pixabay.com

atma.hr – 52
Najveća tragedija u cijeloj kreaciji nije smrt voljene osobe ili gubitak bogatstva ili neka opaka bolest koja donosi patnju i smrt. Najveća tragedija je potrošiti ovaj rijetki ljudski oblik života bez da ga se iskoristi za pročišćenje. Biti uspješan nema nikakve veze s komforom ili sretnim uvjetima u životu. Otići natrag u Božje Kraljevstvo je pravi uspjeh života.

U zatvoru postoje različite vrste ćelija. Možete napredovati iz četveroklasne, prljave i neugledne ćelije u onu prvorazrednu, koja je udobna i čista i to je zasigurno nekakav napredak, ali takav napredak nije svrha života. Zatvorenik može ulagati jako puno energije i sredstva kojima bi podmitio zatvorske čuvare da ga premjeste u prvorazrednu ćeliju, ali najbolje rješenje za njega bi bilo da kontaktira svog odvjetnika kako bi pronašao način da zauvijek izbavi iz zatvora.

Na sličan način, mi se jako trudimo da u ovom svijetu patnje sredimo svoju situaciju iako će jednog dana smrt raspršiti sve naše snove i planove. Stoga bismo trebali našu energiju i sredstva uključiti u one djelatnosti koje nas izbavljaju iz ovog svijeta i odvode nas natrag u Božje Kraljevstvo.

atma.hr – 52
atma.hr – 52