Foto: commons.wikimedia.org

“Imati puno novca, a nemati unutarnji mir je isto što i umirati od žeđi, a kupati se u vodi.”

atma.hr – 52
1. “Živi mirno u ovom trenutku i vidi ljepotu u svemu. Budućnost će se već pobrinuti za sebe.”

2. “Budi što jednostavniji; bit ćeš zapanjen kad vidiš kako jednostavan i sretan život može postati. ”

3. “Možeš ukrotiti ludog slona; možeš zatvoriti usta medvjedu i tigru; jahati lava i igrati se s kobrom; alkemijom saznati svoju budućnost; možeš putovati svemirom inkognito; napraviti vazale od bogova i ostati uvijek mlad; hodati po vodi i živjeti u vatri; ali vladati umom je bolje i mnogo teže.”

4. “Čitaj malo. Meditiraj puno. Razmišljaj o Bogu cijelo vrijeme.”

5. “Učiniti drugog sretnim ljubaznim govorom i iskrenim savjetom je znak istinske veličine. Povrijediti drugu dušu sarkastičnim riječima, pogledom ili sugestijom je vrijedno prezira.”

6. “Ne smiješ dopustiti da tvoj život teče na uobičajen način; učini nešto što nitko drugi nije učinio, nešto što će zabljesnuti svijet. Pokaži da Božji kreativni princip djeluje u tebi. ”

7. “Živi svaki trenutak potpuno, a budućnost će se pobrinuti o sebi. U potpunosti uživaj ​​u čudu i ljepoti svakog trenutka.”

8. “Došao si na Zemlju da zabavljaš i da te zabavljaju.”

9. “Ako dopustiš svojim mislima da se nastane u zlu i sam ćeš postati zao. U svemu vidi samo dobro, tako ćeš usvojiti kvalitetu dobrote.”

10. “U tvom srcu postoji magnet koji će privući istinske prijatelje. Taj magnet je nesebičnost, kad najprije misliš na druge; kad naučiš živjeti za druge, tada će i oni živjeti za tebe.”

atma.hr – 52
11. “Moć neispunjenih želja je korijen čovjekova ropstva.”

12. “Zaboravi prošlost, ona se ne može vratiti! Zaboravi i budućnost, ona je izvan tvog dosega! Pazi na sadašnjost! Živi ispravno sada! To je put mudrih.”

13. “Sezona neuspjeha je najbolje vrijeme za sjetvu sjemena uspjeha.”

14. “Ljubaznost je svjetlo koja otapa sve prepreke između duša, obitelji i naroda.”

15. “Upornost jamči rezultate.”

16. “Ostani smiren i iskren, uvijek dosljedan sebi. Tada ćeš shvatiti kako je to lako.”

17. “Ne boj se ničega. Ne mrzi nikoga, gaji ljubav prema svima, osjećaj ljubav Božju i vidi Njegovu prisutnost u svemu, a imaj samo jednu želju – želju za Božjom prisutnošću u hramu tvoje svijesti – na takav način bi trebali živjeti u ovom svijetu.”

18. “Tajna zdravlja za um i za tijelo nije tugovanje za prošlošću, briga o budućnosti, ili predviđanje nevolja, nego živjeti u sadašnjem trenutku mudro i iskreno.”

19. “Živi jednostavno. Ne dozvoli da budeš uhvaćen u mašinu svijeta koja sve melje. Vremenom ćeš i dobiti ono što si od svijeta tražio ali tvoji živci će biti potrošeni, srce će biti oštećeno, a kosti bolne. Odluči da od sada usrdnije razvijaš svoju duhovnu snagu. Saznaj umijeće ispravnog življenja. Ako imaš radost imaš sve, zato nauči biti sretan i zadovoljan ….Budi sretan sada. ”

20. “Val je isto što i ocean, iako to nije cijeli ocean. Dakle,  svaki val stvaranja je dio vječnog oceana Duha. Ocean može postojati bez valova, ali valovi ne mogu postojati bez oceana.”

atma.hr – 52
21. “Svako sutra je uvjetovano svakim danas.”

22. “Tišina je oltar duha.”

23. “Samospoznaja je znanje u svim dijelovima tijela, uma i duše da si u posjedu kraljevstva Božjeg i da se više ne trebaš moliti kako bi ono došlo k tebi; i da je Božja sveprisutnost i tvoja sveprisutnost; i sve što trebaš učiniti je usavršiti tu  spoznaju. ”

24. “Imati puno novca, a nemati unutarnji mir je isto što i umirati od žeđi, a kupati se u vodi.”

25. “Pravi temelj religije nije vjera, nego intuitivno iskustvo. Intuicija je moć duše da upozna Boga. Kako bi spoznao što religija doista jest, čovjek mora poznavati Boga.”

26. “Budući da si sam odgovoran za svoje misli, samo ih ti možeš promijeniti.”

27. “Prije no što kreneš poduzeti išta važno, mirno sjedni, umiri svoje misli i osjetila, a onda meditiraj duboko. Nakon toga ćeš biti vođen velikom stvaralačkom snagom Duha. ”

28. “Raditi s Božanskom radošću u duši znači nositi prijenosni raj u sebi gdje god jesi.”

29. “Tako dugo dokle mi vjerujemo u svojim srcima da su naše mogućnosti ograničene, a mi sve više zabrinuti i nesretni, dotle nam nedostaje vjere. Onaj tko istinski vjeruje u Boga nema pravo biti zabrinut oko bilo čega.”

30. “Ne moraš se boriti oko toga kako bi dosegao Boga, ali se moraš boriti kako bi  odagnao samo-stvoreni veo koji Ga skriva od tebe.”

yoganandinamudrost.blogspot


yoganandin zvot

Priča o jogiju koji je postao prvi moderni guru

Paramahansa Yogananda, kojeg mnogi smatraju začetnikom moderne yoge, ostavio je neizbrisiv trag u svijetu, zahvaljujući svojim učenjima, svojoj organizaciji i posebice svojim poznatim memoarima, knjizi “Autobiografija jednog jogija”.

NARUČITE U ATMAWEBSHOPU!