Foto: pixabay.com

U vrtlogu svakodnevice mnogima od nas se događa da zapadnu u rutinu. Posao, kuća, djeca, ručak, pospremanje, kupovina, pedijatri, vrtić, sastanci… Kada i dođe vikend (naravno ako i vikendima ne radimo) odrađujemo još  i one zaostale obaveze koje preko tjedna nismo stigli i tada premoreni nemamo ni snage ni volje nizašto. Na taj način pate i prijateljski i partnerski i obiteljski odnosi, a najviše od svega patite VI.

Vrlo je lako upasti  u kolotečinu života jer predvidljivost nam daje nekakvu sigurnost, a svi znamo da je sigurnost osnovna čovjekova potreba. Ali iz te naše “zone sigurnosti” gotovo nikada nećemo uspjeti iskoristiti svoj životni potencijal i biti istinski ispunjeni i sretni.

atma.hr – 52
Rutina je najveći neprijatelj sreće, jer kada se uljuljkamo u tu našu “zonu sigurnosti” gubimo volju i motiv za krenuti naprijed i živjeti svoj život.

I tako prođe jedan tjedan, pa dva, pa mjesec, pa godina, pa desetljeće a nekima nažalost i cijeli život. Razočarani u svijet oko sebe, u sve oko sebe i sami u sebe širimo nezadovoljstvo i neispunjeni, nesretni i razočarani dočekamo kraj. A zapravo sve što trebamo je živjeti punim plućima i shvatiti život kao igru i zabavu.

Živjeti punim plućima, koliko često ste čuli tu rečenicu? Živite punim plućima!! Živjeti punim plućima ne znači skakati padobranom svaki dan, imati novaca da se proputuje svijet, voziti motor 300 na sat, jedriti morem, osvajati Kilimangjaro…

atma.hr – 52
Živjeti punim plućima znači iskoristiti svaki dan maksimalno, iskoristiti ga na stvari koje vi ŽELITE raditi, s ljudima s kojima vi to želite, a ne na stvari koje MORATE raditi i to s ljudima s kojima morate jer se to od vas očekuje. Ne mislim pri tome da ne trebate ići na posao, vodit brigu o domaćinstvu, posjetiti rodbinu koja vam i nije najdraža… Mislim na to da planirate vrijeme i u svoj raspored uvrstite što više toga što vas veseli, ispunjava pozitivnom energijom i izbacuje vas iz rutine.

Posebno se ovim člankom obraćam ženama jer, drage moje, prašine, paučine, prljavog i neopeglanog rublja, prljavih prozora i svih stvari koje radimo svaki dan će uvijek biti, a život je samo jedan… Nema reprizu…

Odredite prioritete, da li su važniji čisti prozori ili pola sata samo za vas radeći ono u čemu uživate? Da li je važnije opeglano rublje od crtanja ili igranja s djecom? Da li je važnije oprano suđe od razgovora sa partnerom ?  Želim vam skrenuti pozornost na to da razmislite što vas istinski veseli i da uvrstite to u vaš raspored, bez odgađanja, bez čekanja da dođe godišnji, da imate više novaca, da se karte bolje poklope, da djeca odrastu… Jer sve što imate je SADA!

Želim vam da kada za 3 mjeseca pogledate svoj raspored vidite da u njemu ima pregršt stvari koje ste odgađali i pregršt uspomena i divnih osjećaja koji u vama pobuđuju baš taj, samo vama znan osjeća ispunjenosti i sreće koji ste sada možda pomalo i zaboravili…

atma.hr – 52
Moj savjet kako ćete uspjeti u tome je taj da napravite popis svojih obaveza kroz dan. Kupite rokovnik ili bilježnicu i popišite obaveze za tjedan pred vama. Sada kada imate potpuni pregled nad svime što trebate napraviti biti će vam mnogo lakše u raspored uvrstiti vrijeme za stvari koje želite raditi. Ako stvarno imate toliko obaveza da ne možete naći svaki dan vremena za ono što vas veseli, napravite si vrijeme jednom tjedno. Kada krenete jednom tjedno, zadovoljstvo će vam se višestruko isplatiti i samim time ćete biti još više motivirani da raspored oslobodite od stvari koje su vam manje važne i date više vremena stvarima koje želite raditi.

Ugasite televizor, nemojte gubiti vrijeme na isprazne razgovore i isprazne ljude, ugasite kompjuter… Umjesto toga prošećite, pročitajte neku knjigu, nazovite dragu prijateljicu, budite s partnerom…

Kada maknete iz života stvari i ljude koji vas ne ispunjavaju vidjet ćete koliko vremena će vam ostati za ono što želite raditi i za one ljude s kojima se želite biti!

I zapamtite, jedino ono što želite, to i morate!

Izvor: zdravi-sretni.com

Danijela Medaković
Life coach & EFT terapeut
095/5488805
[email protected]

FB : Zdravi – Sretni
Skype: Zdravi Sretni

atma.hr – 52
Prethodna objavaPojednostavi stvari
Slijedeća objavaL. Hay: 12 načina da zavolite sebe – odmah
Avatar photo
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.