Kada se čovjek sretne sa samim sobom, kada se uistinu upozna, kada si oprosti i kada zavoli svoju spoznaju o sebi, tada on umije da pronađe užitak u svakom djelovanju. Takvoj osobi ništa ne može odnijeti zadovoljstvo bivanja jer ona sama sebi tada postaje izvorom zadovoljstva, njoj nije potrebno ništa što bi u njoj proizvelo sreću jer sreća u njoj je trajna i neovisna.


Widget not in any sidebars

Lijepe stvari i ugodni događaji nisu izvori sreće to su samo trenutne ekspresije zadovoljstva, a zadovoljstvo samo po sebi nema nikakve veze sa srećom, i to je ono što je potrebno shvatiti. Svjetovno zadovoljstvo kakvo poznajemo je ujedno i izvor svih nezadovoljstva iz razloga jer ne može biti trajno prisutno u nama te kao takvo nas ne može ispuniti. Kada prođu trenutci određenog zadovoljstva mi odmah tražimo sljedeće, a ako ne uspijemo da ga pronađemo u nama se budi nezadovoljstvo koje vrlo često poprima i kronični oblik u kojemu osoba skoro pa u potpunosti gubi mogućnost uživanja.

Sreća je pak nešto drugo, ona je prirodno stanje čovjekove duše, sreća se ne osvaja niti se dostiže, ona se živi svakim udahom i otkucajem srca. Da bi pronašli sreću potrebno je prvo da ju odvojimo od zadovoljstva, jer sreća koja dolazi samo nakon zadovoljstva nije sreća uopće, to je tek kemijska reakcija ushićenosti zbog trenutne situacije. Onaj koji trči za takvim oblikom ‘sreće’ nikada uistinu neće biti sretan i zadovoljan samim sobom, to je činjenica dobro vidljiva u današnjem svijetu.

Da bi nešto živjeli moramo to najprije spoznati, tako i sreća mora biti spoznata kako bi postala iskustvo. Bez temeljnih spoznaja o sebi sreća ostaje vječno sakrivena, iako vječno prisutna u nama ona nam ostaje neopisivo daleko iz razloga jer smo mi sami daleko od istinskoga sebe. Uistinu, kako da bude sretan onaj koji se još nije susreo sa samim sobom, to je nemoguće. Osoba koja se poistovjećuje sa svijetom daje sebe prolaznostima i brigama, a glavno gorivo koje takvu osobu nosi kroz život jeste strah koji dolazi u bezbrojnim oblicima.

Čovjek koji sebe spoznaje isključivo kao tijelo ima strah od svega što tijelu može nauditi, on se boji smrti; bolesti; samoće; siromaštva; sramote; napuštenosti, a ponajviše nestajanja. I tako ne poznavajući moć vlastitih uvjerenja čovjek u svoj život unosi sve ono čega se boji i od čega bježi, a usputno sanja o sreći. To je uistinu parodija života gdje čovjek zbog neznanja djeluje nesvjesno te u svoj život privlači ono od čega bježi, a udaljuje ono za čime žudi.

Tamo gdje je prisutan strah nema prostora za sreću, a tamo gdje je prisutna sreća nema prostora za strah, razumjeti ovo je od presudne važnosti ukoliko želite sebe ustaliti u sreći i blagostanju. Strah je posljedica neznanja, a sreća jeste posljedica znanja, stoga je formula za sreću veoma jasna; spoznati istinskoga sebe.

atma.hr – 39


Vjerujem da bi mnogi od vas sada postavili pitanje; ‘kako spoznati istinskoga sebe’? ..no odgovor na ovo pitanje vi već dobro znate, samo ne želite da pođete tom stazom samospoznaje koja iz ove svjetovne perspektive izgleda veoma strašno. Vi ste navikli da budete to što jeste, navikli ste na svoja nezadovoljstva, na svoju bol, svoju tugu te niste kadri da sve to napustite. Zagledajte se iskreno u sebe i vidjeti ćete da vi oduvijek znate svaki izvor svoga nezadovoljstva i boli, vi vrlo dobro znate i to da su vas vaše odluke dovele tu gdje jeste.

Želite li spoznati istinskoga sebe, onda je tek apsolutna iskrenost prema sebi jedini način. Ako niste u stanju da budete iskreni prema samome sebi u trenucima kada bivate sami sa sobom onda nemojte očekivati sreću u svome životu, jer vi ste eto odabrali da svoju stvarnost prepustite lažima.

Put samospoznaje nije jednostavan iz razloga jer od nas zahtijeva da se suočimo sa svime onime od čega bježimo cijeli život, no oslobođenje koje nas čeka na kraju toga puta jeste najveća nagrada koju Duša može dobiti, a sve što je potrebno jeste biti iskren prema sebi.

Želite li sreću, znate što vam je činiti…

Namaste

Anđelko Katinić
zivottosamja.blogspot.com
Pratite Vitae Est i na Facebook stranici

66 SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

B. A. Brennan: SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

svjetlost jezgra iscjeljenja

Moj iscjeliteljski put i napredni koncepti iscjeljivanja

Barbara Ann Brennan jedna je od najutjecajnijih iscjelitelja i duhovnih učitelja 21. stoljeća. Svojevremeno fizičarka u NASA-i, Barbara je stekla diplomu iz filozofije i teologije, kao i iz fizike.

U knjizi otkrijte prirodu stvaralačkog procesa u odnosu na sustav ljudske energetske svijest, na koji način sami stvaramo blokade u energetskom polju; kako izgledaju blokade i kako uzrokuju poremećaje u našem životu; proces uklanjanja blokada i oslobađanja našeg stvaralačkog potencijala, kako razviti i upotrebljavati visokoosjetilnu percepciju i njena ulogu u uklanjanju blokada u našem energetskom polju, priroda svijeta stvarnosti četvrte razine i njegova ključnu ulogu u stvaralačkom procesu, povezanost svijeta četvrte razine s iscjeljivanjem odnosa i neraskidivih veza koje su osnova tih odnosa.

Prethodna objavaSpoznajte sebe i nitko neće moći ugasiti vaš sjaj
Slijedeća objava3 najveća BAKSUZA u cijelom horoskopu
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste