Foto: pixabay.com

Mi trebamo ispoštovati našu namjeru, to ne smije biti neka prevara ni površnost jer se radi o jako inteligentnim energijama koje mi ne možemo obmanuti! Prije citiranja bilo koje afirmacije, treba reći sebi i da prihvaćamo našu trenutnu situaciju da bi se izbjeglo bilo kakvo stvaranje otpora ili osjećaj bijega te uputiti molitvu za dobrobit sviju oko nas. Da bismo stvorili i održali balans, bilo bi dobro koristiti set od najmanje 12 afirmacija od čega po jednu za svaki sektor života. 

atma.hr – 52
Ako smo oduvijek ulazili u problematične odnose i privlačili “isti” tip partnera, trebamo biti svjesni da se magnet za takve stvari nalazi u nama samima.

Isto tako, ako su naša novčana primanja konstantno nedovoljna da pokrijemo životne troškove, onda smo namagnetizirani za konstantan život pod pritiskom i borbom s računima, kreditima, dugovima i sl.

U oba slučaja, trebamo izaći iz takvih programa.

Većini nas ustvari život predstavlja borbu između ostvarivanja uspješnog partnerskog odnosa i postizanja novčane sigurnosti, to je zato što živimo na razini neke uspavanosti koja jedva da zaokružuje funkcionalnost prve tri čakre. S takvim stupnjem razvoja mi smo duhovno i emotivno nefunkcionalne osobe.

Svoj sistem vjerovanja utemeljili smo na opipljivim i oku vidljivim stvarima koje se opet temelje na prethodnim iskustvima i stalno donose isto. Zatomljena su nam glavna osjetila, ona spavaju potpuno neiskorištena.

Prije svega, koliko je nas zaduženo u kreditima i pozajmicama da bi riješilo osnovne egzistencijalne potrebe? Mi, dakle konstantno živimo u minusu što nam dodatno pojačava strah od neimaštine i brigu da nećemo imati dovoljno novca za život. Ta briga konstantno uništava sve eventualne prilike i mogućnosti povećanja naših prihoda.

Život u minusu definitivno nije znak da smo pobrali svoje plodove i mogućnosti u ovom životu, već znak da smo preuzeli određeni karmički teret nas ili naših predaka koji su na neki način ostali “dužni” životu.

atma.hr – 52
Može jednostavno neka zarada na nepošten način našeg pretka ili nas u prethodnoj inkarnaciji nagomilati takav karmički teret i stvoriti zgusnutu energiju u našoj auri koja se ponaša poput čeličnog oklopa, pa ono što je unutra (strahovi, neimaština, uvjerenja) ne može vani, a ono što je vani (mogućnosti, prilike, obilje) ne može unutra. Takvi oklopi se formiraju i oko našeg karaktera i svih drugih životnih sfera.

Međutim, kada funkcioniramo na razini najniže čakre (seks, hrana, briga za sigurnost), to tako i bude.

Ali, kada odlučimo raditi na sebi, kada osvijestimo određene situacije i otkrijemo njihove uzroke, te se komplikacije iznenada prestanu pojavljivati. Svaki problem koji osvijestimo u korijenu njegovog nastajanja, uđemo u srž i zakonitost funkcioniranja, mi preuzimamo njegovu moć i svjesno modificiramo stvarnost koju želimo.

Sve što je važno (dragocjeno) oku je nevidljivo

Prije svega, kada je riječ o preuzetim karmičkim teretima, ukoliko se oni odnose na financijski segment života, mi to možemo polako osloboditi darivanjem, davanjem i služenjem. Mi nikada ne možemo previše dati niti trebamo znati koliki je naš karmički dug.

Dovoljno je da u to ime konstantno darujemo, da dajemo iz čista srca i velikodušno, ne razmišljajući kasnije i ne dvoumeći o tome. Da li ćemo nahraniti mačku, ptice, ribe, pokloniti odjeću kome je to potrebno ili darivati neki novčani iznos, potpuno je svejedno, važno je da se odričemo nečega što mislimo da nam pripada.

No, trebamo znati da nama ne pripada ništa, sve je Božje, mi smo kao mikrokozmos koji ništa ne prisvaja već se konstantno održava kroz davanje. Mi smo samo medij, posrednik energije i ništa više.

Na taj način će se naš oklop istanjiti i potpuno osloboditi energije obilja da dopru u našu fizičku stvarnost.

banner za knjige sretan novac

Moć afirmacija

Mnogi od nas u praksi koriste afirmacije, ali ne razumiju mehanizam njihovog djelovanja i ne osjećaju neki konkretan učinak.

Možemo danima raditi afirmacije tipa: privlačim novac, ovo, ono… univerzum radi za mene i sl., a svakim danom sve manje para u novčaniku… to je samo znak da afirmacija ne djeluje iz nekog razloga i da postoji jaz između želje i energetskih tokova.

Kada je riječ o afirmacijama i općenito, privlačenju željenog, tu postoji jedan problem. Mi smo naučili razmišljati u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti…

Ono što nam se dogodilo u prošlosti, predstavlja kočnicu koja nam ne dozvoljava da vjerujemo da se zaista mogu dogoditi čuda, na osnovu čega stvaramo proročanska uvjerenja koja sugestivno djeluju uvijek kada nešto želimo.

Sadašnjost doživljavamo kao nešto što se neminovno nameće u ovom trenutku, puštamo je da prolazi. Realizaciju željenog vidimo tek u budućnosti, koja zapravo ne postoji i ne možemo je uhvatiti isto kao što ne možemo uhvatiti svoju sjenu.

Jedino što je izvjesno je sadašnji trenutak.

Afirmacije služe za to da se orijentiramo isključivo na ovaj trenutak: ja sam sretna ovdje i sada, ali moje nesvjesno govori da to nije istina; ja sam bogata i uspješna, ali moje nesvjesno se odupire; ja sam zdrava, imam savršenog partnera itd., ali moje nesvjesno kaže da to nije istina.

atma.hr – 52
Problem je što se uvijek upetlja um i definira stvari na osnovu ukorijenjenih proročanskih uvjerenja. Na taj način stvara se ogroman jaz, željeno postaje sve više nedostupno. Što nam više bježi, mi ćemo ulagati više napora da ga sustignemo.

Kada nešto želimo, automatski podrazumijeva činjenicu da to nemamo. Mi obično nismo zadovoljni postojećim stanjem i ne čini nas sretnim ono što imamo. Kada imamo zdravlje, nismo nešto posebno sretni zbog toga, jednostavno ponašamo se kao da je to nešto sasvim normalno. Kada izgubimo zdravlje, pokušavamo ga privući na sve moguće načine.

Kada imamo zadovoljavajuću vezu s partnerom, opušteni smo i ne razmišljamo da nešto mijenjamo, borba počinje tek kada ostanemo bez toga.

Zašto najčešće željeno privučemo tek nakon dužeg vremena, kada više ne mislimo o tome? Na primjer, zaljubljeni smo u neku osobu, ali on nam nije naklonjen – i dok ga mi svim žarom želimo imati za sebe, on nam kao riba klizi iz ruku, što smo više zagrijani, on nam je sve nedostupniji.

Na kraju, okrenemo list i nađemo drugog partnera, a ovaj prvi kao duh izroni iz mraka i počne nas proganjati, izjavljuje ljubav i sl., ali nama više nije ni na kraj pameti.

Kada nešto žarko želimo, mi povlačimo energiju iz drugih resursa i blokiramo sve energetske kanale. Misleći konstantno, opsesivno samo na jednu stvar ili osobu tijekom 24 sata, zapostavljamo posao, prijatelje, zdravlje i sve manje energije ulažemo u druge segmente života ili im ne pridajemo nikakav značaj, živeći ih mehanički i nesvjesno.

Tako polako upadamo u financijske probleme, ne možemo kontrolirati novčane tokove i podmiriti sve troškove, ulazimo u minus, zdravlje počinje slabiti, na poslu se javlja negativna energija ili sukob s kolegama i nadređenima. Tada imamo običaj reći da nam je sve krenulo nizbrdo.

Povlačenjem energije iz drugih sektora mi smo zablokirali cijeli sistem.

Mi smo naš energetski potencijal usmjerili na jednu stranu i ispraznili druge sektore, stvarajući nedostatak ravnoteže, a višak uvijek preteže na štetu slabih sektora. Tek kada se energija izbalansira, možemo očekivati blagostanje i ispunjenje željenog. Odnosno, kada aktivno sudjelujemo u svim segmentima svog života, tako stvaramo prohodnost komunikacijske mreže.

Tako se i osoba iz prethodne priče pojavi tek kada se energija vrati u normalno stanje, jer su se “pročistili” putevi. Upravo ćemo prebacivanjem težišta na jednu stranu djelovati poput stijene koja se sručila na cestu i zapriječila prolaz. Višak uvijek dovodi do neravnoteže, a cilj rada na sebi je harmonizacija energije i uspostavljanje balansa na razini svih segmenata.

Zapravo, željeno je krenulo prema nama, ali je naišlo na prepreku koju smo sami stvorili. S druge strane, um je glavni ometač, odbijač željenog. On čini da automatski padamo na nižu vibraciju i formiramo uvjerenje da ne možemo privući željeno.

Prije nego nas željeno sustigne, mi spustimo rampu i zatvorimo prilaz. Ono što možemo zamisliti, to možemo i imati.

atma.hr – 52
Budi promjena koju želiš vidjeti

Promjena neće doći izvana i suludo je očekivati da će se neke vanjske okolnosti promijeniti i da ćemo ponovo osjetom vida, sluha ili dodira osjetiti tu promjenu. Promjenu trebamo osjetiti unutar sebe i znat ćemo da smo na putu da primimo ono što očekujemo i želimo.

Ta promjena može biti pozitivniji stav prema drugima, odjednom nema ogorčenosti, zavisti, ogovaranja, svi su nam podjednaki i kao da smo jedno sa svima, nema jutarnje namrgođenosti, uspavanosti, umora, depresije, zabrinutosti, nema opiranja i još mnogo toga… ali sve dok ne osjetimo ovakve stvari unutar sebe, ne možemo se pomaknuti s mrtve točke. Općenito, ne može se naglasiti koliko je za sve ovo bitna fizička aktivnost.

I konačno, iz nas treba poteći snažna rijeka afirmacija. Dajmo sebi pravo i slobodu osjetiti ogroman obilje i blagostanje u svojim rukama, igrajmo se s njim, planirajmo što ćemo s njim napraviti, ostvarimo duhovni kontakt s njim, doživimo stvarnu emociju i radost, osjetimo se laganim i sretnim zbog njega, stvarajmo osjećaj da ga darujemo kome je potrebno, da kupujemo susjedu novi televizor i promatrajmo njegov ozareni izraz lica…

Najvažnije od svega – mi trebamo osvijestiti činjenicu da imamo pravo na bogatstvo, bez ikakvih prepreka, predrasuda i osjećaja krivnje unutar svog sistema razmišljanja.

Prije citiranja bilo koje afirmacije, treba reći sebi da prihvaćamo ovu situaciju, mentalno ili emotivno stanje u kojoj se nalazimo, da bi se izbjeglo bilo kakvo stvaranje otpora ili osjećaj bijega. Znači, ja prihvaćam svoje siromaštvo, bolest, depresiju, ne bježim od njih, ali sam spremna da to promijenim.

Promjena se treba očitovati kroz kompletan naš stav, držanje tijela (kičme), govor, način razmišljanja, izražavanja svojih misli i emocija i sl. Mi trebamo ispoštovati namjeru da se mijenjamo, to ne smije biti prevara niti obmana, jer se radi o jako inteligentnim energijama koje mi ne možemo obmanuti.

atma.hr – 52
Prije svega molitva

Bože, učini što više osoba u mojoj okolini bogatim i uspješnim, neka imaju što više duhovnog i materijalnog bogatstva, ispuni sve njihove želje i potrebe i učini me sretnim i radosnim zbog njihove sreće.

Bože, pomozi mojim roditeljima i spusti na njih plimu izobilja, zdravlja i svoje milosti.

Bože, učini mene spremnim prihvatiti ogromnost bogatstva i daj mi moć da pravilno koristim novac.

Otvori vrata mog duha za veličanstveno obilje koje mi nudiš i koje je oduvijek tu, samo ga nisam znao prepoznati. Vodi me mojim stopalima u Tvoju neiscrpnu riznicu.

Neka moja stopala budu Tvoja, a Tvoja moja.

12 afirmacija

Da bismo stvorili i održali balans, bilo bi dobro koristiti set od najmanje 12 afirmacija od čega po jednu za svaki sektor života.

1. Mi osobno, fizički izgled, zdravlje, karakter, sadašnjost

Afirmacija: Ja sam snažan/snažna i zdrav/zdrava u srcu i umu.

2. Novac, osobne vrijednosti, imovina

Afirmacija: Meni novac stalno dolazi, iz poznatih i nepoznatih izvora, moji prihodi se stalno povećavaju. Energija novca neometano kruži, dajem novac i on mi se višestruko vraća.

atma.hr – 52
3. Braća, sestre, novosti, kraća putovanja, sve komunikacije

Afirmacija: Komuniciram otvoreno i iskreno, s ljubavlju i razumijevanjem.

4. Otac, dom, porodica:

Afirmacija: Uživam podršku moje porodice, u mom domu vlada ljubav i harmonija.

5. Djeca, ljubav, zabava, kreativnost, produktivnost

Afirmacija: Puna sam ljubavi koju nesebično dajem i koja mi se višestruko vraća, radim i stvaram iz ljubavi.

6. Bolest/zdravlje, navike

Afirmacija: Ja sam potpuno zdrava, moje tijelo i um funkcioniraju u savršenoj harmoniji.

7. Brak, partnerstva, ugovori i udruživanja, neprijatelji, parnice

Afirmacija: Volim i voljena sam, imam partnera koji mi savršeno odgovara.

Napomena: Partner je naše ogledalo, što znači da nam savršeno odgovara partner koji nije u disproporciji s našim unutrašnjim bićem. Što smo bolje i savršenije biće, to ćemo imati i bolji odnos s partnerom.

8. Smrt, oporuke, nasljedstvo, bol, strah, okultna znanja

Afirmacija: Smrt nije kraj, već početak nečega novog, u svakom mraku pronalazim trag svjetlosti i u svemu pronalazim svrhu i smisao.

9. Duga putovanja, znanost, religija, umjetnost, vizije i povezanost s višom sviješću

Afirmacija: Ja sam povezana s božanskom ljubavlju, otvaram svoje srce za širenje svijesti, nova znanja i daleka putovanja. (Putovanje ne podrazumijeva isključivo putovanje u fizičkom smislu, može to biti putovanje prema sebi, što je ujedno i najduže putovanje).

10. Majka, status, ugled i čast, karijera, ciljevi, autoriteti, zaposlenje

Afirmacija: Ja ostvarujem svoje ciljeve s lakoćom, volim svoj posao i uspješna sam u svemu što radim.

11. Prijatelji, nade i želje

Afirmacija: Moji prijatelji su nesebični i plemeniti, uzajamno se razumijemo i podržavamo.

12. Tuga, strah, kazna, tajni neprijatelji, gubici, nevidljive prepreke, zamagljeni vidici

Afirmacija: Sposobna sam prepoznati i prevladati sve prepreke jer u svakom trenutku imam Božju zaštitu i vodstvo Njegove nevidljive ruke.

Kroz navedene afirmacije izražavamo svijest o svim postojećim segmentima, zatvaramo krug, bez zanemarivanja/ignoriranja negativnih aspekata života kao što su smrt, neprijateljstva i sl.

Težnjom da se suočavamo samo s lijepim stvarima koje nam osiguravaju osjećaj udobnosti, riskiramo da postanemo leptir s nerazvijenim krilima, nesposobni suočiti se sa životom onakvim kakav jeste.

Idemo li isključivo u pravcu idealizacije svijeta, živjet ćemo u oblacima, izolirani od realnog svijeta, a kao rezultat imati sve više teškoća kod suočavanja sa svakodnevnim problemima.

Za kraj, evo specifične afirmacije za obilje:

atma.hr – 52
Afirmacije za obilje

  • Ja sam sada spreman prihvatiti neizmjerno materijalno i duhovno bogatstvo.
  • Ja sam kreator moje stvarnosti. Ja odlučno otpuštam grč kojim sam sebe držala u siromaštvu i neznanju i otvaram svoje srce da prihvatim svo izobilje koje mi je na raspolaganju.
  • Ja prestajem obmanjivati sebe i prihvaćam da je moj neuspjeh moja vlastita kreacija. Sada kreiram bogatstvo i uspjeh, bogatstvo i uspjeh, bogatstvo i uspjeh.
  • Ja sam spreman davati i što više dajem, to mi se više vraća. Što više dajem, to više imam novca i svega što mi je potrebno.
  • Oduvijek i zauvijek privlačim sve što poželim i bivam privučen svemu što zaželim.
  • Ja stalno doprinosim uspjehu drugih i to me čini sretnim.
  • Moji prihodi se stalno uvećavaju.
  • Bogatstvo i obilje me prate i pronalaze uvijek i gdje god da se nalazim, u stanju budnosti i spavanja!
  • Ja sam sretan i bogat. Posežem za božanskim izobiljem koje je svugdje oko mene!

duhovni-razvoj.blogspot