atma.hr – 52
Ove vježbe, za koje vam ne trebaju nikakve sprave ni rekviziti već samo volja i 4 minute dnevno – izbavit će vas od nepotrebnih kalorija! To garantira poznati američki fitness trener Jim Saret, koji je razradio metodu brzog mršavljenja za sve one koji imaju jako malo slobodnog vremena. Tradicionalne vježbe, ovaj trener smatra nedovoljno učinkovitim kod brzog mršavljenja, prenosi portal uspesnazena.com. Na primjer, kod trčanja vi trošite oko 300-500 kalorija za sat. Ali njegove vježbe tvrdi, omogućuju sagorijevanje 600 kalorija za samo 4 minute, ako ih napravite kako treba.

Plan ovih vježbi trener je specijalno razradio za ljude koji vode sjedilački način života, a u teretani se umore vrlo brzo. Kako bi vam ove vježbe postale navika, savjetuje ih raditi s članovima svoje obitelji.

Koje su to vježbe?

One najteže 4  – naravno!

1. Skokovi s dizanjem ruku – 10 ponavljanja

2. Čučnjevi – 10 ponavljanja

3. Sklekovi – 10 sklekova

*Ako vam je teško raditi klasične sklekove na podu, možete ih obavljati odgurujući tijelo od zida, a ne od poda.

4. Iskorak naprijed

*Radite korak naprijed lijevom nogom i čučnite na desnu. I obrnuto. Treba vam 10 ponavljanja na svaku nogu.

atma.hr – 52
Ovo su dakle one bazične vježbe za cijelo tijelo, po mnogima i najteže. Saret ističe da one vježbe koje su nam najteže su ujedno one koje nam donose najviše dobrobiti!

Kako ih raditi?

Saret preporuča raditi ovaj mini-kompleks vježbi, svaki put kada postoji vrijeme i mogućnost. Pazite na pravilno držanje tijela i kratko se rastegnite i zagrijte prije izvođenja (nije neophodno ali je dobro).

Početnik može u 4 minute uspjeti samo jednom napraviti ove sve vježbe, dok netko u formi može odraditi kompleks od 4 vježbe nekoliko puta.

Između ponavljanja kompleksa 4 vježbe, treba napraviti malu pauzu prije ponavljanje novog kompleksa.

Iskreno, nama ovo zvuči znanstveno nemoguće (600 kcal u 4 min?!) pa vam preporučamo raditi ovo bar 20 minuta za malo veće sagorijevanje kalorija 🙂

Saret kaže da je naporni trening u teretani potreban samo onima koje žele imati izdefinirane mišiće kojima žele ostaviti dojam na okolinu.

atma.hr – 52
Ako vi samo želite izgledati zdravo, vitko i odlično se osjećati, ove 4 minute, po Jim Saretu – bit će dovoljne.

Pogledajte kako se rade ove vježbe i pokušajte od sutra i vi:

Izvor: uspesnazena.com