Ovaj život samo su zagrade u vječnosti. Između tih zagrada živimo ovaj život koji ima neku svoju svrhu, svoju namjeru, nije slučajan. Namjera je da se učimo voljeti… ili možda ponovo voljeti. Cijela kreacija se temelji na ljubavi. Ljubav je sama svrha našeg postojanja. Mi smo loveseekers – tražimo ljubav, ništa drugo.

atma.hr – 78
Vjerujem da istinsko ispunjenje dolazi buđenjem duhovne dimenzije ljubavi. Neki to nazivaju ljubav prema Bogu (Bog, ili kako god nazivate ‘ono nešto’), ali mislim da takva kombinacija riječi može dovesti do pogrešnog razumijevanja.

Bog zapravo ne želi da mi volimo Boga, u smislu da dok se obraćamo Njemu, zanemarujemo ljude oko sebe. Bog nije samo neka osoba tamo negdje izvan planeta, niti je samo bezlična energija. Bog je baš sve, sveukupnost postojanja pa je tako i svaka osoba.

Ne možeš voljeti Boga, a mrziti ljude. Ne možeš voljeti Boga, a ne oprostiti drugima. Ljudi djeluju u skladu sa svojim stanjem svijesti. Duboko unutar sebe, svatko je biće željno ljubavi.

Ne nalazimo se mi slučajno okruženi baš ovim ljudima, u ovom društvu. Bog želi da naučimo razumjeti i voljeti jedni druge. To je ono što istinski znači voljeti Boga. Ako ne vidiš Boga svugdje, ne vidiš ga nigdje…

Ljubav je konačna istina. Ljubav nije samo sentiment. Ljubav je najmoćnija sila u Svemiru. Ljubav je ljepilo koje nas veže, koje drži sve na okupu. U nekom dubljem smislu, ljubav je odgovor, bez obzira na pitanje…

“God is Love and Love is God.”

Napisao: Dario Duišin Džunić
Instagram: dario.ddd
Facebook: https://www.facebook.com/dharma3d

atma.hr – 78