Foto: commons.wikimedia.org

“Instinkt ili intuicija je nešto što nadmašuje znanje. Mi imamo nesumnjivo neka finija vlakna koja nam omogućavaju da osjetimo istinu i kad su logička dedukcija ili bilo koji drugi namjerni napor mozga, nemoćni. U našim zaključivanjima mi ne možemo dosegnuti preko izvjesnih granica, ali s instinktom možemo ići do vrlo velikih daljina!”

atma.hr – 52
Nikola Tesla bijaše čovjek radosnog produhovljenja. Predosjećaj, intuicija je za njega iznad logičkog mišljenja, a proučavanje duhovnih pojava je nešto bez čega znanost ne može napredovati u cijelosti.

”No, vama je poznato da je instinkt nešto što nadmašuje znanje.

Mi imamo nesumnjivo neka finija vlakna koja nam omogućavaju da osjetimo istinu i kad su logička dedukcija ili bilo koji drugi namjerni napor mozga, nemoćni.

U našim zaključivanjima mi ne možemo dosegnuti preko izvjesnih granica, ali s instinktom možemo ići do vrlo velikih daljina.”

Nikola Tesla rano shvaća da duhovne potencijale može razviti mentalnim treningom i kontaktom s prirodom, u kojoj obožava boraviti.

U drevnoj Indiji je veliki liječnik – mudrac Charaka, za sve bolesti pripisivao sunčevu svjetlost i šetnju prirodom u ranim jutarnjim satima kao osnovni lijek. Njegov savjet nije zastario ni danas.

Nikola Tesla kao dijete pronalazi očaravajuća mjesta u prirodi, Zemlja mu je majka, zelene doline njeno krilo, a Sunce mu je duhovni otac.

U tom carstvu razvija se u najvećeg znanstvenika svijeta, a priroda ga iscjeljuje i trenira za veliki zadatak.

atma.hr – 52
Priroda je Teslu naučila da vlada znanjem, znanstvenom stvarnošću i onom drugom realnošću. On je znalac svijeta koji je rekao:

”Ja imam sve razloge da sebe smatram jednim od najsretnijih ljudi… Moj život je bio začaran.”

Tesla je cjelina s okruženjem, budući da je savršeno asimiliran u ambijent koji ga okružuje. To je i jedan od razloga što psihološki za njega bolest uopće ne postoji. Pošto živi u stanju nadahnuća i blaženstva, Teslino biće je zaštićeno od loših energija.

Konstantno stvaralaštvo je otkucaje njegovog srca, lučenje hormona i vitalnost unutarnjih organa držalo u normali, dajući mu savršeni metabolizam. Njegov stvaralački zanos i pridržavanje ritma življenja donijeli su mu ogromnu medicinsku i zdravstvenu dobrobit.

U astromedicini se danas zna da veza tijela i uma sliči na radio emitiranje na slijedeći način. Um odašilje impulse inteligencije, DNA ih prima, a blaženstvo predstavlja nosioca signala. Ako ovo troje surađuju, oni postaju Jedno koje je napredno i suštinski zdravo.

Njegov DNA je jak, a geni spremni za humano preživljavanje na ovom planetu. Osjetila su mu izoštrena pa posjeduje nekada i previše bolnu hipersenzitivnost, jer ona nisu odvojena od kontinuuma prirode i Zemlje, već su stopljena s njim.

Stoga Tesla daje sjajne opise i medicinske studije: oka, mozga i drugih regija ljudskog tijela. Teslin zanos stvaranja je njegova osnovna vibracija koja proizvodi organske kemikalije što kolaju njegovim tijelom, odašiljući svoju vibraciju u eter, a Priroda i svemir ih ”čitaju”.

atma.hr – 52
Kada jednom otvorite um i dušu pred mogućnošću da su zvijezde, galaksije i ljudska bića Jedno, onda će vam se svemir prikloniti i prosuti pregršt darova u život na isti način kao što je to učinio Tesli.

Ne zaboravimo, svemir je satkan od milijarda milijardi niti univerzumske inteligencije koja vidi, čuje i sluti sve što postoji, ali i ono čega još nema.

“Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju!” – Nikola Tesla

autor Dr. Irena Sjekloča Miler
Iz knjige Nikola Tesla – Unutrašnji svet zdravlja: Medicina