjesto svojoj prošlosti.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić