atma.hr – 52
Tijekom proteklih nekoliko mjeseci dominantne su bile osobne teme poput uklanjanja suvišnog, pojednostavljenja i izvlačenja pravog značenja cjelovitosti. Za mnoge ljude postoji težnja ponovnog pregledavanja starih uzoraka koji im se vrte u pozadini unatoč godinama samorazvoja.

Možda pod vodstvom novih globalnih energija, postoji smisao u tome da se s ljubavlju otpuste one stvari koje su nam svima dobro služile na jednoj razini, ali su s druge strane bile izgovor da se ne razvijamo na nekoj drugoj.

Naišao sam na Don Miguel Ruizova “Četiri sporazuma” i to je snažno rezoniralo s ovom željom za uklanjanjem suvišnog; za pojednostavljivanjem; postajanjem stvarnim sudionikom u ovom svijetu i početkom funkcioniranja na autentičniji način.

S ova četiri jednostavna načela možemo doslovno promijeniti način na koji mi ljudi funkcioniramo u ovom svijetu. Kako rezoniraju s vama? Slobodno podijelite svoje misli, rado bismo čuli vaše mišljenje.

Izvor: indigo-svijet.hr

atma.hr – 52
1. Budi besprijekoran u korištenju svoje riječi: razgovaraj s integritetom. Reci samo ono što misliš. Izbjegavaj korištenje riječi protiv sebe ili za ogovaranje drugih. Koristi moć svoje riječi u pravcu istine i ljubavi.

2. Ništa ne shvaćaj osobno: sve što drugi rade nije zbog tebe. Ono što drugi kažu i rade je projekcija njihove vlastite stvarnosti, njihovog vlastitog sna. Kada si imun na mišljenje i postupke drugih, nećeš biti žrtva nepotrebne patnje.

3. Ne pretpostavljaj: pronađi hrabrost postavljati pitanja i izražavati ono što doista želiš. Komuniciraj s drugima što jasnije možeš kako bi se izbjegli nesporazumi, tuga i drama. Samo s ovim jednim sporazumom možeš potpuno promijeniti svoj život.

4. Uvijek daj najbolje od sebe: to tvoje najbolje će se mijenjati iz trenutka u trenutak; bit će drugačije kada si zdrav u odnosu na to kada si bolestan. Pod bilo kojim okolnostima, jednostavno učini najbolje što možeš, i izbjeći ćeš samoosuđivanje, iskorištavanje samog sebe i žaljenje.

– Don Miguel Ruiz

atma.hr – 52
Autor: Awarenessinstitute

O autoru: 
Awareness Institute je organska zajednica stručno osposobljenih voditelja, zdravstvenih radnika i iscjelitelja koji su posvećeni nadahnuću evolucijskog pomaka u ljudskoj svijesti. Cijenimo zajednice, osobno osnaživanje, integritet i samoodgovornost kroz područja poput energetskog iscjeljivanja, psihičkog razvoja, šamanskih praksi, suvremene astrologije, transformativne meditacije, reikija i življenja svrha duše/života.

Autor te poziva da posjetiš:
http://www.awarenessinstitute.com.au

Izvor članka:
http://www.articlecity.com/articles/self_improvement_and_motivation/article_9371.shtml