Foto: pixabay.com

Mudra na sanskrtskom ujedno znači ‘spoj’ i ‘tijek’, pri čemu se misli na slobodan protok energije nužan za unutrašnju ravnotežu i zdravlje. Govoreći o mudrama zapravo govorimo o nizu simbola ili položaja koji služe za obnavljanje tjelesne energije, te postizanje optimalnog zdravlja. Nazvana po legendarnom kraljevstvu duhovnosti, mudra “Šambala” ili “Štit Šambale” pomaže vam da se osnažite pred naletima tuđe energije.

atma.hr – 78
Legendarno kraljevstvo Šambala predstavlja zemlju prosperiteta, vrlina i duhovnosti.

U tibetanskim spisima i u predaji Dalekog istoka prisutno je drevno, rašireno vjerovanje u Tajno kraljevstvo mudraca koji žive povučeno u nepristupačnim planinskim dijelovima Azije. Orijentalisti to zagonetno mjesto zovu Chang Shambhala ili Sjeverna Shambhala (ponekad se piše Shamballa).

Tibetanski redovnici uporno tvrde da postoji tajanstvena dolina velike ljepote, okružena obručem snježnih planina, koja se proteže od sjevernog Tibeta u Mongoliju; nepristupačna je putnicima bez iskusnog ili mističnog vodstva.

Predaja govori da je ta skrivena zemlja nedostupna svima osim iniciranima ili osobama posvećenim duhovnom uskrsnuću čovječanstva. Njeno je središte istaknuto slavnom Žadnom kulom koja stoji u drevnom gradu za koji redovnici tvrde da se grije toplom vodom koja se uzdiže iz podzemnih tokova, a nastala para diže se u atmosferu stvarajući prirodnu temperaturnu inverziju.

atma.hr – 75
Dolina se ne vidi iz zraka zato što taj fenomen stvara visok, svijetao, maglovit pokrov koji skriva krajolik pod njim.

Razni istraživački timovi koji su putovali Himalajama tvrdili su da su kampirali uz vruće termalne izvore koji omogućavaju život bujnoj vegetaciji na područjima izvan kojih nije bilo ničega osim pustoši, kamenja i leda. Poput Tibetanaca, Rusa i Kineza, narod Indije također vjeruje u stvarnost prebivališta savršenih muškaraca i žena koje oni zovu Kalapa (ponekad Katapa) iz Shambhale, i koji žive u stalnoj prisutnosti energija duhovnog svijeta.

Mudra predstavlja poseban položaj prstiju i ruku, koji se koristi za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže i iscjeljivanje. Riječ mudra se prevodi sa sanskrta kao poklon radosti (mud – radost i ra – poklon).

atma.hr – 78
Mudra na sanskrtskom ujedno znači ‘spoj’ i ‘tijek’, pri čemu se misli na slobodan protok energije nužan za unutrašnju ravnotežu i zdravlje.

Govoreći o mudrama zapravo govorimo o nizu simbola ili položaja koji služe za obnavljanje tjelesne energije, te postizanje optimalnog zdravlja.

30 MUDRE

banner za knjige mudre

Štit Šambale

Mudra koja simbolizira ovo mjesto snage također donosi snagu i vama, naročito u trenucima kada vam je potrebno smirenje, spremnost za komunikaciju i unutarnja ravnoteža s kojom ćete lakše dočekati čak i neugodne vijesti ako ih bude.

mudra 23

“Štit Šambale” predstavlja zaklon vašeg života, zdravlja, bogatstva i mudrosti, a prakticirajte je kad osjetite da ste dekoncentrirani i razdražljivi.

Način izvođenja:

Lijevu šaku ispružite tako da palac ostane priljubljen.

Desnu šaku skupite u pesnicu i oduprite je o lijevi dlan.

Ne stišćite ni ruke ni prste, mislite na svoju snagu i energiju.

lovesensa