Koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije, Marilyn vos Savant, žena s najvišim IQ-om na svijetu je ponudila iskrene i obične odgovore kojima je pametno izbanalizirala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milijune prodajući dijete koje garantiraju mršavljenje.

atma.hr – 52
Problematika današnjice koja najviše okupira ljepši spol je kako održati vitku liniju, a u potrazi za odgovorima, brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svijetu.

Amerikanka Marilyn vos Savant koja se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda kao žena s najvišim kvocijentom inteligencije, uz suradnju na brojnim projektima podizanja svijesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod djece, već gotovo tri desetljeća piše kolumnu u magazinu “Parade”.

Upravo ju je posljednja, koja se nije doticala logičkih slagalica ni matematičke problematike, lansirala u centar pažnje. Marilyn je naime ponudila rješenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama: Kako održati vitku liniju?

Pa, koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije, Marilyn je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizirala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milijune prodajući dijete koje garantiraju mršavljenje.

1. Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će tijelo dovesti u red Marilyn je navela izbacivanje grickalica iz košare u trgovini.

Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome treba u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

atma.hr – 52
2. Izbacite međuobroke

Umjesto voća i sokova za međuobrok, kojima Marilyn ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savjetuje šalicu čaja.

A potpuno kontradiktorno uvriježenim mišljenjima o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koje god poželi, jer vjeruje da je hrana korisnija za tijelo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokove i mlijeko Marilyn tolerira samo za vrijeme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra da uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov okus, pa imamo potrebu kompenzirati to dodatnim slatkim napicima.

Osim toga, voda temperature 22 stupnja ljeti je sasvim dovoljna da rashladi tijelo izloženo  vanjskim temperaturama od 38 stupnja i više, sve drugo je štetno.

4. Nikada nemojte “počistiti” tanjur

“Unos prekomjerne hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane.”, tvrdi najpametnija žena na svijeta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najbolje za dobru liniju bilo bi naučiti ostaviti dio hrane na tanjuru za sljedeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje.

Onima koji se ne mogu kontrolirati Marilyn preporučuje serviranje manjih porcija.

atma.hr – 78
5. Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri s obitelji i prijateljima u modernom ubrzanom svijetu polako izumire, ali to nas ne bi trebalo spriječiti da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju.

Omiljena uživancija poznate kolumnistkinje je odlazak na večeru i “razvlačenje” omiljenog rituala bez žurbe.

6. Cijenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite hranu, onda se s ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, na način da svaki sažvačete što duže možete i osjetite aromu u ustima.

Na ovaj način oslobodit ćete se muka poput nadimanja i grčeva u crijevima.

7. Ostanite dosljedni u navikama

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni podrazumijevaju i otpuštanje svih kočnica u prehrani, kojih se drže preko tjedna.

Marilyn savjetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja da, umjesto za grickanjem, posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8. Ne podcjenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u prehrani, ljudi podcjenjuju kalorije.

Lagan doručak i ručak u slučaju Marilyn broji 250 kalorija.

9. Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše tijelo zaslužuje samo najbolje.

Zato zaboravite na raskuhanu tjesteninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

stil.kurir