Ne čekajte ništa. Ni da izgubite na težini, ni da nađete novi ili bolji posao ili uđete u novu vezu. Počnite sebe voljeti sada – i učinite to najbolje što možete.

atma.hr – 52
Postoji samo jedna stvar koja liječi svaki problem, a to je: ljubav prema sebi. Kada ljudi počnu voljeti sebe svakim danom sve više, nevjerojatno je koliko im se život poboljša.

Osjećaju se zadovoljnije. Dobivaju poslove koje žele i imaju dovoljno novca za ono što im je potrebno. Romantični odnosi su im sve bolji, a ako je veza bila nepopravljiva, oni je uspijevaju mirno okončati.

Voljeti sebe je divna avantura: to je kao kada učite letjeti. Zamislite kako bi bilo da svi mi imamo moć da letimo kuda želimo? Kako bi to bilo uzbudljivo! Zato počnimo voljeti sebe odmah!

Predstavljamo vam 12 principa koji će vam pomoći da naučite voljeti sebe:

1. Prestanite kritizirati sebe.

Kritike nikada ne mijenjaju ništa. Odbijajte kritizirati sebe. Umjesto toga, prihvatite sebe baš onakve kakvi jeste. Svi se mijenjaju. Kada kritizirate sebe, vaš promjene su negativne. Suprotno od toga, kada ohrabrite sebe, promjene postaju pozitivne.

2. Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste mogli u to vrijeme, s razumijevanjem, znanjem i svijesti koju ste tada imali. Sada rastete i mijenjate se, i samim tim živjet ćete život drugačije.

atma.hr – 52
3. Nemojte se plašiti.

Prestanite terorizirati sebe svojim mislima. To je vrlo loš način života. Pronađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i zamijenite zastrašujuću misao pozitivnom mišlju.

4. Budite ljubazni, blagi i strpljivi sa sobom.

Budite nježni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom kako biste naučili nove načine razmišljanja. Ponašajte se prema sebi kao što bi ste se ponašali prema nekome koga volite.

5. Budite ljubazni prema svom umu.

Kad mrzite sebe, vi zapravo mrzite svoje misli. Nemojte dopustiti da vas zaposjedne to osjećanje, zbog vaših misli. Nježno promijenite svoje misli.

6. Hvalite sebe.

Kritika razbija unutarnji duh, dok ga pohvala gradi. Hvalite sebe koliko god možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7. Podržite sebe.

Pronađite način da podržite sebe. Dopustite prijateljima da vam pomognu u tome. Ujedno time ćete pokazati da ste jaki, kada tražite pomoć kada vam je ona potrebna.

atma.hr – 52
8. Volite i svoje negativne postupke.

Možda ste nekada činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.

9. Vodite računa o svom tijelu.

Naučite više o prehrani. Kakva vrsta goriva vam je neophodna kako biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vježbama. Kakve vježbe vam prijaju? Njegujte i poštujte hram u kome živite.

10. Pogledajte se u ogledalu.

Gledajte se često u oči. Izrazite rastući osjećaj ljubavi koju imate prema sebi. Oprostite sebi dok gledate u ogledalo. Razgovarajte s roditeljima dok gledate sebe u ogledalo. Oprostite im. Najmanje jednom tjedno recite sebi: “Volim te, stvarno te volim.”

11. Volite sebe … odmah!

Ne čekajte da ozdravite, izgubite težinu, nađete novi posao ili uđete u novu vezu. Počnite sada sebe voljeti – i učiniti to najbolje što možete.

12. Zabavite se.

Sjetite se stvari koje su vas radovale kada ste bili dijete, mladić ili djevojka. Uključite ih sada u svoj život. Pronađite način da se zabavite što god radili. Smijte se i radujte se, a Univerzum će se radovati s vama!

Priredila: Kristina Milošev

Izvor: Lovesensa.rs