atma.hr – 52
Dizajneri tvrde da vaš dom može otkriti sve o vama. Prenosimo vam savjete najboljih dizajnera po izboru slavnog časopisa Elle Decor o tome što jedna “žena od ukusa” ne bi smjela držati u svom interijeru.

Previše ženstvenih detalja

Volani, resice, rozi ukrasi! Nipošto ne pretjerujte sa ženstvenim detaljima koji mogu biti odlični dok ostanu zaista detalji. “Čitav stan u pink boji? Nipošto! “, kaže dizajnerica Nicole Fuller.

atma.hr – 52
Aranžmani od umjetnog cvijeća

“Ako ugledam u vašem domu aranžman od umjetnog cvijeća, to za mene znači samo jednu poruku – odustala sam od svega i za mene više nema nade”, tvrdi Susan Paznicki. I po feng shuiu ovo je vrlo loše.

Plišane životinje (naročito na krevetu)

“U domu jedne žene mora biti jasno da odiše ljubavlju”, kaže dizajner John Cole. “Međutim, to ne uključuje i izložene uspomene iz djetinstva. Ako ste odrasla djevojčica, poklonite svoje igračke onima koje još nisu odrasle!”

Kozmetički proizvodi na svakom mjestu

Ako ih ima u kupaonici, na komodi u dnevnoj sobi, pred ogledalom u predsoblju, to je već dizajnerski problem. “Zaista nije neophodno da svatko tko vam uđe u kuću stekne punu sliku o tome koliko kozmetike i šminke vi upotrebljavate”, kaže dizajner Ryan White.

Kolekcije lutaka

Zbirke igračaka, generalno, a naročito lutaka, pokazuju da ste zauvijek ostali zarobljeni u djetinjstvu, misli Ma Alen. “Doživljaj je jeziv, a naročito odbija muškarce”, kaže ova mlada dizajnerica.

atma.hr – 52
Mnoštvo fotografija kućnih ljubimaca

“Koliko god da su slatki, ako ispunite zid njihovim slikama, to nikad ne ispadne dobro”, kaže Fuller.

Izložene uspomene iz srednje škole

Dizajneri su i tu nemilosrdni: ti su dani prošli! Krenite dalje!

Mnogo komada namještaja skroz različitog stila

Dom u kojem ima mnogo takvih komada djeluje konfuzno. Jedan do dva “stil break-era” su sasvim prihvatljivi i čine interijer dinamičnim, ali mnoštvo takvih komada – konfuznim.

Izvor: lisa.rs