Foto: pixabay.com

Možete ispuniti svoje želje uz pomoć unutarnjih snaga koje svaka osoba ima. A mudra drevne prakse pomoći će vam da pojačate učinak. Pravi stav i posebni pokreti ruku otvorit će vam put do sreće. Praktikanti Kubera mudre tvrde da opetovana uporaba geste dovodi do veće vedrine, poboljšane koncentracije, povećanog osjećaja svrhe i bržeg postizanja ciljeva. Ako želite potaknuti veće obilje i nepokolebljivo samopouzdanje u svom životu, dodajte Kubera mudru i pozitivnu namjeru u svoju dnevnu rutinu.

atma.hr – 52
Želje su sastavni dio našeg života. Za ostvarenje snova ponekad je dovoljno samo vjerovati u vlastitu snagu i napraviti prvi korak ka ostvarenju svojih planova. Kubera mudra vam može pomoći u tome i izvrstan je način za postizanje onoga što želite u najkraćem mogućem roku. Možete ju koristiti bilo kada i bilo gdje.

Kubera mudra koristi se za fokusiranje na obilje i prosperitet – kako duhovni tako i fizički. Izraz dolazi od imena Kubera, hinduističkog poluboga bogatstva i mudre, što znači “poklon radosti” (mud – radost i ra – poklon).

Kako izvesti ovu mudru?

Za vježbanje ove mudre sjednite u udoban položaj.

Jasno izrazite svoju želju. Zamislite vrlo detaljno što želite postići. Zapamtite da se mudre ne mogu koristiti za štetu i sebične svrhe, kako sebi ne biste stvarali probleme.

S dlanovima okrenutim prema gore, spojite vrhove srednjeg prsta, kažiprsta i palca, a domali i mali prst savijte u dlanove.

atma.hr – 52
IMG 20220711 101924

Oslonite ruke u krilo ili na bedra.

Uskladite dah i pustite misli da lete. Osjetite radost pobjede i slavlja.

Kubera mudra se može koristiti s otvorenim ili zatvorenim očima u meditativnom stanju.

Držite Kubera mudru 10 do 15 minuta, dva do tri puta dnevno. U idealnom slučaju, mudra počinje pokazivati pozitivne rezultate kada se izvodi nekoliko tjedana svakodnevno.

Kada završite, polako izdahnite, a zatim otpustite isprepletene prste. Protresite ruke, a zatim pritisnite otvorene dlanove na prsa. Osjetit ćete strujanje topline, koja vas, poput čahure, obavija.

atma.hr – 52
Nemojte prestati razmišljati o svojoj želji dok ona ne postane vaša stvarnost. Ne zaboravite da morate održavati unutarnji sklad. Odbijte svaku negativnost, ne ulazite u sukobe i ne razmišljajte ni o čemu što bi vas moglo jako uznemiriti. Uključite se u pozitivno razmišljanje  i slijedite zov svog srca.

Vježbajte Kubera mudru u jutarnjim i večernjim sesijama meditacije, kada trebate odmoriti svoj um i tijelo.

Također možete iskoristiti Kubera mudru kada započinjete nove projekte, pozive ili aktivnosti koje su vam značajne. Čak i kada se osjećate depresivno ili zabrinuto, prakticiranje Kubera mudre može pomoći u ublažavanju simptoma.

Čak i kada ste punog želuca, možete vježbati Kubera mudru.

atma.hr – 52
Svaki od prstiju ima simbolično značenje:

Palac – moć

Kažiprst – znanje i rast

Srednji prst – stabilnost i pravda

Spajanjem ovih prstiju u Kubera mudru, vjeruje se da se energija prenosi u svemir, donoseći željeno obilje ili ispunjavajući želju.

Praktikanti Kubera mudre tvrde da opetovana uporaba geste dovodi do veće vedrine, poboljšane koncentracije, povećanog osjećaja svrhe i bržeg postizanja ciljeva. Ako želite potaknuti veće obilje i nepokolebljivo samopouzdanje u svom životu, dodajte Kubera mudru i pozitivnu namjeru u svoju dnevnu rutinu.

Također se smatra da Kubera mudra gradi samopouzdanje i samopoštovanje, daje energiju umu, potiče metabolizam i potiče osnaživanje.

banner hemp ruksak 1

Kubera Mantra

Ako želite, dok držite Kubera mudru, također možete pjevati Kuber Dhan Prapti Mantru (mantru za novac) kako biste pojačali snagu mudre:

Om Shreem Hreem Kleem Shreem Kleem Vitteshvaraya Namah

“Klanjam se Kuberi, Gospodaru bogatstva i razaraču svih vrsta nevolja u mom životu.”

Ako pjevate ovu mantru s uvjerenjem, to osigurava da nećete pretrpjeti nikakve financijske gubitke i ostvarit ćete uspjeh i profit u svom poslu.

Želimo vam ispunjenje vaših najdražih želja.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić