Mnogo se žena i muškaraca susrelo s nekim partnerom koji ih je skupo stajao. Mnoge su mi to priznale, jer nekako je to ipak više danas ženski problem (ili ga muškarci manje priznaju).

atma.hr – 78
Između žena koje zadese partneri koji ih uvuku u ljubavnu igru i kasnije u toj ljubavi doživiš sve samo ne ljubav, postoje dvije vrste. One koje uspješno izgrade samopouzdanje na krhotinama i one koje do kraja života (ili nekim većim dijelom), ostaju u vezi koja nije adekvatna.

Degradacija od strane partnera može biti vrlo raznolika. Možeš biti ignoriran, omalovažavan, na zadnjem mjestu i mnoge slične stvari koje često nalazimo pod naslovima u raznim magazinima o manipulatorima ili pak narcisima.

Žene koje shvate svoju vrijednost u cijeloj priči uvijek napuštaju partnera koji im nije oslonac, podrška, partnera koji ih iskorištava. Partnera koji jednostavno nema vremena za bilo kakvu kvalitetnu interakciju građenja lijepe ljubavne „idile“.

Neke žene shvate moć koju imaju u sebi. Moć da rade mnoge poslove i da su uspješne u raznim poljima i područjima. Mnoge žene si priznaju da vrijede i da zaslužuju ljubav kakvu i daju.

Većina žena s lošim partnerima koje se osvijeste, shvate da nije njihov problem što partner nije zainteresiran za život i ljepotu postojanja. I da zato odlaze, jer shvate svoju vrijednost, pogotovo u nekoj „suludoj“ vezi koja ih ustvari iscrpljuje, a partnera napaja nekom energijom jer ju sam ne zna namiriti. Te žene se zavole u cijelom procesu loše veze, te žene su jake, ponosne i vrlo pristupačne i kreativne.

atma.hr – 39

Žene koje shvate na vrijeme svoju vrijednost, mogu se posvetiti ambicijama života, koje su zanemarivale zbog „lošeg“ manipulativnog partnera. Da i te žene prođu u životu super, jer se vole, jer izgrade samopouzdanje na sebi i svojim vrijednostima. Jer u maškaradi loše veze izgrade samopouzdanje koje ne žele više pustiti od sebe.

S druge strane postoje žene, kojima je u takvim ignorantnim vezama duh poljuljan, samopouzdanje narušeno i više i same u sebi ne vide ništa dobro, lijepo, kreativno ili fantastično. Te žene će radije zbog narušenog samopouzdanja ostati dugoročno u vezi koja nikome ne koristi. Ostat će u vezi u kojoj im nije lijepo, jer se ne usude biti ono što jesu.

Ne usude se biti, jer već dugo nisu čule pohvalu, nisu čule kvalitetnu riječ od nekog koga su izabrale za partnera. I jako je teško živjeti u lošoj vezi koja ne veliča ljubav, ali uvjerene su da drugo ne mogu postići. I onda žene, majke, kraljice same sebe osude na život koji im ne odgovara.

Ne daj da ti netko ukrade samopouzdanje! Jača si od toga. Ne trebaš biti u lošoj vezi! Zaslužuješ sve najbolje od života! Ti si prekrasna osoba, samo to već dugo nisi čula. U tebi je snaga cijelog svijeta! Voliš i zaslužuješ biti voljena.

atma.hr – 78
Zaslužuješ život koji golica tvoju maštu! Imaš potencijala i mogućnosti ostvariti svaki svoj san. Možeš postići što god poželiš! Samo si treba priznati, da si pogriješio. A to je najteže.

Vrati svoje samopouzdanje tako da se sjetiš svih prekrasnih stvari kojima si obasjao tuđe živote. Vrati samopouzdanje i sjeti se koje se sve znanje i pustolovni duh krije u tebi, samo je sada malo zaboravljen. Vrati samopouzdanje kroz sve one stvari koje voliš imati u danu.

Okruži se ljepotom života koje si i sama dio i budi cool i voli. Voli sebe jer si prekrasna, zabavna, maštovita i talentirana za tako mnogo stvari, samo si sa pogrešnim partnerom to možda zaboravila.

Kreni tako da ćeš samu sebe nagraditi za svaki uspjeh bio on veliki uspjeh ili samo savršen cupcake. Pokreni pozitivnu energiju tako da shvatiš da si ti biće koje ima pravo birati koga ćeš pustiti da stoji ili bude pored tebe u životu.

atma.hr – 39

Imaš pravo biti dobre volje, imaš pravo na loš dan i na zagrljaj na kraju dana od partnera. Ako si bila ili čak bio ignoriran od strane partnera, ne ignoriraj sam sebe, jer možeš biti sretan počevši od sad.

Ne treba ti netko tko te ne želi u svom tvom sjaju i punini ili još gore tko se usuđuje krasti ili gasiti tvoj sjaj.

Ti držiš konce u svojim rukama, samo se trebaš toga sjetiti.

Nera Crnčić

71 SJENE PRIJE SVITANJA

banner za knjige sjene prije svitanja