Foto: pixabay.com

Tesla je prije više od stotinu godina govorio o skalarnim valovima koji su nekoliko stotina milijuna puta brži od brzine svjetlosti, te je tvrdio da su oni budućnost čovječanstva, u smislu prijenosa informacija, ali i u smislu međugalaktičkih putovanja. Čini se da je naš Nikola govorio o zabranjenom znanju!

atma.hr – 52




U ostacima drevnih znanja, počevši od Veda pa nadalje, spominje se Eter koji je opisan kao univerzalni element koji omogućuje postojanje i djelovanje svim ostalim elementima. Današnja znanost naravno odbacuje znanost o Eteru i proglašava ju ezoterijom, a spominjanje Etera u znanstvenim krugovima ravno je herezi.

Vjeruje se da je Eter onaj tzv. nevidljivi prostor koji povezuje sve u univerzumu, te da onaj koji ima pravo znanje o Eteru može u isto vrijeme biti prisutan u svakom kutku univerzuma.

Zbog toga se za Eter često može čuti da je Eter ono što Bog udiše, dok je vidljiva kreacija ono što Bog izdiše.

Bilo kako bilo, ostaje nam činjenica da je znanje o Eteru još jedno u nizu izgubljenih znanja ljudske civilizacije. Međutim pitanje je je li čovjek to znanje zaboravio ili je ono pak namjerno od njega sakriveno!

Tesla je jednom prilikom rekao da je Eter toliko moćan, da kada bi uzeli jedan kubni metar etera, u njemu bi imali toliko energije da u nekoliko trenutaka sve oceane, mora, rijeke i jezera na ovoj planeti dovedemo u stanje vrenja. Sada zamislite koja bi sila to morala biti.

Ako usporedimo Eter s današnjim znanstvenim dostignućima, možemo shvatiti specifičnost Etera kroz primjer prijenosa informacije. Danas imamo bežičan prijenos informacije koji ima neku svoju ograničenu brzinu, kao recimo internet.

Naš internet je brz za naš pojam, međutim on je još uvijek sporiji od brzine svjetlosti. Sunčevoj zraci treba 8 minuta da stigne do zemlje, što je uistinu brzo sa s obzirom na udaljenost od 150 milijuna km.

atma.hr – 52




Međutim za Eter ta udaljenost ne postoji, jer sve udaljenosti su unutar njega, te je stoga prijenos informacije eterom direktan.

Tesla je prije više od stotinu godina govorio o skalarnim valovima koji su nekoliko stotina milijuna puta brži od brzine svjetlosti, te je tvrdio da su oni budućnost čovječanstva, u smislu prijenosa informacija, ali i u smislu međugalaktičkih putovanja.

Zanimljivo zar ne, kao što je zanimljivo to što je Tesla kao jedan od najvećih, a možda i najveći znanstveni um, sve ove godine bio namjerno zapostavljen od strane znanosti koju je toliko zadužio.

Čini se da je naš Nikola govorio o zabranjenom znanju!

Ja često govorim i odgovorno stojim iza toga, da je današnja znanost jedan od najvećih neprijatelja čovjeku, iz razloga jer se pretvorila u religiju koja nameće svoje dogme, dok sve suprotno njima biva proglašeno ‘znanstvenom herezom’.

Takva ‘znanost’ udaljava čovjeka od istine, skrivajući od njega prava znanja, baš kao što je i crkva učinila progonom vještica i vještaca, koji su zapravo bili ljudi upoznati sa zabranjenim znanjima, onim znanjima koja su razotkrivala daleko širu stvarnost od ove koja nam je prikazana.

I tako smo došli do toga da prevaren čovjek danas znanje traži u znanosti, dok Boga traži u religijama. To vam je kao kada slijepac vodi slijepca da u nepreglednoj pustinji traže jedno jedino zrnce pijeska koje se razlikuje od svih ostalih.

Za mene je Eter isto što i čista, umom neopterećena Svjesnost, s moga gledišta On je najbliži opis Boga. Ja ga osjetim u svakom trenutku i sa svojim ograničenim malim znanjem, koristim Eter za ‘download’ istinskog znanja.

Jednom prilikom sam gledao neki video u kojemu je jedan stari mudrac i veliki poznavalac Veda govorio o Eteru kroz usporedbu s jednim učenjem Shive, koji je u jednom od svojih učenja rekao;

‘Kada udahneš, Ja sam u Tebi. Kada izdahneš, Ti Si u Meni’.

Anđelko Katinić / samospoznaja.site