Foto: pixabay.com

Poruka današnjeg dana je okrutnost.

Kraljevi iz starine, ali i svi vlastodršci na čijim leđima leži odgovornost za mnoge ljude, ponekad su prisiljeni biti okrutni. Pravedan vladar mora se suočiti s činjenicom da na okrutnost odgovara okrutnošću. Iako nismo svi skloni prihvatiti takvu odgovornost i radije se povlačimo u utočište anonimnosti, ipak se i mi ponekad suočavamo s potrebom da reagiramo oštro, odlučno, a ponekad i okrutno.

atma.hr – 52
Ipak, ako ste na duhovnom putu nije lako biti grub pa čak i kad znate da je to najbolji način, tim više što je u današnje vrijeme vrlo lako skliznuti u neopravdanu silu izgovarajući se potrebom i dužnošću. Biti “evolutivno okrutan” može samo čovjek na visokom stupnju svijesti. I eto nas usred kontroverze koju naposljetku moramo sami razriješiti. Ghandi je ahimsom (nenasiljem) pobijedio svoje neprijatelje. Ali, da li to može baš svatko? Kad ste napadnuti, što ćete učiniti? Braniti se? Vratiti istom mjerom? Ili poslušati unutarnji glas vaše duše….?

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaNajbolji i najlakši način da uklonite krpelja
Slijedeća objavaTheta Healing | Osnovni DNK | Grožnjan
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.