Art: Adam Scott Miller

Duh živi u nama i oko nas. Duh nas povezuje sa svim životom živim i neživim. Da bismo komunicirali s Bogom, moramo ostati prisutni i otvoreni mudrosti koja nam je stalno na raspolaganju.

atma.hr – 52
1. Usporite

Vaš život je dragocjen! Imate ograničeno vrijeme na ovoj fantastičnoj planeti Zemlji. Vaš zadatak je da iskoristite sve. Ako se želite povezati s Bogom, morate usporiti kako bi Duh dobio vašu pažnju.

Teško je ostati povezan sa Svetim kada je vaš život toliko zauzet da jedva imate vremena za spavanje. Božje svjetlo će biti otkriveno u našim životima kad god očistimo prostor za to.

2. Meditirajte ili molite

Meditacija i molitva stvaraju prostor za Svetoga da se otkrije u našim životima. Postoji bezbroj načina za meditaciju i molitvu.

Meditacija vam može pomoći da iskusite Boga u sebi kroz svoje tijelo, emocije i um. Molitva je više kao razgovor s Duhom.

3. Uživajte u prirodi

Većina nas je povezana s nečim višim oko nas kada smo u Božjem nevjerojatnom prirodnom svijetu. Što vam se sviđa?

Saznajte gdje su ta sveta mjesta za vas, bilo da živite na selu ili u urbanom području. Potopite se u ljepotu, čuda i energiju mjesta.

atma.hr – 52
4. Ostanite otvoreni – pronađite Boga u sebi

Bog je u vama! Bog je toliko blizu vašem duhu i ritmu vašeg srca. Da, vi ste vrijedni.

Da, vi ste voljeni. Da, imate svrhu u ovom svijetu.

5. Tražite Boga u svakoj osobi koju susrećete

Svakodnevno se susrećete sa svim vrstama ljudi. Pokušajte tražiti Boga u svakoj osobi koju upoznate. To će promijeniti način na koji vidite svijet.

Teško je naljutiti se na nekoga kada ste otvoreni božanskom u njima.

6. Budite otvoreni za doživljavanje duha na neočekivanim mjestima

Bog će vas iznenaditi!Razmislite na trenutak o iskustvima kada vas netko ohrabruje ili vam pomaže, a da nikada niste shvatili da im je stalo do vas. Možda je bilo vremena da se stranac zaustavi da vam da upute.

Možda je netko stao i zamijenio vam probušenu gumu. Možda su vam susjedi donijeli hranu kada ste prolazili kroz težak period. Najzahtjevniji dar od Boga je kada dolazi od osobe koja vam se ne sviđa. To bi mogla biti iskrena isprika od osobe koja vas je povrijedila prije mnogo godina.

To ne znači da ste dužni postati prijatelji s njom. Može biti dovoljno da vas oslobodi od bolnog iskustva koje je ta osoba izazvala.

atma.hr – 52
7. Pronađite glazbu koja vam dodiruje dušu

Kakva glazba dodiruje vaše srce? Glazba vam može pomoći da stupite u kontakt s unutrašnjim dijelom vaše duše.

Glazba nas može odvesti na mjesta u srcu gdje nijedna riječ nikada ne bi mogla.

8. Poštujte vaše tijelo kao sveto mjesto

Kada priznate da je Duh unutar vas, to mijenja način na koji se vi vidite. Kada osjetite svetost u sebi, pozvani ste da se brinete o sebi.

Zamislite da je vaše tijelo vaša crkva, svetište, džamija ili bilo koja druga sveta struktura. Naša tijela trebaju dobru hranu, vježbu, opuštanje i smisleni rad.

9. Vježbajte zahvalnost

Vježbanje zahvalnosti otvara srce duši. Radikalna zahvalnost je umjetnost zahvaljivanja svemu dobrom u našem životu. To može biti :

  • Sunce koje nas grije i pomaže nam da uzgajamo hranu koju jedemo
  • Mjesec koji kontrolira morske mijene
  • Voda koja održava život
  • Hrana koja podržava život na našem planetu
  • Prijateljstvo
  • Naši ljubimci
  • Životinje, ribe, insekti itd.

Što još možete dodati na ovu listu?

oazaznanja