Mnogi od nas prilično su tvrdoglavo skloni držati se svojih starih negativnih misli i slika o sebi. To je naše područje ugode – navikli smo na poznate koncepte o stvarnosti i često zaglavimo u svojim nesvjesnim uvjerenjima o nesposobnosti, strahu i sumnji. Većina tih misli i osjećaja koji nas ograničavaju izvire iz događaja, uvjerenja i iskustava prošlosti koje smo s godinama prihvatili i pretvorili u vlastite osobne istine. Ti negativni koncepti mogu nas ometati i ne dopuštaju nam da spoznamo svoju potpunu sposobnost rasta i potencijale, sve dok svjesno ne odlučimo pozabaviti se njima, osloboditi ih i pustih da odu. Pokušajte voziti automobil s povučenom ručnom kočnicom. Bez obzira na to koliko pokušavali ubrzati, kočnica će vas usporavati, ali čim je otpustite, pojurit ćete automatski i bez ikakva napora.

Ograničavajuće misli, osjećaji i postupci slični su psihološkoj kočnici. Usporavat će vas sve dok ih svjesno ne odbacite i ne zamijenite pozitivnijim mislima i osjećajima. Morate biti spremni osloboditi se svog negativnog mentalnog programiranja i iskoračiti iz svog područja ugode kako biste napravili mjesta za pozitivnu i zdravu sliku o sebi te pozitivan sustav uvjerenja. Time ćete promijeniti svoju energetsku vibraciju pa ćete lakše i učinkovitije privlačiti pozitivnu energiju i iskustva koja želite iskusiti u svom životu. Uvjerenja su samo uobičajene misli, a možete ih promijeniti afirmacijama, pozitivnim idejama, promjenom ponašanja i metodama vizualizacije. To su iznimno djelotvorna sredstva za otpuštanje starih, negativnih misaonih obrazaca.
Jack Canfield, savjetnikuspjeha.com

Prethodna objavaEnergetska voda
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.12.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.