Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Čakre se ne otvaraju kada se vama ili nekome prohtije. Čakre su odraz stanja vaše svijesti i veza svijesti s fizičkim tijelom i kvalitetom vašeg djelovanja u svijetu. Stoga se one otvaraju same u skladu s vašom zrelošću da svoju svjesnost primijenite u konkretnom djelovanju.

atma.hr – 52
Svako njihovo umjetno otvaranje je nasilje nad vašim sazrijevanjem, kao kada biste pupoljak cvijeta pokušavali prstima otvoriti prije njegovog vremena. Osim toga to vas tjera da preskočite svoj razvoj i svoju odgovornost u primjeni svijesti u djelovanju.

Tzv “meditacije“ na otvaranje čakri je način kako se otvarate astralnim silama da se hrane vama i još lakše vas manipuliraju.

Vrhunac tog otvaranja je „buđenje kundalini“. To je svakako najštetnije djelovanje svih „meditacija na čakre“. Sam izraz „buđenje kundalini “ je besmislen jer vi ste taj koji se treba probuditi i tada vas spontano slijedi sva energija prirode (kundalini). Ako probudite tu energiju u sebi, a vi i dalje spavate – imat ćete ozbiljan problem. Koristit ćete je na nesvjestan način, a to sigurno znači destruktivno. Točnije, ona će vas koristiti, tko zna za što.

Svijest uvijek usmjerava energiju. Bez svijesti, ili što je još gore, s destruktivnom i podijeljenom sviješću kakva postoji kod većine prosječnih ljudi, ona je razuzdana i destruktivna sila. Kundalini samo odražava stanje svijesti u tijelu, ali 1000 puta jače. Bolje da ne znate što to znači ako niste svjesni sebe u dubokom snu.

Kundalini se prirodno podiže kao odraz stanja vaše svijesti i zrelosti sudjelovanja u objektivnoj realnosti. To je božanska energija koja prati vašu zrelost ispravnog djelovanja u skladu s namjerom Božanskog Duha, to je snaga vašeg svjesnog sudjelovanja u Božanskom. Kundalini je podrška cijele prirode (Prakrti) probuđenom Čovjeku (Puruši). Podići tu energiju nekim trikovima bez zrelosti i objektivne svijesti je slično kao dati majmunu pušku u ruke.

atma.hr – 52
To je put koji se uvijek okreće protiv vas. Uvijek se takvo „podizanje kundalini“ kod nezrele osobe mora spuštati na psihijatrijskom odjelu. Psihijatrijske ustanove pretežno ispunjavaju ljudi koji su doživjeli spontano ili nevoljno buđenje kundalinija, koji su tako probili vrata percepcije, vidjeli više dimenzije i ostali očarani i opsjednuti time, ali bez objektivnog znanja i uvida u pravu prirodu onoga što vide i što im se događa, još manje s dovoljno zrelosti i discipline da ovladaju time.

Radi se zapravo o tome da uvijek kada postoji namjera da se kundalini „probudi“ ili „podigne“ nekim umjetnim metodama, u to su uvijek umiješane negativne  sile iz astrala. One se hrane čovjekovom energijom. A kundalini je maksimalno aktivirana energija u čovjeku.

Uvijek kada je buđenje čovjekove Božanske autentičnosti kroz disciplinu ispravne meditacije na prvom mjestu, tada je i buđenje kundalinija prirodna posljedica, zapravo podrška prirode.

Prvo morate postati prosvijetljeni, probuđeni, da bi vam se otvorila percepcija za više dimenzije, za objektivnu realnost.

Jer, kako možete bilo što razumjeti od te više, objektivne realnosti, ako ste ostali neprobuđeni i subjektivni? I ovca može ući u raj, ali i tamo će i dalje biti ovca.

Buđenje nikada ne dolazi izvana niti uz pomoć nečega, nego uvijek iz vas. Zato što je to aktualizacija vaše Božanske suštine koju samo vi sami možete i morate aktualizirati. Aktualizacija znači da vi to već (potencijalno) jeste. Zato, (prosvjetljenje) samo ovisi o vama.

Prilagođeno: Ivan Antić / Utočište – Sanctuary