atma.hr – 52
Pišući neki dan o ograničavajućim vjerovanjima o novcu sjetila sam se jednog mog dubokog uvjerenja vezanog za novac.

Priča kreće u djetinjstvu, kako obično i kreće formiranje naših uvjerenja i prepoznavanja kao istine. Na moje djetinjstvo i cijeli moj život najveći utjecaj je imala moja baka. Ona je jedna iznimna, hrabra i vrijedna žena koja me naučila najviše toga u mom životu. Odrastajući uz nju, koja je rođena u jeku drugog svjetskog rata, poprimila sam i uvjerenja i načine ponašanja najveće oskudice, iako to kod nje nije bilo tako u doba mog rođenja. Iako je imala novca sve je kupovala veoma skromno i štedila za znate ono kako kažu “nedobog”. Isto tako moja baka je iznimno vrijedna žena, rijetko kada ju se može vidjeti da sijedi i ne radi ništa, čak i sada sa 76 godina. U doba mog djetinjstva imala je 45 godina i bila u naponu snaga. Radila je jednu smjenu u Končaru, jednu smjenu čisteći i kuhajući uglednoj zagrebačkoj profesorici i vikendom radeći vrt na vikendici. Da ne zaboravimo to da su i njena kuća i vikendica uvijek blistale, bile besprijekorno čiste i uredne. Dakle ta žena je non stop radila. Kada je otišla u mirovinu, preselila je na selo i tamo imala cijelo poljoprivredno gospodastvo. I naravno od malen mi je usađivala dva pojma. Prvi je “ljenjivica” to si ako ne želiš raditi kada dođeš kod nje na praznike (pljeviti vrt, hraniti kokoši, čistiti kukuruz, grašak, grah, mesti dvorište, skupljati sijeno, brati šljive…) i “vrednica” to si ako sve od navedenoga radiš. Ako recimo radiš sedam dan, a osmi ti se neda i onda si “ljenjivica”. Ljenjivice nikada nemaju dovoljno novca jer da bi zaradio novac moraš puno raditi i živjeti skromno. Moram napomenuti da je moja baka iznimno dobro, drago i prekrasno biće, samo je na mene prenosila neke svoje rane iz djetinjstva i neka uvjerenja koja je ona izgradila u potpuno drugačijim životnim okolnostima.

atma.hr – 52
Naravno pod utjecajem toga da moraš puno raditi da bi nešto imao i s uzorom koje je radio 16 sati dnevno ja sam krenula u samostalan život. I pogodit ćete, radila sam kao luda i nikada nisam imala novca.

prospery-300x237Kada sam počela živjeti sa sadašnjim partnerom, odlučila sam da želim imati novca i da ne želim krpati kraj s krajem i po uzoru na baku našla posao. Ne jedan nego TRI! Jednu smjenu sam radila na kiosku, nakon toga sam čuvala dvoje djece i svaki vikend radila kao ispomoć u kafiću. Dakle radila sam “ko konj” i nikada nisam imala manje novca nego tada. Nisam zarađivala dovoljno niti da platim sve račune, potrošačke kredite i kartice. Za svaku stvar koju bi si priuštila i kupila osjećala sam ogromnu grižnju savjesti. Imala sam osjećaj kao da sam zarobljena u vrtlogu stalne utrke oko novca, grižnje savjesti oko trošenja tog istog novca i kroničnog umora i depresije.  A da stvar bude još gora, moj partner je u tom periodu ostao bez posla, tako da smo ostali bez njegove plaće par mjeseci dok nije ponovo našao posao. Nakon godine dana takvoga života,  ne znam možete li zamisliti kako sam ja izgledala i kako sam se osjećala. Jednostavno nisam mogla više tako, dala otkaz na sva TRI posla i odmarala doma dva mjeseca da se dovedem u red.

Nekoliko godina kasnije upoznala sam se s EFT-jem i osvjestila zašto imam uvjerenja o novcu koja sam imala, zašto sam uvijek radila puno više nego sada, a imala puno manje… Sada znam da mi ta uvjerenja uopće nisu koristila i radosna sam da sam ih uspjela prepoznati i riješiti ih se.

Također sada znam da ne moraš puno raditi, nego da želiš kvalitetno raditi da bi imao i da je smisao svakoga od nas dati smisao svom životu i raditi ono što nas ispunjava da bi imao sve što želiš.

O mojim uvjerenjima o novcu mogu napisati bar još trideset priča, kao što može i svatko od nas kada ih prepozna.

Potaknuta svojim vlastitim iskustvom i primjerima iz mog života i života mojih klijenata osmislila sam i sastavila program tapkanja Tapkanjem do financijske slobode  koji će vam kroz 30-dnevni rad na uvjerenjima o novcu pomoći da dođete do vaših uvjerenja, otklonite ih iz vaše podsvjesti i živite materijalno obilje, koje naravno svakome od nas znači nešto drugačije.

Više o tapkanju pročitajte na linku, a više o programu Tapkanjem do financijske slobode na ovom linku.

Želim vam da i vi postanete financijski slobodni,

Radosno

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB: Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaPoučna priča: Ona koja će mu uvijek otvoriti vrata
Slijedeća objava    I zidovi imaju… dušu
Avatar photo
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.