Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Mnogi se plaše iskusiti ljepotu života, jer duboko u sebi vjeruju da je ne zaslužuju. Zato i imaju loš život jer ih njihovo uvjerenje sprječava da osjete nešto bolje. Ništa izvan nas neće promijeniti naše unutrašnje uvjerenje o samom sebi, osim nas samih.

atma.hr – 52
Mi smo rođeni da se razvijamo i rastemo, te da stalno prihvaćamo promjene unutar naše svijesti, sa ciljem da s vremenom postanemo potpuno osviještena bića.

Što znači osvijestiti se – to znači da živimo u mraku, pod utjecajem nesvjesnih sila i da je naš životni zadatak upaliti svjetlo, odnosno razviti svijest. Svijest je centrirana u srcu pa je ista neposredno vezana uz naše osjećaje.

Kada kažemo da nešto osjećamo, mi ustvari govorimo da nešto znamo.

Srce je centar znanja. Znanje nije vezano za um, već se spušta na srce u skladu s nivoom naše osviještenosti.

Univerzum je tako podesio da ne možemo pristupiti nekom znanju ako nismo dovoljno otvorili svoje srce. Tako se i kroz život borimo s problemima jer smo u neznanju, stvaramo otpor iz neznanja.

Umjesto korištenja intuicije, mi češće podliježemo zamkama uma i tako zatvaramo put lakšem rješavanju životnih problema.

Misao će dati ideju, ali mrtvo srce neće dati rezultat i tako dolazi do frustracije i nepovjerenja.

Misao je sjeme, ali je osjećaj ono što daje plod. Mi crpimo energiju iz polja kojim smo okruženi. Negativni (tamni) entiteti žele nas držati uspavanim (u mraku) kako ne bi došlo do buđenja svijesti. Njima ide u prilog svaki potez koji učinimo nesvjesno, od disanja pa nadalje, i tako ih držimo vezane u svom polju.

atma.hr – 52
Stagnacija i retrogradni procesi vraćanja na staro jesu njihova specijalnost jer vode zastoju svijesti. Zato je za bilo kakav napredak u životu neophodna promjena vibracije, odnosno “otimanje” iz magle tamnih entiteta koji drže ljepilom ukorijenjena naša uvjerenja.

Kroz određeno životno iskustvo mi zalijepimo unutrašnje flastere koji stvaraju granice i drže nas u uvjerenju da će nam se uvijek dešavati isto. Ljepilo koje drži to uvjerenje jeste strah, tako se i ne otvaramo za nove mogućnosti, jer smo duboko u sebi stvorili granicu preko koje “ne možemo”.

Mi ćemo često, bez pokušaja, reći: ma neću ni pokušavati, znam da ne mogu to postići. Pitanje je odakle dolazi to “znam”? Iz “flastera”, iz nekog zapamćenog neuspjeha koji nam diktira svaki naredni neuspjeh.

Dakle, razlika između “osjećam” i “znam” je u tome što osjećaji dolaze iz srca i ono nepogrešivo govori istinu, a to “znam” je izvučeno iz uvjerenja koje je um ozidao i ono je laž. Neuspjeh je samo kontrast koji treba proizvesti želju i poticaj za savladavanjem prepreke, a ne povlačenje i gubitak volje.

Univerzum nikada ne daje prepreke da bi nas mučio već da bismo razvili snagu volje. Svijet voli pobjednike i divi se ljudima snažne volje. Generator životne energije i volje je treća čakra, solarni pleksus, koji vibrira žutom bojom i korespondira sa suncem, odnosno istočnom stranom svijeta kao izvorom života. Treća čakra je odgovorna za naš metaboliizam i ona predstavlja “peć” našeg tijela, jer se tu najviše energije potroši i proizvede.

Od hrane koju konzumiramo najviše zavisi kakvu energiju dajemo svom fizičkom tijelu. Hrana je opet povezana sa sviješću, ako jedemo nesvjesno samo da bismo se natrpali i zasitili, onda ćemo i takvu energiju dobiti, a i volja će nam biti mrtva.

Ako jedemo svjesno birajući namirnice, ako jedemo s molitvom i zahvalnošću, svjesni što unosimo u sebe, ako jedemo samo kada smo smireni, ako to radimo u lijepom ambijentu, okrenuti prema istoku, bez negativnih misli i razgovora, onda će hrana biti izvor potpuno drugačije energije.

Konzumiranje hrane i pića treba biti poseban ritual, jer od treće čakre najviše zavisi nivo naše volje i životne energije. Mi upravo i jedemo onakvu hranu kakvu dopušta naša svijest, kakva nam je svijest takva nam je i volja i životna energija.

atma.hr – 52
Često jedemo ono što će zadovoljiti čulo okusa, što je znak da nas kroz život vodi strast za zadovoljenjem čula i da nismo sposobni preuzeti kontrolu i odgovornost za svoj život. Probava hrane je potpuno nesvjestan proces, na koji ne možemo uticati, naše stanice su inteligentne, ali neće razlikovati što je dobro, a što loše, jer je proces selekcije namirnica direktan produkt naše svijesti i one će samo prihvatiti naš izbor.

Ako smo unijeli meso koje sadrži kod životinjske patnje, onda svjesno preuzimamo dio te patnje i snosimo odgovornost. Tako možemo biti bijesni i agresivni bez vidljivog razloga, jer ono smo što jedemo, a kao što je već rečeno, izbor hrane je proporcionalan širini naše svijesti.

Svijest je opet proporcionalna širini našeg srca i osjećajima i tako ukrug. Naše tijelo je 70% voda, što korespondira sa psiho-emocionalnim slojevima našeg bića, a znamo da voda pamti, te je naše tijelo veoma sklono da skuplja utiske i pamti različita psiho-emocionalna stanja.

Stagnacija na određenom polju života govori da svijest u tom segmentu ne napreduje, da postoji određena blokada životne energije i da je nastupila ustajalost, odnosno da smo previše vezani za neki dojam kao za staru haljinu koja je davno izašla iz mode.

Mi stagniramo ili odlažemo obaveze, ali to je na najdubljem nivou vezano za ono “ja znam da ne mogu bolje od toga” koje se ukorijenilo u nekom flasteru i produžava gubitnički stav prema sebi.

Također, mi smo puni utisaka, kajanja iz prošlosti, nerazriješenih odnosa, neoproštenih uvreda i sl. koji se pretvaraju u lutajuće aveti i ometaju nam napredak.

Možda smo s roditeljima imali konfliktan odnos i nismo im oprostili uskraćeno djetinjstvo, nismo ostvarili prisan i otvoren odnos i sl.

U periodima ekspanzije može doći do pada upravo iz razloga što se lutajući konflikti upletu, jer ne možemo ostvariti trajan napredak ako smo iza sebe ostavili nerazriješene čvorove, kad tad će nas podsjetiti na svoje postojanje, bilo kroz bolest ili neki drugi nedostatak.

atma.hr – 52
U skladu s unutrašnjim razvojem oslikava se naša realnost. Tako imamo posao za koji duboko u sebi vjerujemo da ga zaslužujemo te da ne možemo više i bolje, jer smo unutar sebe postavili granice preko kojih ne možemo. Iako univerzum tako ne misli, on nas je prepustio vlastitoj volji i izboru.

Promatrajući druge, uspješnije od nas, mi mislimo da su oni predodređeni za uspjeh, a ne vidimo u pozadini njihovu borbu i vjeru u sebe i tako vjerujemo da univerzum sam bira uspješne ljude, a pošto sebe ne smatramo uspješnim, pomirljivo zaključujemo da nam ovakvo stanje pripada i da ga zaslužujemo, ne trudeći se da bude drugačije.

Lijene i inertne osobe univerzum ne pomaže, samo će pomoći da budu još inertnije i uspavanije jer svemir samo pojačava vibraciju na kojoj smo, pomaže nam da je razvijemo do maksimuma. Dakle, ako kažemo sebi “odavno mi se ništa ne dešava u ljubavi, odavno stagniram finansijski i sl.”, mi izgovaramo afirmaciju za privlačenje takvog stanja i automatski se slažemo da prihvaćamo takvu situaciju.

Da bi se nešto pomaklo s mrtve točke, neophodno je promijeniti osobnu frekvenciju. Da bi se promijenila frekvencija, potrebno je da se nešto u nama promijeni. Ne možemo se stalno držati istog smjera, istih navika i istih misli, a očekivati promjenu. Treba napustiti teoriju i praksu koja nas je dovela u stagnaciju.

Ali, problem je što nas u tome sprečava strah od promjene. Zato mnogi od nas ostaju u lošem braku, na slabo plaćenom poslu i sl. Neki će se radije valjati u poznatom blatu, nego skočiti u nepoznatu bistru vodu, jer veoma dobro znaju kako je biti blatnjav, ali nisu iskusili ljepotu čiste vode.

Mnogi se plaše iskusiti ljepotu života, jer duboko u sebi vjeruju da je ne zaslužuju. Zato i imaju loš život jer ih njihovo uvjerenje sprečava da osjete nešto bolje. Mnogo je siromašnih kojima drugi pomažu, ali da im svaki dan daju kamion hrane i odjeće, ništa se neće promijeniti, oni i dalje ostaju siromašni. Jednostavno, ništa izvan nas, što drugi čine, neće promijeniti naše unutrašnje uvjerenje o samom sebi, osim nas samih.

Često smo i sami siromasi u nekom segmentu života, netko u poslu, netko u ljubavi, netko u obitelji, braku i ne ide nam dobro na svim frontovima, no trebamo zapamtiti da smo sami odgovorni za situaciju, jer univerzum nam ne može isporučiti nešto sve dok su naše unutrašnje odaje ograničene uvjerenjima.

atma.hr – 52
Može nam stotinu partnera nuditi ljubav, brak i sl., ali ako duboko u sebi imamo strah od vezivanja i zajedničkog života, učinit ćemo sve da do braka ne dođe i propustiti priliku za rast i preobražaj; možemo propustiti desetine prilika za posao jer ćemo konstatirati da nećemo raditi za 2000 kuna od jutra do mraka, a zaboravljamo da radeći taj posao možemo upoznati nekoga tko će nam ponuditi mnogo bolji posao.

Preispitamo li svoja uvjerenja, spoznat ćemo koliko smo puta zbog njih propustili prilike koje su nas mogle dovesti mnogo dalje u odnosu na ono gdje smo sada.

Biti bogat znači biti zahvalan. Zahvalnost i molitva su temeljne veze s univerzumom. Kada se ujutro probudimo i zahvalimo na svemu, mi smo najbogatija osoba na svijetu, tako počinje promjena osobne frekvencije. Osjetiti se bogatim, sretnim, bez vidljivog spoljnog razloga.

Kada smo u situaciji iz koje se ne znamo raspetljati ili nam nedostaje inicijative da realiziramo neku ideju, mi ćemo meditirati i zamoliti naše nevidljive pratioce da nam pomognu. Tako ćemo početi dobivati vizije. Univerzum ne voli granice i veoma rado će nas obasuti izobiljem kada osjeti da ih ni mi nemamo, tako ćemo za svaki problem dobiti rješenje, vizije, bljeskove, ideje.

Sigurno nam neće netko zakucati na vrata i ponuditi posao i sl., ali ćemo sresti osobu, pročitati knjigu, vijest u novinama, na internetu i tako dobiti ideju što da radimo. Univerzum se tako “igra” s nama ostavljajući poruke pored puta, a na nama je da ih otkrivamo. I ne zaboravimo, prilika je često maskirana u drugoj prilici, ali ako ne činimo ništa zbog predanosti svojim ograničenjima, onda se ne trebamo ni žaliti na život.

Stagnacija ima svoje korijene u polju nesvjesnog gdje su utisnuta naša uvjerenja i odakle ego crpi inspiraciju. Ako živimo nesvjestan život, onda će naše polje biti dosta mračno i kontrolirat će nas bića tame, nećemo se previše obraćati Bogu i živjet ćemo u skladu sa svojim egom, uvjerenjima, nepovjerljivi i inertni, tako da nećemo imati zadovoljavajući život.

Kada shvatimo da možemo preuzeti kontrolu nad svojim životom, da smo odgovorni za sve što nam se događa, mi palimo svjetlo i dajemo signal bićima svjetlosti da nas okruže.

Bića svjetlosti su na frekvenciji ljubavi, napretka, zdravlja.

Promjena frekvencije ili vibracije se dešava na toj razini. Kreativnošću se suprotstavljamo tami, jer nas je Bog podario stvaralačkim potencijalom, sve što stvorimo svojim rukama, Bog će blagosloviti jer On se raduje kada mi stvaramo. Inspiracija dolazi od Boga.

atma.hr – 52
Pri tome će sile tame nastojati da nas odvuku s puta. Kada smo u rascjepu između inspiracije i inercije, mi stagniramo, imamo želju, ali ne i volju jer nas “nešto” odvraća i ne dozvoljava nam da krenemo naprijed.

A to “nešto” neće nikakvo čudo ukloniti s puta, osim mi sami, do tada nam prolazi vrijeme, dani i godine… najbolje da to učinimo odmah u ovom trenutku.

Dobrog sportaša čini talent, ali najvećim dijelom uporan trening, jer bi talent i želja bili uzaludni bez segmenta volje koja pokreće na akciju.

Treniranjem ćemo veoma brzo usvojiti nove navike, a odbaciti stare, isto tako smo zapali u stagnaciju jer smo dugo trenirali takvo stanje, živjeli smo na bazi starih uvjerenja, došli do maksimuma, konopac se zategao i vuče nas nazad, zato starimo i gubimo volju jer živimo u ustajalom iskustvu.

Zaboravljamo da je novi dan zaista novi dan, da nema ništa s onim jučer, da smo svako jutro ponovo rođeni i imamo novu šansu – pa zašto je ne iskoristiti.

duhovni-razvoj.blogspot.com