Još uvijek ima par mjesta na retreatu koji se održava sljedećeg vikenda (17. – 19.02.2023.) u čaroliji prirode u okolici Zagreba. Približavanje mladog Mjeseca idealno je za započeti novo poglavlje svog života.

Osoba koja postajemo važnija je od one koja smo bili. Dopustite si zaroniti u Sebe I otkriti potencijal koji tamo čeka od prvoga dana da ga oslobodite.

Rad na sebi i iscjeljenje svih aspekata sebe preduvjet su za mir u srcu i ljubav prema sebi I drugima. Nećemo biti u miru sve dok ne budemo spremi otkloniti slojeve koji nas odvajaju od istine unutar nas. Život je učitelj, a mi smo učenici, sve do posljednjeg trenutka.

Što to znači? To znači da se moramo suočiti s podvjesnim obrascima koji upravljaju našim životom – s našom Sjenom. Mi niti ne znamo da nemamo kontrolu nad našim životom, ponekad se čini kao da donosimo jednu lošu odluku za drugom I nije nam jasno kako “nemamo sreće”. Činjenica je da se sve te odluke donose unutra nas, ali mimo naše volje. Svjesno možemo kreirati život tek kada se suočimo sa sobom I proradimo potisnute dijelove nas, koje je bolno vidjeti.

Ponekad se čini da neke lijepe stvari možemo čudesno privući same od sebe, bez rada na sebi, no zapravo I nije tako. Takve stvari ubrzo nestaju ili se raspadaju, jer mi unutar sebe nismo izgradili kapacitet da ih zadržimo, jer postoji skriveni dio nas koji duboko u sebi ne vjeruje da ih zaslužujemo. Tjerati sebe pak da stalno budemo u visokim vibracijama ili pozitivni I dobre volje, to je protivno prirodi čovjeka I sve negativne emocije tada guramo u podsvijest  – otkuda one upravljaju našim životom bez našeg znanja I kontrole. To nikako nije pametan način za graditi svoj život. Prije ili poslije nam se to obije o glavu I podsvjesne negativne emocije počinju vrištati iz nas na razne načine, često u obliku bolesti.

Rad sa Sjenom ili popularno zvan Shadow-work, može se raditi u sigurnom I podržavajućem okruženju, na nježan način te tada dovodi do oslobođenja potisnute energije I uvida koji su nam potrebni da se prestanemo vrtjeti u začaranom krugu svojih (često negativnih) misli.

Prestati kriviti druge I preuzeti odgovornost za svoj život, naša je najveća zadaća, nešto što dugujemo sebi, svojim precima I svojim potomcima. Za to je potrebna najveća hrabrost, no isto tako – najveći su I plodovi I nagrade nakon takvog rada. Jer u protivnom, sve naše načine I obrasce prenosimo na našu djecu. Odrasti ne znači da moramo postati ozbiljni I prestati se igrati. Baš naprotiv, igra tek tada počinje!

Budite hrabri, jer hrabrost je odlika srca.
Biti hrabar znači zakoračiti u nepoznato, zakoračiti u Sebe.
Život se živi sada, ne jučer i ne sutra.

Ako osjećate da ove riječi dotiču neki dio u vama, to je znak da se javite. Rad je u manjim grupama (do 10 ljudi).

Dio rada odvija se u šumovitom dijelu I prirodi, a dio procesa događa se unutar predivne kuće u prirodi.

Cijena retreata: 200 EUR
(U cijenu su uključeni smještaj, svi obroci i program retreata)
Početak: Petak, 17.02. u 18:00 h, kuća u prirodi u blizini Zagreba (točna lokacija šalje se svim sudionicima). Kraj retreata: Nedjelja, 19.02. u 12:00 h.

Prijave / više informacija o retreatu:
Senka: 097 649 65 23

Kratki program:

17.02.2023. (petak): Dolazak do 18:00h, upoznavanje, vježbice i meditacija, večera, odmor i druženje

18.02.2023. (subota): meditacija, vježbice, doručak, odmor, vježbe I procesi, pauza za ručak, meditacija, večera, odmor i druženje

19.02.2023. (nedjelja): meditacija, vježbice I procesi, doručak, zajedničko zatvaranje retreata, odlazak kući (postoji mogućnost zajedničkog ručka negdje po putu – to je individualni izbor)

Sve vježbe prilagođene su svim sudionicima, bez obzira na dob. Detalji neka ostanu iznenađenje koje će se otkrivati po putu. Najveća vrlina čovjeka je možda radoznalost!

Voditeljica retreata, Senka Silov, certificirana je učiteljica yoge, dugogodišnja tragateljica za Istinom, koja slijedi svoj Put i inspirira i pomaže drugima učiniti isto. Inspirirana je Majkom Prirodom – najvećom životnom učiteljicom, Ljubavlju i svime što je ljudsko. Njezin je moto: “I’m every woman – it’s all in me.” Smatra da iscjeljenje i balans ženske i muške energije jedini mogu donijeti mir ovome svijetu. Hodajući Camino de Santiago i boraveći na Vipassana meditaciji, iskristalizirao se njezin životni poziv. Iza Senke je dugogodišnji rad na sebi te brojni treninzi, radionice I škole samorazvoja, u Hrvatskoj I inozemstvu.

Neki od utisaka s prošlog retreata:

“Kada vanjski svijet postane preglasan, a u vama vrište nemiri, dileme, konflikti, inhibicije, neprorađene traume ili imate potrebu rasti i prerasti prethodnog sebe – treba iskorak. Udaljavanje daje novu perspektivu, snagu i nadasve ljubav da nastavimo najbolje što možemo sa sobom i drugima. Tri dana u mudrom i toplom okrilju Senke, koja raznovrsnim načinom potiče procese iscjeljenja i susreta sa sobom, vrijedno je svake sekunde. I dalje ih živim. Ugoda žive hrane za stolom s dragim ljudima. Priroda, miris šume, zagrljaj stabla, zvukovi plesa, pronađena poruka nebesa, snaga kruga, simbol životinje, ljubav… Introspektivno, iscjeljujuće i inspirativno.” Višnja

“Pomoć, podrška, sigurno mjesto na putu koji te vodi bliže k sebi, kroz iskustvo povezivanja s prirodom, svojim kreativnim sposobnostima, ženskom energijom u sebi i drugim ženama, i svuda oko tebe gdje god ona počiva u bilo kojem obliku…. Prepoznavanje njenog mira, oblika, finoće, senzibiliteta u svakodnevnim jednostavnim stvarima od hrane, odjeće do izražavanja nje kroz neki oblik umjetnosti, sklonosti izražavanja sebe i uživanja u svemu tome što je i bit ženskog…. Umjetnost primanja…” Sandra

“Moram priznati da nisam znala što očekivati od mini retreata Moć ženske energije. Znala sam da sam umorna, da mi treba odmak od svakodnevnice i da sam u procesu donošenja važne odluke za život. Već prve večeri kad smo se svi okupili i kad nam je Senka djelomično otkrila što ćemo raditi, znala sam da sam na pravom mjestu. Ne bi htjela previše otkrivati o sadržaju retreata jer smatram da ćete više koristi imati ako ne znate što vas točno čeka. Samo se prepustite Senkinom vodstvu i inuticiji, zaronite ponovno u svoju moć. Svakome kome treba vrijeme za sebe, povlačenje u sebe ili podrška u donošenju važnih odluka, preporučila bih ovaj retreat.” D.Z.

“Super povezujuće iskustvo sa samom sobom I ostalim ženama. Senka je opuštena I zrači povjerenjem, prekrasan vikend.” Ana

*Ukoliko postoji velika želja za retreatom, a financije su ograničene, javite se I popričat ćemo I vidjeti što se može učiniti.

THE MIND THAT OPENS TO A NEW IDEA NEVER RETURNS TO ITS ORIGINAL SIZE.
Albert Einstein

Dizajn banner-a: Marina Žuvić