Imati balkon, terasu ili vlastiti vrt prava je privilegija koju koristimo uglavnom ljeti.

No, kako bi ovo vrijeme bilo doista ugodno, vrijedi uložiti u odgovarajući kvalitetan dnevni namještaj. Osnova je ovdje vrtni ili balkonski stol, iako pri kupnji morate obratiti pozornost na neke doista važne čimbenike. A koje? Saznat ćete za trenutak.

Materijal za izradu vrtnog stola

Apsolutno ključni kriterij je to, od kojeg materijala je namještaj izrađen. To je prije svega važno jer u većini slučajeva neće biti namještaj biti skriven za zimu, a bit će izloženo i štetnim UV zrakama, temperaturnim promjenama i vodi. Balkonski ili vrtni stol stoga treba biti izrađen od plastike, zahvaljujući kojoj će se i nakon mnogo godina besprijekorno predstavljati. Koji još materijali će ovdje najbolje dokazati? Metal premazan prahom, koji je vrlo otporan na koroziju, bit će najbolje rješenje. Osim toga, izgleda stvarno moderno i stabilno, pa se takav metalni vrtni stol neće oštetiti, čak ni pri jakom vjetru.

Dobar izbor će biti također stolovi sa završnom obradom od ratana. Izgledaju lagano, moderno i elegantno, a zahvaljujući maloj težini lako se mogu premjestiti, što će biti od neprocjenjive važnosti posebno kada se postave na balkon.

Pogodnost korištenja

Balkonski i vrtni stolovi također moraju biti udobni za korištenje. Stoga njihova optimalna visina, koja najbolje odgovara garnituri stolica, bit će od velike važnosti. Veličina takvog komada namještaja također će utjecati na udobnost korištenja. Stoga, u slučaju učestalog organiziranja raznih vrsta vrtnih događanja, jednostavno trebate uložiti u komad namještaja odgovarajuće veličine. Omogućit će vam to da udobno ugostite veći broj ljudi i to u najudobnijim uvjetima.

Stil, kao što vidite, nije jedini čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru stola za balkon ili vrtni stol. Bitna je trajnost namještaja i činjenica da je što udobniji.

Dvorišna terasa može obavljati iste funkcije kao vrt i balkon. U modernoj gradnji, u stambenim zgradama, stanovi često imaju terasu umjesto klasičnih balkona. Veći je i može se postaviti na krov zgrade, na primjer. Postavite li na njega posude, saksije i gredice, postat će zelena oaza mira. Odaberite namještaj za terasu koji će vam omogućiti da se opustite na takvom mjestu kad god vam zatreba. Namještaj za terasu i vrtni ili balkonski namještaj mogu se koristiti naizmjenično. Doduše, one namijenjene takvom balkonu obično su manjih dimenzija, ali vrtna garnitura od ratana koja će tu biti ispunit će svoju zadaću i na terasi i u vrtu.